Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Młodzieżowe Forum Blogowe

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu
Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)

--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!

IQ test - zobacz jakie masz IQ, może lepsze od Dody :D ?

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
15-10-2006, 12:47
[dA] deviantART
Autor Wiadomość
$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
  Wysłany: 08-05-2006, 21:38   [dA] deviantART

Czasami mam wrazenie, ze ludzie ktorzy maja tam konto, uzywaja go do podnoszenia sobie samooceny. Nie to, ze nie zasluguja na uwage (bo w wiekszosci zasluguja), ale dA stalo sie ostatnio bardzo modne. Wszyscy maja tam swoje konto i dodaja rozne rzeczy, dlaczego ja mial(a)bym tego nie robic?

Posiadanie konta na dA nobilituje. Powiem wam, ze w pewnym momencie sama tak odczuwalam, az w koncu mialam dwumiesieczna przerwe. Nie wchodzilam tam, nie komentowalam i nic nie dodawalam. Fajna zabawka na kilka tygodni, albo po prostu nie mam osobowosci artystycznej ;)
Osobiscie, mnie dA dołuje jak nic. Dlatego nie uzywam stamtad grafiki do szablonow :niepewny: Tylu niesamowicie uzdolnionych ludzi naookolo mnie, a ja czuje sie jak jakies totalne beztalencie :rotfl: :hyhy:

Kto sie podzieli swoimi doswiadczeniami, opiniami lub czymkolwiek na ten temat?

~Reklamek
Admin.Bot
aka. kasiarz

Wysłany: 32-13-2140, 25:61

Jesli chcesz pozbyć się reklam: zarejestruj się / zaloguj się !
Karol 
Mylog.Klub
fotokonkurs.eu

Wysłany: 09-05-2006, 13:40   

szkoda ze na dA jest wszystko po angielsku :P
ale posiadam konto, i nie narzekam:D

#Artur 
Programista

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 09-05-2006, 16:18   

Ja też mam konto, zalozylem je bo wsyzscy zakladali ;p Ale podobnie jak frozen juz nie koemntuje i nic nie dodaje. Jak ogladam inne devarty to czuje sie tam jako wielkie beztalecie, ktore nic nie umie;/ dA jest dla artystów;p

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2006, 19:38   

Ja sie nie zgadzam , mnie DA pożądnie mobilizuje do działania a to własnie przez to , że naokoło jest tylu znacznie lepszych ode mnie artystów.
Pewnie gdybym nie widziała moich błędów porównując moje prace z lepszymi to bym sie zatrzymała i nie osiągała więcej.
Zresztą wystarczy spojrzec na moje pierwsze , beznadziejne prace szczeże mówiąc a te ostatnio dodane , jest spora różnica , choc i tak wiele jeszcze sie musze nauczyć i napewno będe dalej sie mobilizować do robienia coraz lepszych artów.
Da to zdecydowanie mje miejsce , w ktorym moge się dowiedziec co robie źle , oczywiscie jesli ktos pisze w swoich opiniach na temat moich prac prawde.
Wkurza mnie , że czasem ludzie chodzą i komentują tylko po to by robić sobie reklame , lub widzą dobrze , że praca jest beznadziejna ale oczywiście pisza " very nice " no ale trudno sie mówi:) generalnie to napewno długo tam jeszcze zagoszcze , puki mi sie nie znudzi :)

$Kamila 
Grafik
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 09-05-2006, 20:43   

Bardzo lubie devianta :) Lubie podziwiac prace innych. Niektore z nich sa naprawde ladne. Posiadanie takiej swojej wlasnej galerii bardzo mobilizuje do pracy, widzac lepszych od siebe nie popadamy w samouwielbienie i pracujemy nad lepszymi wynikami tym samym wciaz sie rozwijajac :) Jezeli chodzi o komentarze prac, to glownie zwracam uwage na te ktore cos wnosza - jakies uwagi sugestie, odrobina krytyki a jesli juz jakas pochwala to konkretna i uzasadniona. Skoro moje prace sie komus podobaja o chce wiedziec czemu. Widzac takie 'super; that's awesome !' miesza sie we mnie uczucie goryczy i zalu, bo czuje sie poniekad zobowiazana do skomentowania pracy tej osoby. Troche to dziwne jest.
Aktualnie moja galeria jest zaniedbana, ogolnie ostatnimi czasy zaniedbuje wszystko co zwiazane z komputerem i netem - no chyba ze ucze sie w sieci.

You'll Never Walk Alone

$Frozen Lust 
Grafik
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 09-05-2006, 22:35   

Ja nie traktuje tego w takich kategoriach ;) . Moze dlatego, ze juz znalazlam pole, w ktorym chce sie rozwijac i edukacyjne aspekty dA nie interesuja mnie w takim stopniu jak was. Wy wydajecie sie zafascynowani tym i bardzo zaangazowani, dla mnie to hobby ktore mozna sobie pouprawiac dla zabicia czasu. Ale czy to dla mnie az tak wazne? Raczej nie, traktuje to jako dodatek, jeden z wielu.

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2006, 13:24   

Dla mnie to też cos w rodzaju hobby , nie traktuje tego smiertelnie powaznie , gdybym nagle miała przestać torobić to nic by sie nie stało , jakoś bym to zniosła znajdując sobie inne zajecie :) moze bym rysowała , bo zawsze miałam większy zapał do prac artystycznych niż do czegokolwiek innego . Dlatego wlasnie sprawia mi to frajde jesli widze , że moge co chwile rozwijac się i robić coraz lepsze prace :)
Ja tez lubie ogladac prace innych , zwłaszcza te lepsze od moich bo widze i staram sie naprawiac własne błędy :)

Shout_ 
Blog.Klub
o. prowadzący

Wysłany: 12-05-2006, 13:29   

Ja często jak zobacze jakieś fajne prace, to próbuje to zrobić samemu, jak mi się nie udaje to przez około 2 tyg. nie wchodze na photoshopa.

@Htsz 
Blogowicz.Team
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 44
Wysłany: 15-05-2006, 19:55   

ja nie lubie tego typu stron, ludzie lubia sie chwalic, ale nie chca sie dzielić tym co im sie udalo zrobic, a jak sie nie dziela to pozniej narzekaja, ze im to ktoś kradnie ;) wole strony z typowo użytkową grafiką, gdzie autor wrzuca swoje np. zdjęcia aby ktoś inny, także kreatywny użył je w swoich pracach, sądze, że tego typu stroną będą także nasze avatary.pl

ktoś kto kategorycznie zabrania pobierania swoich prac jest dla mnie chwalipiętą i nie powienien ich umieszczać na darmowych, ogólnodostepnych stronach tylko sprzedawać. deviant z tego co pamietam używał sobie wzorów prac aby kosic kase z koszulek z nadrukiem ;)

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2006, 17:31   

Niesadze by to było wychwalenie sie , bo niby przed kim? ja nie życze sobie by ktoś używał moich prac bo polscy twórcy szablonów nie szanują praw autorskich .
Gdybym miala pewność , że skredytowany bedzie moj wysiłek to nie ma problemu.
Zresztą co z tego ze ktos napisze , ze sobie nie zyczy skoro wiadomo ze i tak wezmą. deviantArt to jest galeria , wiec poniekąd własnie każdy kto umieszcza tam swoje prace to po to by sie pochwalić , niestety wiekszość traktuje DA jak wlasnie taka galeryjke skąd wyszukaną prace bierze bez zerknięcia nawet na konto autora i kredytuje stronę główną DA :/ Zresztą mają prawo się nie chciec dzielić , bo stocki z których korzystają czasem są tylko do użytku na DA , ich autorzy nie zyczą sobie by ich zdjecia widnialy gdzie indziej.

@N`talia 
Blogowicz.Team
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 21-05-2006, 12:50   

jest jeszcze polski digart.pl ;]
wysoki poziom d-artów tylko mobilizuje. Tak jest z każdymi lepszymi niz własne pracami. Znam to z wlasnego doswiadczenia, niedawno mnie zaispirowały photoblogi ;p i mysle, ze na dobre mi to wyszlo (:

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2006, 20:57   

digart nie jest tak przejrzysty jak deviant , przynajmniej mi sie tak wydaje , te konta sa jakies takie dziwne :P

@N`talia 
Blogowicz.Team
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 22-05-2006, 20:08   

ja tam sie nie znam, ja tu tylko sprzątam ;d
nie zakładałam konta ani tu ani tu, na razie nie miałabym czegoś do pokazania tam.

mika 
Mylog.Klub

Wysłany: 15-10-2006, 11:10   

Na dA są lepsi i gorski :P Nie wydaje mi się żeby zakładali tam konta sami artyści. Każdy może tam sobie załozyć konto i dodawać swoje prace, przecież początki zawsze są najtrudniejsze ♥♥♥

Gejda 
Blog.Klub

Wysłany: 17-10-2006, 13:29   

A ja bardzo lubię dA . Zgadzam się, że oglądanie prac lepszych od siebie na pewno mobilizuje... Tak szczerze mówiąc, to mnie własnie te lepsze prace skłoniły do założenia własnego konta i próbowania własnych sił w różnych dziedzinach :)

Poza tym, po jakimś czasie, jeśli już się człowiek zorientuje, o co w tym wszystkim chodzi, można poznać naprawdę fajnych ludzi. A bardzo często to właśnie ci lepsi są najbardziej sympatyczni i najbardziej pomocni :P

Susie 
Blog.Klub
Indywidualistka :P

Wysłany: 18-10-2006, 18:46   

Zgadzam się z tym ostatnim stwierdzeniem. Zzaczy się mówię jako bardziej "użytkownik" dA aniżeli jego członek, bo sama konta tam nie mam, bo poza fotografią nie interesuję się niczym, co można by tam zaprezentować. W każdym razie paru osób (bo raczej nie uważam dA za "źródło" grafik, a raczej tylko takie wspomożenie przy ich tworzeniu) już pytałam się o możliwość wykorzystania ich prac na swoich grafikach i zauważyłam, że ci nieco słabsi, mniej popularni tam bronią swoich prac jak świętości, a tymczasem ci już świetni, doświadczeni artyści/graficy odnoszą się do innych niezwykle przesympatycznie, nie uważają się za Bóg wie kogo i to właśnie od nich miałam możliwość użyczenia zdjęć czy rysunków.
Także po moich pierwszych, nienajmilszych wspomnieniach z DeviantArtem, teraz zaczynam przekonywać się do tych ludzi.

Odpowiedz do tematu