Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
technika uczenia jest jak punkt widzenia. ten zależy od punktu siedzenia. ttechnika uczenia zależy indywidualnie od soby. nie można tu nic ugeneralniać. w kablówce na Planete pokazywali ostatnio program o technikach uczenia się eskiinosow. ci to dopiero maja pomysły. najważniejsze że skutecZne. program ten bardzo mi się spodobał. zaczęłem częsciej oglądać tą stascję i stwioerdziłem że maja bardzo duży qwachlarz wyboru ciekawych programów. z nimi nigdy nie możan się nudzić.
Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 504 Skąd: Radzionków
Wysłany: 20-06-2008, 13:43
Cytat
Ja często się uczę za pomocą skojarzeń... Pamięć wzrokową też mam.
mam podobnie, do tego dochodzą skojarzenia ruchowe (czyli raczej wzrokowiec-ruchowiec )
ja się uczę dzień przed sprawdzianami i kartkówkami, czytając wszystko dwa razy, później mówię co przeczytałem rysując sobie w zeszycie. Jeśli chodzi o zadania np. z fizyki to tylko się gapię jak w równania i zamykam zeszyt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum