Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
01-11-2006, 22:52
[ GTA ] Grand Theft Auto
Autor Wiadomość
~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 47
Wysłany: 26-03-2006, 17:32   [ GTA ] Grand Theft Auto

bardzo lubilem grać w tą gre, jeszcze na jej początkach kiedy to widziało sie wszystko z góry, już wtedy miała w sobie klimat, którego nie gubiła raczej w żadnej części a od czasu kiedy weszło 3D to już była masakra.

Wprawdzie jest tam wiele przemocy to jakoś nigdy nie korciło mnie aby potem ćwiczyć to na kims na środku ulicy. Wystarczało mi to co działo się podczas grania, a spędząłem przy tym mase godzin, bawiąc się w przestępce heh.

Ostatnio grywam w część San Andreas ,a le powoli staje się to monotonne. Cieszy mnie jednak, że próbują to zmienić dodając nowe możliwości, wiem,, że wyszła teraz nowsza wersja tej gry, ciekawi mnie czy będą kolejne, dobrze się to sprzedaje, ale trzeba teraz będzie wymyśleć coś co przyciągnie uwagę na nowo i zmieni oblicze gry.

jest coś co byście chcieli nowego w tej grze ? jakie są wogóle wasze opinie na jej temat ? która część była dla was najlepsza ?

jak dla mnie to san andreas, wiadomo, z uwagi na możliwość poruszania się choćby na rowerku.

nowości ciężko mi sobie wyobrazić, może więcej opcji wcodzenia do pomieszczeń, tylko wtedy gra będzie zajmować z 10GB hehe
zapraszam do przewodnika po forum

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 27-03-2006, 04:22   

Kilka lat temu zaczelam grac w gta II :P Jedynki na oczy nie widzialam, ale w 2 tez jest widok z gory. Fajne w sumie, ale w miare rozwoju techniki rosna wymgania. Gta III to byl fenomal ! Ta gra byla boska i doszlam do 3 wysepki (na przekretach :wstyd: ). Spedzilam przy kompie wiekszosc wakacyjnych nocek bawiac sie z mafia. Momentami misje byly naprawde trudne. Kiedy cos kilkakrotnie mi nie wychodzilo, tracilam zapal. Ale zawsze wracam do gry, no... prawie zawsze. Po wakacjach przyszedl rok szkolny i freetime ograniczony.
Jakis czas pozniej Vice City.... motory i inne dodatki (typu nightcluby, sklepy odziezowe, mozliwosc kupna domu, wymiany apartamentu etc bla bla bla). Przelom, chociarz z tymi wszystkimi bajerami gra byla troszke przeladowana.
San Andreas jeszcze nie mialam. Tata sknerus :P Musze odwiedzic kiedys kolege, zeby porzynajmniej zobaczyc jak to wyglada (gra, nie kolega ;) )

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 27-03-2006, 16:47   

Georgiana napisał/a
Musze odwiedzic kiedys kolege, zeby porzynajmniej zobaczyc jak to wyglada (gra, nie kolega ;) )

a to bylo o mnie ;) czy nie :( ?

gra sie fajnie :P zapuszczam skróty do własnej muzyki i wio kasować fury i ludzi :wstyd:

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 27-03-2006, 17:41   

nie, wiesz ?:P do swietego piotra :wstyd: :rotfl:

klejnot 

Wysłany: 01-04-2006, 13:05   

W sumie można powiedzieć, że grałem we wszystkie części:
GTA 1 - grałem mniej więcej na rok przed GTA III, więc wtedy pierwsza część miała już przesztarzałą grafikę i wogóle zbytnio mi sięnie podobała...
GTA: London - podobnie jak w 1
GTA II - grałem w nią wcześniej niż w jedynkę :P u kumpla na PlayStation i głównie po to do niego chodziłem ;)
GTA III - kiedy pierwszy raz zobaczyłem tę grę, przeżyłem szok, taka grafa, te akcje co można było robić itd. chodziłem przez całe wakacje do kumpla, żeby w to pograć (jeszcze nie miałem kompa, ale jak dostałem pożyczyłem i sam ją całą przeszedłem - bez cheatów !!)
GTA : Vice City - najlepsza gra w jaką kiedykolwiek widziałem !!!, grałem w nią (znów) całe wakacje ;) , do teraz nigdy nie zapomnę jak w nią pierwszy raz grałem, jak sobie przypominam to, aż łezka mi się w oku kręci :) , znakomita fabuła i dialogi, wszystkie smaczki, miejsce akcji (ech ten zachód słońca na plaży ;) ), nowe samochody i wreszcie motorki... GRA PERFEKCYJNA !!
GTA: San Andreas - mówią, że lepsza od Vice City, ale wg. mnie gorsza, jakby straciła ten klimat (poprzez zbyt duże rozbudowanie), grałem w nią tylko z 10 godz. (dla porównania : GTA III - 30 godz., Vice City - 80 godz.), nawet mi się jej przejść nie chciało.
Podsumowanie : najlepsza seria gier z jaką miałem styczność (kolejne miejsca mają : Pro Evolution Soccer i Elder Scrolls ;) )
P.S. Wszystkie części, które przeszedłem (od III wzwyż) - przeszedłem bez cheatów :D

Wicher Kobyłka - zapraszam !!

Inez 
eBlog.Klub
Ad intende <3

Wysłany: 01-04-2006, 13:09   

Uwielbiałam zawsze grać w GTA.. Grałam w kilka części, ale z tego co pamiętaj żadnej nie przeszłam całej :wstyd: Zawsze miałam problemy z jakimiś misjami :zawstydzony: Ale gierka jest kultowa :hyhy: :padam:

sardynka 

Wysłany: 06-12-2006, 15:31   

Ja grałem w Gta III, GTA Vice City i w GTA:San Andreas ale mi spasiło najbardziej Vice City. (Przeszłem je bez kodów :) )

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Wysłany: 06-12-2006, 15:34   

sardynka napisał/a
Przeszłem je bez kodów
same główne misje ?, czy wszystko co można było w tej grze ? (np. zebrać wszystkie paczki)

Aduś 
Ownlog.Klub

Wysłany: 15-07-2007, 22:23   

uważam, że gra jest jedną z najlepszych na rynku. ja sama grałam we wszystkie części, najbardziej podoba mi się Vice City, III nie za bardzo, a najdłużej siedziałam przy GTA II :) San Andreas nie podoba mi się, bowiem nie ma już takiego klimatu (jak pisali moi przedmówcy), jak poprzednie części gry. Jednym słowem to seria w którą gram najdłużej i myślę, że to się szybko nie skończy.

Tobiasz 

Wysłany: 06-02-2008, 15:37   

Może to wydaje się śmieszne, ale wg. mnie najlepszy jest GTA 2. Gra ma swój klimat, różne ciekawe rzeczy itp., których już w G3 czy Vice City już nie było.

m@tarci 
badass

Wysłany: 06-02-2008, 16:48   

Gta III , GTA Vice City i GTA San Andreas tez przeszedlem cale bez kodow , sto procent gry.IMO najlepsza jest Vice City
Nie moge sie doczekac GTA 4 ale miala juz byc w Pazdzierniku :zdegustowany: a nie jest :kwasny:

pudi91 
Moondance

Wysłany: 06-02-2008, 19:44   

GTA SA jest spoko jak się wykonuje misje... ale do zwykłego spędzania nudy nie polcam :D

m@tarci 
badass

Wysłany: 08-02-2008, 13:35   

pudi91 napisał/a
GTA SA jest spoko jak się wykonuje misje

nawet wtedy da sie pograc , ale to juz jest strasznie stare.

pudi91 napisał/a
ale do zwykłego spędzania nudy nie polcam

Juz sie o tym przekoalem , pogralem wtedy tydzien w ta gre , zaczelem robic rozne mody , zmienilem cala gre , domy/ulice/szczegoly/woda/trawa/ludzie/dziwki/samochody/bronie itp. itd. przez trzy dni to wszystko przerabialem , ale co chwile bledy lub jakies inne trudnosci , przez kolejne dwa dni testowalem , wkoncu udalo mi sie dojsc do ladu , nawet moje domy byly inne i z innymi skinami i po pieciu dniach przerabiania itd. pogralem sobie dwa dni , bo po dwoch dniach znudzilem sie :kwasny: , po to tyle sie nadenerwowalem by po tem dwa dni se pograc...
Mam nadzieje ze grafa w GTA 4 dorowna przynajmniej do Just Cause , tyle by starczylo , choc te gry sie roznia , ale nie chce mi sie szukac innej , bardziej podobnej gry , bo mam slaba pamiec , a i tak w glowie mam duzo.

Odpowiedz do tematu