Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 30-06-2006, 00:57
Oczywiście że nie zapomne ! Jak mogłabym ? Ranisz moje uczucia. Będziesz musiała się trochę namęczyć żeby mi to wynagrodzić kiedy już do Ciebie przyjadę muehe jaka ja wstrętna i zła
Chciałabym kiedyś napisać właśną opowieść. Próbowałam już, ale jestem na to za mało dojrzała. Ilekroć zaczynam, nie kończe. I tak to ze mną jest
Deszcz szemrze ciuchutko za oknem. Lubie deszcz. Zapach świeżo skoszonej trawy staje się wtedy bardziej intensywny.
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Wysłany: 30-06-2006, 19:23
Myślę, że darzą zbyt dużą sympatią Jacka i nie potrafią zaakceptować gwałtowności z jaką Sawyer zajął jego miejsce. Mnie to osobiście nie przeszkadz, co więcej opowieść dzięki temu staje się bardziej realistyczna - niewiele kobiet jest żelaźnie stała w uczuciach ( a już napewno nie kobieta z temperamentem twojej bohaterki). Gdybyś kontynuowała super udany ociekający namiętnością związek z cudownym draniem o zmiękczonym przez kobietę serduszku, to doczekalibyśmy się kolejnej bajki o Śpiącej Królewnie z bajecznie szczęśliwym endem .
Apropos - wypożyczyłam No to Frozen daj mi z tydzień i heja
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Kurczę, wiesz, u mnie będzie hepi end ociekający wręcz cukrem pudrem, zwykłym cukrem, cukrem w kostkach, lukrem i słodzikiem i czym sobie tylko jeszcze zamarzysz. Tylko, że teraz to się chyba zaczyna robić za słodkie trochę...
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. A jeżeli istnieją, to zrobi je tylko Wiewiór!
Wysłany: 30-06-2006, 20:03
Apropos lukrowanych happy endów, około 5.50 skończyłam czytać "Samotność(...)" i jest mi cholernie smutno. Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie (...)
You'll Never Walk Alone
Najgorsze jest to w Samotności i innych książkach Wiśniewskiego, że bohaterowie ZAWSZE na sam koniec wybierają rozsądek --" Co jest dla mnie bezsensem totalnym, bo co to za życie z rozsądkiem?
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. A jeżeli istnieją, to zrobi je tylko Wiewiór!
Wysłany: 30-06-2006, 22:41
No nie wiem czy to było takie super rozsądne. Rozsądne byloby powiedzieć o wszystkim Jakubowi i mężowi. Mąż zarządałby rozwodu, mogłaby wtedy spokojnie spędzić resztę życia z geniuszem informatyczno-genetycznym wychowując ich syna. No właśnie... ich ? to cholernie przykre. Naprawdę, nie mogłam uwierzyć kiedy doszłam do ostatniej stronicy i dalej nie bylo niczego więcej prócz tylnej okładki. Zdołowałam się na cały dzień, no może nie całkiem cały, bo miło spędziłam czas w centrum, ale kiedy jestem w domu czuje się taka... przybita ?
You'll Never Walk Alone
W sumie masz trochę racji, ale popatrz też na to z tej strony, że przecież mogła po prostu uciec, zażądać rozwodu i spędzić przyjemne życie z takim facetem... Ja bym tak zrobiła. I nie żałowałabym nigdy w życiu. Wolałabyś być z kimś kto Cię potrafi tak potraktować jak ten jej mąż? Wiesz, dziękuję, ale podziękuję, nie lubię być traktowana jak ścierka do podłogi ewnetualnie dmuchana lalka z sex-shopu, którą można przelecieć i mieć z głowy. O nie, tu nie ten adres, pomyłka.
Naplułabym mu w twarz i wyprowadziła się z domu. Chociażby pod most. A zaraz po wyprowadzce zażądałabym rozwodu z orzeczeniem o winie. Nie ma zmiłuj sie, jestem cięta na takie typy. A co Ty byś zrobiła? Zostałabyś, bo go kochasz? Nie oszukuj się... To trzeba być aniołem, żeby coś takiego znieść.
Wysłany: 30-06-2006, 23:45
Nie, nie można kochać posągu z kamienia. Nie wiem co zrobe męzowi jeśli mnie zgwałci, ale napewno nie będę bierna.
Miałam dzisiaj poczytać książki w drodze, ale jade o 3 (AM ! ! ) a ze nie posiadam latarek w oczach, to bedzie problem
You'll Never Walk Alone
Sama widzisz. Dlatego dla mnie to, co zrobiła ta kobieta z "Samotności..." jest ... co najmniej dziwne.
Czytaj przy komórce Ja tak zawsze czytam jak w domu jestem z rodzicami, a mam ochotę poczytać w wyrku, a jest godzina tak jak ta XD Oni się pieklą o światło, to ja myk! światło zgaszone i leżę pod pierzynką przy komórce. Trochę tylko oczy wymiękają od takiego oświetlenia XD Ale da się żyć
Wysłany: 17-07-2006, 11:17
Niestety nie dossałam się do "przebudzenia(...)", ale przeczytałam "karę dla śpiącej królewny". Pierwsze 3 rozdziały szokowały mnie słownictwem, brutalnością scen i rozmaitymi torturami dla ciała i żądzy. Jednak w moim przypadku na dłuższa metę to się nie sprawdza. Łącznie podchodziłam do książki 3x. Nie jest zła, nawet fajna, ale nie potrafiła mnie zafascynować. Może muszę jescze trochę podrosnąć. Oh well. Teraz będę albo kończyć narnie, albo wezmę się za "Anne Karenine".
You'll Never Walk Alone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum