Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Czy to, że jemy słodycze ma związek z jakimi kolwiek komplikacjami w naszym organiźmie czy cos takiego?? No np.... Czekolada. Kżdy ją przecież lubi.. Czekolada niby bardzo tuczy, ma dużo kalorii [535-600 kcal] ale czekolada poprawia samopoczucie, i ma jakies wartosci odżywcze.. Jak ja jem czekoladę, to potem nie widzę żadnych "komplikacji" hehe.. Ale też nie można się faszerowac samu warzywami. Dla dziewczyn, które chcą wiedziec co ma najmniej kalorii, podam 10 składników. :
1. Cykoria [10kcal]
2. Kapusta kwaszona [15kcal]
3. Cukinia [18kcal]
4. Buraczki [27kcal]
5. kalafior gotowany i kapusta mają [30kcal]
P.S. Spośród wszystkich słodkosci i tak dalej, czekolada ma najwiecej kalorii :(:(
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1471 Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-09-2007, 20:41
tymcia_, na temat czekolady i całej diety porozmawiamy już niedługo ponieważ od poniedziałku zacznę studiować technologię żywienia Mój pierwszy przedmiot? TECHNOLOGIA FERMENTACJI Hahaha
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Wysłany: 28-09-2007, 00:58
a ja słyszałam, że jedzenie tłustych rzeczy wcale nie wpływa na to, czy rosną pryszcze, czy nie. za to jak się niezdrowo odżywiać, to wyjdzie na twarzy wszystko, nie?
aha - jeszcze dodam używkowo ku przestrodze! -> od zażywania piguł rosną pryszcze! i to nawet na drugi dzień od zażycia jednego niewinnego tabsa, więc bądźcie antynarkotykowe.
Hytyszowa [Usunięty]
Wysłany: 28-09-2007, 01:14
tymcia_ napisał/a:
P.S. Spośród wszystkich słodkosci i tak dalej, czekolada ma najwiecej kalorii :(
Wysłany: 29-09-2007, 23:37
To żadna filozofia. W każdej gazetce z dietami piszą, że nie należy łączyć białek z węglowodanami. Na dobrą sprawę nie powinniśmy jeść chleba z szynką bo tuczy bardziej aniżeli chleb z nutellą
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
nie odchudzam się bo to bez sensu.
jem to na co mam ochotę, ale z umiarem.
lepszy niedosyt niż przesyt.
do tego ruch w dowolnej formie : ]
żadna dieta nie jest do końca doskonała.
a chodzące anoreksje mnie przerażają.
każda normalna kobieta będzie miała prędzej czy później rozstępy także nie ma co się martwić x D
Wysłany: 15-04-2008, 11:28
mo, dobre podejście (swoją drogą myślałam, że już cię na forum ni będzie, witaj ponownie)
z tym jednym hakiem, że ja lubię chude dziewczyny - uważam, że chudsza dziewczyna lepiej wygląda i jest zdrowsza niż dziewczyna z wałkami tłuszczu.
ja wolę bardziej określenie szczupła niż chuda bo te drugie kojarzy mi się właśnie z wieszakami.
pewnie, że odpowiednia waga jest zdrowsza, ale zarówno można popaść w skrajność w jedną jak i w drugą stronę czego należy się wystrzegać.
Wysłany: 17-04-2008, 19:27
wiesz, a co mnie denerwuje? jak się mówi na chudą, że jest wieszak i kościotrup, to jest wszystko ok. a nie daj Boże powiedz grubej lasce, że jest waleń, tłuścioch i hipopotam, to ta się obraża.
No ty tego nie rozumiesz , ale nie jest fajnie byc otylym , bo jak by nie bylo , wiekszosc by wybralo wieszak a nie grubasa i to jest udowodnione w praktyce jak i teorii.
Wysłany: 17-04-2008, 21:18
ale obrażanie chudych przez tłuścielców jest wporzo?!
słuchaj, ja należę do tych chudych - naprawdę chudych. non stop słyszę o anoreksji, wieszakach, kościotrupach, a ostatnio znajomy mi niby zartobliwie powiedział, żebym mu wysłała fotkę, to zrobi ze mnie potwora szkieletora do gry komputerowej.
a teraz obróć to na grubasa: grubej osobie nie mówisz codziennie o chorobach związanych z otyłością, i że powinni mniej jeść (a ja słyszę non stop, że mam jeść więcej) nie nazywasz otyłej koleżanki kaszalotem, albo "ale masz fajny zad, taki rozłożysty"...
jedno dobre, że za chudość cenią mnie w pracy - bo tam mi się to akurat przydaje - pozuję do rysunku i ludzie dokładnie widzą moją sylwetkę.
Wysłany: 17-04-2008, 23:08
nevada menthol, ale widzisz, niektórym laskom to pochlebia, że ktoś im mówi jakie to one nie są chude. Ale z drugiej strony to się z Tobą zgadzam. A tak z ciekawości spytam... Jak ktoś Ci powtarza, że jesteś chuda to przykro Ci z tgo powodu? Masz jakiś, powiedzmy sobie, kompleks?
Tobie to nie przeszkadza , ze jestes chuda/szcupla itp. , bo sama tak gdzies twierdzilas(napisalas) , a jak kobieta w ´wieku ok 20-stki wazy ponad 80kg , a inna ok. 45kg , to myslisza ze ktora gorzej sie czuje i ma bardziej ''przewalone''??
zapewne osoba otyła czuje się gorzej bo o ile można to oceniać to 'lepiej' być nazwanym wieszakiem niż grubą świnią x x
poza tym osoby otyłe mają gorsze kłopoty ze zdrowiem.
dlatego warto już od najmłodszych lat dbać o odżywianie się, od dziecka wręcz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum