Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Małe pytanko.. Czy ktoś wie, jak załadować teksturę do Photoshopa, dokładnie to wersji 7.0? Zapisuję pobrane obrazki w formacie abr ale gdy chcę je załadować jest napisane, że to nie pasują one do danej wersji PS... Prosiłabym o pomoc
Hmm.. no to powiem tak xD a wlaściwie pokaze. biore tutoriale z tej stronki http://xcatrionax.livejournal.com/16556.html mam wszystko zrobione aż do punktu 12 i 13 gdzie trzeba pobrać teksture i brusha. Tylko nie wiem w jakim formacie i gdzie umieścić i teksturę i brush...
wiem jak załadować brushe, ale właśnie nie wiem jak tekstury... No ale skoro dają do pobrania strony z teksturami, to chyba jakoś je można załadować... A poza tym jeśli zapiszę to z tej stronki co podałam w formacie brushy, jest napisane że nie pasują do danej wersji PS, chociaż w instrukcji jest napisane, że tutorial dla PS 7.0..
I takie brushe, które sama zapisuję, żadne nie pasują... z różnych stron..
claire15, a t jest jaka tekstura? typu jakichś puzzli na przykład, czy może grafika, która ma dać ładny efekt koloru i wzorków po zmieszaniu warstw? tzn generalnie tekstur nie wczytasz do programu. zazwyczaj korzystasz z nich wklejając je na obraz jako oddzielna warstwę i mieszając. a są dodatkiem do programów graficznych, dlatego je masz podane
tekstur sie nie instaluje, jezeli sa do sciagniecia na stronach to zawsze w formatach JPG lub PNG. bezsposrednio wkleja sie je do programu graficznego i juz
Daphne, tzn można załadować tekstury bezpośrednio z ona z filtrami.. ale to się tyczy tekstur z kształtami [ na przykład jakieś szlaczki czy puzzle ]. jeśli chodzi o ten typ tekstur [ dopiero zauważyłam linka do do tego tutka, który claire15 podała ] to tego rzeczywiście nie załadujesz w żaden sposób.
claire15, stwórz sobie jakiś folder z tymi wszystkimi teksturami i później otwieraj je jako zwykłe obrazki. kopiuj i wklejaj na prace. później ustawiasz mieszanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum