Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Wysłany: 17-03-2006, 14:57 [lenistwo] jak to wyleczyc ?
od jakiś 3 lat dopada mnie nadmierne lenistwo i słomiany zapał ^^
mniemam, że jest to nieco spowodowane czynnikami z zewnątrz, czyli jak widze, że innym się nie chce to mi tym barzdiej, ale im przechodzi potem a mi nie ^^
da sie coś z tym zrobić ? jakieś propozycje ?
ostatnio próbowałem nieco pracy i powiem szczerze, iż mimo zmęczenia po niej cieszył mnie zysk pieniężny, ale z uwagi, że jestem materialista to sienie ma co dziwić
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 17-03-2006, 15:14
Ja tez mam lenia, a co gorsza - zawsze robie wszystko na ostatnia chwile. Gdyby nie moje niesamowite szczescie, to chyba juz dawno bym skonczyla ta cala edukacje lol
Zeby wyleczyc lenistwo, trzeba miec dobre podejscie, bo to ze ci sie czegos nie chce to znak, ze czujesz jakies ogolne zniechecenie ktore cie demotywuje. Najlepiej jest znalezc sobie jakas czynnosc, ktora pochlonie cie do reszty i jeszcze mase satysfakcji przyniesie Problem w tym, ze trudno takie cos znalezc.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 17-03-2006, 15:35
A ja uwazam, ze jak czlowiek jest zakochany to bedzie mial wiecej energii do wszystkiego
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 17-03-2006, 15:42
Zakochanie teoretycznie powinno duzo energii wyzwalac, ktora z kolei tworzy motywacje. Jezeli nie czujesz tego w sobie, to widocznie zakochanie mija a pojawia sie milosc*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum