Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu
Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)

--------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
01-07-2008, 23:13
Anime
Autor Wiadomość
Susan Death 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 11-02-2008, 18:18   

Hmmm... Ostatnio oczywiscie FullMetal Alchemist, One Piece, Final Fantasy, Gravitation, Azumanga Daioh, Great Teacher Onizuka, Green Green (wiem, że to straszne, ale ja to nawet lubię!), Karin, Yami no Matsuei (siostra mnie przymusza) i inne...

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 11-02-2008, 18:28   

Green Green :hyhy: bardzo dobra komedia dla doroslych :P
One Pice to teraz najlepsze m&a jak na razie
Wlasnie mam problem z Final Fantasy , bo nie moge znalezc mangi online :/ :looka: :zdegustowany:

Ale ostatnio sledze jeszcze Gantz , to jest super, tyle zbyt drastyczne(nie dla mnie oczywiscie) i dla doroslych, ale to szczegoly :rotfl:

Susan Death 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 11-02-2008, 18:29   

Aha i jeszcze Trigun (uwielbiam Vasha) i Death Note.

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 11-02-2008, 18:33   

Ja narazie nie bede wymienial tego co ogladam/czytam lub tego co ogladalem/czytalem , bo by mi to duzo czasu zabralo , a teraz mi sie po prostu nie chce...
Ale Death Note to jest cos :super: :ok:

Susan Death 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 11-02-2008, 18:34   

Zgadzam się.

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 11-02-2008, 18:36   

A czy ktos ma jakies zrudlo internetowe gdzie sa jakies anime??

Susan Death 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 11-02-2008, 18:41   

http://kreskowki.fani.pl
http://kreskowka.pl

Lanooz 
OwnBloger.Klub

Wysłany: 13-02-2008, 13:19   

Uwielbiam anime. Przygodę z nim zaczęłam dość wcześnie. Tak pokochałam je, że aż znielubiłam mangę :>
Ale mimo wszystko...mam dużo zaległości na tym polu. Nie oglądałam żadnych dzisiejszych anime, na które trwa moda (powiedziane w pozytywnym kontekście).
Czyli np. Death Note o którym wspominacie. Albo Naruto..chociaż...ogladąłma pierwsze kilka odcinków i szczerze powiem, ze nie przypadło mi do gustu. W ogóle ;)
A moim anime życia jest...Dragon Ball. Przewielki sentment i wdzięczność. To dzięki DB jestem jaka jestem i od tego moje zainteresowania rosły ;) Co mnie samej ciągle zadziwia :D

Akira - nic mnie aż tak nie zdołowało, po obejrzeniu. Nic. Ale to nie zmienia faktu, że było świetne. Esencja psychodelizmu, którym żyje.

A Evangelion? Neon Genesis Evangelion? Dlaczego nikt o nim jeszcze nie wspomniał? To jest majstersztyk.

I nie będę robić jakichś list swoich top anime, nie potrafię utworzyć na tym polu swoistego rankingu ;)

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 13-02-2008, 14:11   

ja miałam wspomnieć, ale mi posta nie wysłało. serial experiment's lain, Evangelion, Ghost in the shell jedyna i dwójka... miyazakiego filmy...

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 19-03-2008, 12:28   

nevada menthol wiesz gdzie mozna jakas czesc Ghost in the Shell znalezc??

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 19-03-2008, 13:06   

w necie :)
miałam to kiedyś, ale już nie mam, a w necie, albo nawet w częściach na youtube będzie...
czynnie manga i anime nie zajmuję się od czasów liceum, no - jeszcze anime klasy GiTS Innocence obejrzę, ale już się zburzuiłam...

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 19-03-2008, 18:33   

Lanooz napisał/a:
Nie oglądałam żadnych dzisiejszych anime, na które trwa moda (powiedziane w pozytywnym kontekście).
Czyli np. Death Note o którym wspominacie.

Moze to nowe anime , ale napewno przewyzsza wiele klasykow i napewno to jedno z najlepszych anime.

Lanooz napisał/a:
Albo Naruto..chociaż...ogladąłma pierwsze kilka odcinków i szczerze powiem, ze nie przypadło mi do gustu. W ogóle

Pierwsza seria i ogonie pierwsze odcinki Naruto sa dla dzieci , ale druga seria jest calkiem inna od poprzedniej i dla tego tak lubie Naruto , choc teraz nie nawidze , jak ten zasrany kishimoto usmiercil Itachiego , itachi powinienen wygrac bez wiekszych problemow i wygral , ale pod koniec nagle zmarl , chyba atak serca , w zyciu tyle sie nie nawyklinalem jak podczas tamtego chaptera...

A co do Neon Genesis Evangelion to moze byc , ale denerwuje mnie ponad polowa scen , nienawidze placzliwych anime , czasami myslalem ze ogladam argentynska telenowele.
Ostatnio zmieniony przez m@tarci 20-03-2008, 15:35, w całości zmieniany 1 raz  

juan 

Wysłany: 19-03-2008, 18:58   

Mnie nigdy nie zainteresowały japońskie bajki. Pewnie tez dlatego, ze ogólnie nie lubię klimatów fantasy. Choć sam styl rysowania w anime/manga tez mi nie podchodzi. Wolę amerykanckich rysowników albo Asterixa jako przykład europejskiej twórczości.

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 19-03-2008, 19:16   

A amerykanskie to niby nie odbiegaja od trazniejszosci??
Jest tez wiele anime i mang o trazniejszosci , a nie tylko fantazy.
Z amerykanskich to marvel i chyba nic wiecej , bo jednak japonskie sa o wiele lepsze niz amerykanskie , teraz ogolnie mi sie kojarzy , wszystko co amerykanskie to gowno i nic wiecej.
W sumie to jeszcze warte czegos jest Looney Tunes , to bardzo lubie , ale tego nie ma co porwownywac do mangi i anime.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 20-03-2008, 11:29   

looney tunes faktycznie - dobrzy byli.

Evangelion - dlatego był taki, bo praktycznie od odcinka 18 wszyscy zaczęli powoli tracić zmysły, a filmy co potem powstały - end of i tego typu... wiesz, ja sie na tym wychowałam...

m@tarci 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 20-03-2008, 15:43   

W sumie strasznie lubie La Blue Girl , ale to pewnie ze mlodziez leci na cialo :P
Zartuje nie przepadam za tym.
Co do Evangeliona , to tylko nudzily mnie sceny z placzem , bo nie lubie zbytnio tego. ...jestem po prostu wrazliwym dzieckiem :rotfl:
Ale jak by nie patrzec , japoncy to zboki , nawet w anime dla dzieci daja erotyczne sceny i rozne podteksty erotyczne.
W sumie nie mam nic przeciwko i lubie takie sceny :hyhy: ale po tem wszyscy gadaja ze ogladam zboczone bajki i maja na dodatek racje.

Odpowiedz do tematu