Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 19-09-2007, 18:56 [nasza-klasa] odnajdź znajomych po latach
wydaje mi sie, ze coś pisalismy już o tej stronie, ale nie mogłem się doszukać na forum. Chcę o niej wspomnieć z uwagi na artykuł jaki dzisiaj przeczytałem na money.pl
Wrocławski student jest twórcą najpopularniejszego serwisu, w którym możemy się zapisać i poszukać swoich znajomych ze szkolnych lat. Z artykułu wynika, ze chłopak został milionerem z uwagi na to, ze serwis wyceniany jest na 15mln PLN a ten kolo odsprzedał jakiejś niemieckiej firmie 20% udziałów nieźle.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Kto by pomyślał, że to o takich kwotach mowa? Ja na pewno nie. Osobiście nie uważałem tego serwisu za wybitnie wartościowy, choć trzeba przyznać że za pomysł i jego realizację należą się brawa.
tego typu sukcesy powodują wysyp klonów i mutantów, bo ludzie myślą, ze jak jemu sie udało to zrobią taką samą stronę i też zarobią, ostatnio widziałem jakieś studentix...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
nie wiem jakimi zasadami kieruje sie studentix, ale nasza klasa to dla mnie bardzo dobry pomysł, znalazłem tam wielu znajomych ze szkolnych lat, z którymi urwał mi się kiedyś kontakt.
Nieśmiało chciałem tylko zauważyć, że wspomniane przeze mnie wcześniej Szkolnelata.pl powstały dużo wcześniej niż NK.
Jestem też na studentixie (zresztą mnie prawie wszędzie pełno ), ale niewiele się tam dzieje. Serwis powstał niedługo po naszej-klasie (która nie od razu doszła do swojej obecnej wartości...) nastawiony typowo na studentów, umożliwia wygodne przeszukiwanie według uczelni. Jako jeden z niewielu umożliwia podpatrzenie, kto przeglądał nasz profil. Tylko co z tego, skoro ma niewielu użytkowników.
Mutanctwo i pokemonizm? Raczej typowy biznes. Każdy chce ułamać swój kawałek tortu, a przy okazji ukraść go trochę konkurencji. Niektórym się to udaje, innym nie. Przynajmniej coś się dzieje.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Miałem zerowy kontakt jeśli chodzi o ludzi z LO. Po wielkim 'boom' naszej- klasy nie tylko odnowiłem znajomości (szkoda, ze tylko przez posty, ale pooglądałem sobie jak kto obecnie wygląda, gdzie przebywa) z ludźmi z LO ale także ze znajomymi z podstawówki. Z okresu studiów niestety mało osób dołączyło do naszej- klasy- a szkoda:(
nasza-klasa dziękuje Wrocławianom za wszystko jak się jedzie z dworca pkp w stronę galerii dominikańskiej to wisi taka wielka reklama, jak dla mnie zbędnie, lepiej jakby za to dodatkowy serwer kupili
Moja koleżanka (posiadaczka konta na Last.fm, ale raczej nie słyszała o Gronie.net i wielu pochodnych tegoż) nazywa n-k sektą.
Tak poza tym fajnie, że przeprowadzka doszła do skutku i portal chodzi dzisiaj bardzo rześko. Następne serwery podobno są w drodze...
Przydałoby się teraz nieco rozbudować ją od strony technicznej. Brakuje mi paru funkcji znanych skąd indziej, np. najkrótszej ścieżki. Niby nic wielkiego, ale za czasów Grona ta opcja zawsze mnie fascynowała (nie znalazłem osoby, nawet najbardziej losowej, do której nie można było dotrzeć przez mniej niż 4 podania ręki). W tak licznym organizmie jak n-k byłoby to jeszcze ciekawsze.
Poza tym kiedyś na stronie głównej n-k było okienko pokazujące ostatnie zmiany u znajomych. Może wróci?
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Trochę za ostro powiedziane, ale zgadzam się.
Ostatnio policja chyba nie bez powodu zarejestrowała się na tym serwisie? Taka nasza-klasa to wybitne miejsce dla pedofili, "zdaniem skromnym mym".
Wysłany: 30-01-2008, 15:03 nasza klasa od kuchni :)
Myślę, że Każdy używa serwisów społecznościowych do celów takich jakich chce. Ja chciałam odnowić stare znajomości i podtrzymać te, które są dla mnie ważne. Udało się i niczego od NK więcej nie oczekuję.
_________________ A Gdy Serce Twe Przytłoczy
Myśl, Że Żyć Nie Warto,
Z Łez Ocieraj Cudze Oczy,
Chociaż Twoich Nie Otarto. l M. Konopnicka
Htsz, fajnie, że zamieściłeś ten filmik.. zawsze ciekawa byłam jak to wygląda.
mam nadzieję, że jeszcze więcej z siebie dadzą i przyspieszą działanie serwisu. w godzinach 16:30-23:00 niemożliwością jest płynne poruszanie się po stronie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum