Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Anime (jap. アニメ animacja) - skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji.
źródło: wikipedia.pl.
Anime ma wiele fanów oraz bardzo dużo gatunków i podgatunków.
A czy Wy lubicie japońskie filmy animowane? Chciałabym zobaczyć co macie do powiedzenia. Jeżeli tak; jakie są wasze ulubione? Jaki gatunek upodobałeś/aś sobie najbardziej?
Wlasnie musze od nowa tego posta pisac(WTF??) wiec nic nie napisze tylko podam moje ulubione anime.
1.Naruto
2.Bleach
3.Death Note
4.One Pice
5.Full metal Alchemist
6.Hellsing
7.D.N.Angel
8.Strowberry Headline
9.Claymore
10.Cowboy Bebop
11.D.Gray-man
...i to chyba wszytko moze znajdzie sie cos jeszcze ale te anime to sa wlasnie moje ulubione , duzo znam anime bo od lat sie interesuje m&a(manga i anime)
Gatunek...hmmm...nie rozumiem...chyba wszytkie co mi sie podobaja , nie wiem po prostu ogolnie anime i tyle...moze jakies akcji czy cos w tym stylu.
to fajnie bo mnie tez tylko ze ani jednego nie mam na DVD tylko wszystko na PC
Cytat
Mnie manga również pociąga, ale niestety czytam je jedynie na obcojęzycznych stronach.
ja tez , wszystko po angielsku ale naruto(klasyczny i Shippuuden)czytam po polsku bo wiem gdzie sa linki co tydzien , moj znajomy z forum to tlumaczy a on lepiej to robi niz te wszystkie ang. wersje.
Anime (jap. アニメ animacja) - skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji.
źródło: wikipedia.pl.
Anime ma wiele fanów oraz bardzo dużo gatunków i podgatunków.
A czy Wy lubicie japońskie filmy animowane? Chciałabym zobaczyć co macie do powiedzenia. Jeżeli tak; jakie są wasze ulubione? Jaki gatunek upodobałeś/aś sobie najbardziej?
Niestety. Ale - m@tarci, od czegoś zawsze trzeba zacząć. Ja zaczynałam od... chomika homera na jetix (byłam baardzo mała...). I to chyba była pierwsza bajka, oglądana przeze mnie, którą można było zaliczyć do anime.
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum