Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
- szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 358 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 20-02-2008, 12:33
Bardzo fajnie wygląda . Nasuwa mi się tylko jedna propozycja, żeby może troche nadać życia czcionce w logo ;] ? Co o sądzicie o tej mojej 'uwadze'; ] ?
Nowy koncept strony głównej. Lifestream to będzie 5 ostatnich wpisów z różnych źródeł, gdzie publikuję (blog, galeria fotek na Flickr, journal na last.fm, nie wiem co jeszcze), a jak nie uda się tego technicznie załatwić, to wstawię tam zajawkę najnowszego wpisu na blogu.
Tym razem jest pomysł, dość konkretny, ale nie ma czasu na jego porządne wykonanie. Ech.
PS. Zdjęcie kodera w załączniku.
PS2. A ponieważ mamy Web 2.0 i efekt mokrej podłogi jest modnym elementem wielu designów, to teraz i ja mam taki.
fotka.jpg
Plik ściągnięto 213 raz(y) 1,41 KB
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
juan Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 51
Wysłany: 12-03-2008, 23:34
ja jestem ślepy i mam walnięty tekst raz na +, i mi klik do kontaktu ucieka do drugiej linii
To ma być wyszukiwarka i katalog różnych konferencji, szkoleń, warsztatów itp. posegregowanych wg. województw, tematyki i dat. Rozwijamy to w trójkę, tzn. ja design i całą oprawę techniczną, zaś znajomi z W-wy mają zadbać o treść.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
I dobrze, mam nadzieje ze bedzie tam Łęczna lub jej okolice
To moze byc dobry dobry projekt, w sumie juz jest, ale zobaczymy co z tego bedzie.
Miejmy nadzieje ze bedzie cos z tego, teraz jest duzo wyszukiwarek etc.
Tyle ze jedna na ktora uczeszczalem, moze nie mialem konkretnego powodu, ale lubilem z niej korzystac i grzebac tam *___*
Ale byla do dupy i juz jej nie ma, miejmy nadzieje ze tego projektu, nie czaka taki sam los.
ok. no więc tak:
- zwiększyłabym przezroczystość tego odbicia w topie. teraz jest za mocne, zdecydowanie.
- napis z pierwszej wersji 'konferencje i szkolenie (...)' powinien być. jest on opisem tego, co znaleźć można na stronie. sam adres jest zbyt ogólny.
- nie podobają mi się krawędzie w tych ramkach. może wygładzić?
- ni cholery nie rozumiem tej smyczy na zdjęciu... ja rozumiem, żeby nanieść na nią niby nazwę strony, albo jakieś logo ... ale tak, to ni z gruchy ni z pietruchy ona tam jest. sama zakładka biała powinna być wyżej, tak jak jest w drugiej wersji. fajnie to wygląda. może ją jakoś edytować i zrobić z niej notes? no nie wiem, jak chcesz.
- czcionkę tekstu pewnie będziesz zmieniał, nie?
- w tym wypadku podoba mi sie pomysł z dołem. fajnie to wygląda. może ten motyw z lekkimi liniami dodać do nagłówków? ale na pewno jaśniej je zrobić.
ogólnie projekt mi się podoba. wymieszać obie wersje, wypieścić i będzie cacy
O zawartości na razie nie mam co się wypowiadać, bo sam nie wiem. Z rozmów z ekipą wynika jednak, że dopóki będą mieć cierpliwość dodawać, to treści tam nie zabraknie.
A co do Twoich uwag Amira...
Cytat:
- zwiększyłabym przezroczystość tego odbicia w topie. teraz jest za mocne, zdecydowanie.
Good point, tak zrobię.
Cytat:
- napis z pierwszej wersji 'konferencje i szkolenie (...)' powinien być. jest on opisem tego, co znaleźć można na stronie. sam adres jest zbyt ogólny.
Zamierzam wstawić go na zawieszce. Jakby został tak jak w pierwszej wersji, to w nagłówku zrobiłby się ścisk. Chociaż... Może mniejszym fontem, a w zawieszce wyszukiwarka? No nic, zobaczę jeszcze.
Cytat:
- nie podobają mi się krawędzie w tych ramkach. może wygładzić?
Sam też mam kłopot z tymi ramkami. Eksperymentowałem z różnymi gradientami, borderami itp. i nie wiem co z tym zrobić. Jakby ktoś z forumowiczów znalazł mi stronę, gdzie jest to ładnie rozwiązane i dobrze wyglądałoby u mnie - będę wdzięczny.
Cytat:
- ni cholery nie rozumiem tej smyczy na zdjęciu... ja rozumiem, żeby nanieść na nią niby nazwę strony, albo jakieś logo ... ale tak, to ni z gruchy ni z pietruchy ona tam jest. sama zakładka biała powinna być wyżej, tak jak jest w drugiej wersji. fajnie to wygląda. może ją jakoś edytować i zrobić z niej notes? no nie wiem, jak chcesz.
Smycz jest elementem zawieszki, zaś cała zawieszka to zdjęcie typu stock. Raczej nie będę jej ruszał za mocno, zostanie tak jak w drugiej wersji. Jak już wspomniałem, zastanowię się czy wstawić tam ten tekst o serwisie, czy wyszukiwarkę.
Cytat:
- czcionkę tekstu pewnie będziesz zmieniał, nie?
Jasne, że tak. Ale to w dalszej kolejności.
Cytat:
- w tym wypadku podoba mi sie pomysł z dołem. fajnie to wygląda. może ten motyw z lekkimi liniami dodać do nagłówków? ale na pewno jaśniej je zrobić.
Pod spodem będzie jeszcze stopka, ale na razie w ogóle jej nie ruszałem. Sprawdzę jak panele będą wyglądać z tymi gradientami.
Cytat:
wymieszać obie wersje, wypieścić i będzie cacy
Staram się. Drugi w moim życiu design całkiem od zera.
Jak już wspomniałem, zastanowię się czy wstawić tam ten tekst o serwisie, czy wyszukiwarkę.
zdecydowanie tekst o serwisie. wyszukiwarka nie powinna tam być umieszczona. daj ją na linii z datą , ale po drugiej stronie. albo nad subskrypcją - tam też będzie dobrze wyglądać
naprawdę fajnie to wygląda
aha. no i popatrzyłam na te nagłówki. ta czerwona linia jest świetnym rozwiązaniem, ale taki kształt na przykład i ogólny obrys można by jakoś wygładzić. znalazłam na DA dwa fajne rozwiązania
http://4rm.deviantart.com/art/Laboref-web-84920729
proste rozwiązanie, ale nadal efektowne. oczywiście nie mówię o szklance, bo ta się już wszędzie pojawia.
no i tutaj
http://omd.deviantart.com...nloads-84908110
ktoś zrobił ciekawe obramowania przy ramkach i na dodatek dodał delikatny cień. można przyjąć takie ramki, a jako jej nagłówek dać tą linię czerwoną i napis. lekkie oddzielenie np też jakimś cieniem, albo cuś. no nie wiem.
o takie pomysły, jak coś znajdę ciekawszego to pewnie dam znać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum