Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 11-06-2006, 23:07
O właśnie, musze sama książki po maturalnym młynie poodawać
Polecam... Hmmm.... Coś lekkiego. "Oskar i Pani Róża" - 100 stron, ale wrażenie jakby się czytało wielką powieść. Się na tym nawet spłakałam się
_________________ [img]http://madziana2.ovh.org/wituserbar.jpg[/img]
Trudniej głupiemu udawać mądrego niż mądremu głupiego.
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 12-06-2006, 00:37
Juz kiedys ktos mi o tym mowil trzeba sprawdzic ...
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 14-06-2006, 11:01
Opowiesci z narni czytalam 1 tom i to dawno , mam jeszcze drugi ale jakos nie umiem przez to przebrnąć
Ja tez musze wyczaić krolowa potepionych bo film mi sie podobal
Czytalam taka ksiazke "wampir z mgieł" ale nie wiem jaki autor , nie pamietam książka jednak mi sie podobala. Ogladalam ostatnio kolejny raz Dracule i doszlam do wniosku ze mogli by nakrecic jakąś współczesną wersje napewno bym szla do kina !
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 16-06-2006, 13:02
Naturalnie. Przeczytałam ją kilkakrotnie. Fabula jest genialna i czytasz machinalnie strone po stronie z wielka zarliwoscia. Załuje, że nie jest dluzsza. W sumie, to czytanie zajmuje 2-3h.
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Ja to czytam wszystko co mi w moje klejące się do książek łapki wpadnie. Ale najbardziej lubię Pottera, Tolkiena (moja największa miłość i schiza jednocześnie ) i książki historyczne (4 razy przerobiłam całą Trylogię Sienkiewicza).
Za to nienawidzę wprost pana Żeromskiego i Prusa. Chociaż "Faraona" tego drugiego połknęłam wręcz. Ale "Lalkę" męczyłam chyba dwa miesiące albo coś kole tego.
PS. Georgiana, kocham Cię... Nie zapomnij o Wię Wiórze XD
Artur// P.S. To jest temat o ksiązkach, czy mi sie zdaje, że peirwszy post powinien być napisany tutaj [click]
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. A jeżeli istnieją, to zrobi je tylko Wiewiór!
Ja uwielbiam książki psychologiczne i erotyczne Lubię też wszelkiego rodzaju poradniki
Jednak moim ukochanym pisarzem jest Paulo Coelho !!! Jestem właśnie na etapie czytania każdej z jego książek. Oczywiście nie naraz Kończe czytać jedną i zaczynam następną
_________________ Ten, kto kocha, podbija cały świat - bez obawy, że cokolwiek utraci. Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania.
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 20-06-2006, 09:26
heh, Paulo Coelho.. mój stary jest zamiłowanym fanem ;} posiadam w domu całą jego bibliografię... i zabieram się za nią w te wakacje. (pielgrzyma jakoś pod koniec poprzednich przeczytałam ;p)
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 20-06-2006, 22:41
Też mam jego kilka książek ale jeszcze nie czytałam skoro chwalicie to przeczytam
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 22-06-2006, 17:03
hm, dzis zaczelam 'weronika postanawia umrzeć'.. dopiero niecałe 100 stron a juz mnie uderzyla ta ksiazka...fragmentami jak wyjeta z moich wlasnych doswiadczen/zycia...
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 22-06-2006, 18:32
Coelho jest dobrym pisarzem. Sama mam wszystkie jego ksiązki, do wielu wielu wracam chętnie (Na brzegu rzeki Piedry i Piatej Góry, które są naparwde genialne - polecam). Ale ostatnio nie fascynuje mnie on tak jak kiedyś - jego cytaty i ogólnie o pisarzu jest pełno w świecie komerchy - a nie wszystko da się sprzedać.
_________________ [img]http://madziana2.ovh.org/wituserbar.jpg[/img]
Trudniej głupiemu udawać mądrego niż mądremu głupiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum