Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 03-11-2006, 18:58 [dyskusja] owoce morza i ślimaki
Jadł ktoś kiedyś owoce morza albo ślimaki? Jak to smakuje? Czy zjedlibyście coś takiego?
Ja osobiscie nigdy nie jadlem i nie zamierzam, chyba ze nie bede wiedzial co jem. Słyszalem ze ponoc slimaki smakuja podobnie do grzybów marynowanych. Może nie wiem co trace??
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3334 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 03-11-2006, 19:00
Artur napisał/a
Jadł ktoś kiedyś owoce morza albo ślimaki?
jadłem dawno temu małże we włoszech, kolo sam je złowił i usmażył, ale smakowały dziwnie, takie gumowe troche konkretnego smaku już teraz nie pamiętam..
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 03-11-2006, 21:08
Nie jadłam, ale wątpie by mi skamowały, po prostu za bardzo bym myśla o tym co to właściwie jest, zamiast delektować się smakiem, jeżeli to jakiś posiada
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
nie jadlem i jakos sie nie pale - jedzenie to jedzenie - ma dac sie zjesc i tyle...
z ciekawszych rzeczy jadlem za to u ruskich polski chleb ktory mial okolo 9 miesiecy
to wlasnie u ruskich nauczylem sie jesc wszystko
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Wysłany: 17-09-2007, 10:58
slimaki w zalewie smakują podobnie do grzybów marynowanych, ale są bardziej żylaste. Mięso ze szczypiec homara jest delikatne i pyszne, z odwłoka już mniej, jest bardziej twarde. Paluszki krabowe dostępne w sklepach nie mają się nijak do prawdziwego kraba, ale mięso kraba jest trochę słodkawe. Krewetki są wspaniałe - delikatne i mają zapach morza.
uwielbiam owoce morza
Hytyszowa [Usunięty]
Wysłany: 19-09-2007, 07:58
tzn owoce morza?! -swinstwo ale slimaki jadlam we Francji , bylo nadziewane takim farszem i nie powiem:) niczego sobie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum