Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 26-03-2006, 18:16
Slucham muzyki (duzo, sciagam tez tonami i to roznych gatunkow) i czytam ksiazki. No i czasami porobie cos powiazanego z internetem
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 26-03-2006, 19:26
Ja tam nie mam nic konkretnego za szybko mi sie nudzi
Ta ... czasem masz półgodzinne przerwy w odpowiadaniu
Ja uwielbiam czas spędzać ze swoimi końmi, babrać się w photoshop i html, czytać, czytać, czytać (psychologia i fantastyka )
Czasami jak mi odbije.. to poświęcam swoją energię na tworzenie jakichś artystycznych materialnych cudów (ozdoby i projektowanie wnętrz)
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 27-03-2006, 12:39
Moje hobby jako takie, w miarę często i regularnie uprawiane, to taniec nowoczesny :p Oprócz tego oczywiscie muza. No i ostatnio urządzanie się w nowym domu xD A poza tym, hmmm.. gdybym miała na to czas- malowanie, ogrodnictwo (:D) i może trochę sportu. W ogóle to mam za duzo zainteresowań jak na ilość mojego wolnego czasu ;d
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 27-03-2006, 16:37
Kitana napisał/a:
Ja uwielbiam czas spędzać ze swoimi końmi, babrać się w photoshop
Jak bym miała konie to tez bym sie nimi zajmowała chetnie a tak to pozostaje mi fotoszop
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 27-03-2006, 17:20
Sylwia napisał/a:
Kitana napisał/a:
Ja uwielbiam czas spędzać ze swoimi końmi, babrać się w photoshop
Jak bym miała konie to tez bym sie nimi zajmowała chetnie (...)
ja rownierz sie pod tym podpisuje
Kiedys jezdzilam, ale teraz nie mam na to czasu, bo zwykle chwile wolne przeznaczam na sen. Gralam tez w tenisa, jezdzilam na lyzwach i rolkach. Ale zadne z moich hobby nie jest juz praktykowane systematycznie. Czasem chcialabym do tego wszystkiego wrocic... fajnie by bylo znowu byc dorastajcym, wolnym od problemow dzieckiem.
Wysłany: 28-03-2006, 17:01
Ja jak byłam w podstawówce , to miałam kilka razy do czynienia z konikami oczywiscie nic profesjonalnego ale sa fajne , choc to pewnie kosztowne hobby
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 28-03-2006, 17:33
Raczej... sam sprzet jest bardzo kosztowny - toczek 80zl; czapsy 75zl, buty krotkie 100-150zl, buty dlugie -500zl, rekawiczki 15zl, bacik 8 eu (nie wiem ile w polsce), bryczesy hmm... damskie 85zl, meskie 95zl; kamizelka okolo 140; fraki skokowe od 100-230 zl; sa jeszcze koszule, marynarki etc... masa roznosci, ktorych jeszcze nie mialam
Jesli masz wlasnego konia, to
a)sam kon sporo kosztuje
b) uprzaz
c)wyzywienie, opieka (jedli konia oddajesz do jakiejs stadniny to za boks, czyszczenie boksu, sciolke i wyzywienie placisz okolo 500 miesiecznie)
d)weterynarz
jesli jezdzisz na koniach ze stadniny, to pojedyncza lekcja kosztuje tak od 18-25 zl, karnet dziesieciu jazd okolo 100.
W sumie kosztowny sport, ale wart wszystkich pieniedzy.
Z tym sie akurat zgodzę, jeździectwo jest dla ludzi posiadających pieniądze. I tu nie chodzi tylko o naukę jazdy, a przede wszystkim sprzęt dla zwierząt i ubranie dla siebie... chociaz ja preferuję styl west - nie trzeba tyle wydawać na ciuchy jak w przypadku dżokejki ;P
Nie piszę tu też o sobie (że niby mam hajsu jak lodu ;P) ja akurat nie jeździłam długo .. chociaż chciałam od dziecka. Trafiłam na odpowiedniego faceta koniarza i połączyliśmy swoje niezwykłe mózgi ;P
Dziś po niecałym roku mamy swoje własne konie i kupujemy następne.
A wracając do cytatu .. nieraz byłam światkiem jak elity konne prześcigały sie z kasą:
"Ja zapłacę 50 zł za jazdę a nie 30, bo jestem lepszy od niego"
Wysłany: 28-03-2006, 20:16
Moje hobby to:
- piłka nożna - i uprawianie(Wicher Kobyłka 92" ), i kibicowanie(Barcelona i (L)egia)
- oczywiście komputery - głównie języki programowania (XHTML, CSS, PHP początki Turbo Pascala, Javy Script i Pythona) i internet (chodzenie po forach takich jak te itp.)
- gadanie na gg (ale umiarkowane - 30 min to max. czas rozmowy )
- granie w różne gry (ostatnio bilard8 na gryonline.wp.pl )
- uprawianie sportów innych niż piłka nożna (koszykówka, biegi, siatkówka, piłka ręczna, tenis stołowy - tylko pływać nie umiem oraz grać w tenisa (nie mam gdzie i czym ) )
- słuchanie muzyki
- czytanie książek (jak są oczywiście ) - głównie fantasy i kryminały
- bawienie się z psem i denerwowanie siostry (ach jak to fajnie posłuchać jej wkurzonej - gdybym to kiedyś nagrał i puścił rodzicom )
Dobra to chyba wszystko A co do jazdy konnej - jakoś nie lubię jeździć (próbowałem raz czy dwa)
_________________ I, cry, when angels deserve to die, in my, self righteous suicide...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum