Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 28-01-2007, 15:17
Heh, przeciez ta ksiazka to krytyka systemu komunistycznego Związku Radzieckiego, gdzie Napoleon jest Stalinem, a Snowball Trockim. Gdzie ty tu widzisz Hitlera? O_o Masz jakiekolwiek pojecie o historii? Jezeli tak, to skoro nauczycielka pieprzy takie glupoty to powinniscie to zakwestionowac, a nie przyjmowac wszystko za pewnik.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła: 17 Mar 2006 Posty: 261 Skąd: Warszawa / Nisko
Wysłany: 05-02-2007, 20:57
Też miałam taka polonostke w LO. Cierpienia Młodego Wertera byly dla niej cierpieniami Waltera, a matka Hamleta nazywała się Genowefa. Paranoja. Tylko, ze ludzie w liceum byli odwazni i ją upominali... ale ona i tak swoje
Co do lektur, to bardzo podobał mi się "Robinson Cruzoe". Jedną z zalet tej książki jest to, że nie ma tam opisów krajobrazu itd, tylko od razu jest akcja... Według mnie najlepszą lekturą byli "Chłopcy z Placu Broni". Jak miałem 8 lat to uwielbiałem "Dzieci z Bulerbyn", ale teraz mi przesżło ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum