Wysłany: 16-11-2006, 19:14 jak zrobic kotlety z sera?
Cytat
moron napisał/a:
polecam kotlety z sera
To moze napiszesz w jakims temacie jak je zrobic?
robi sie je jak zwykle kotlety
bieriesz kawalek w jajko w panierke w jajko i w panierke
mozna tez na poczatku w make dac
potem na patelnie albo do frytkownicy i po chwili mamy kotlecika
polecam ser edamski
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3334 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 16-11-2006, 19:16
pierwszy raz jadłem coś takiego w drodze do włoch, zatrzymaliśmy się w takiej czeskiej restauracyjce i sobie to zamówiłem smakowało nawet nieźle również polecam, jutro piątek, dla tych co nie jedzą mięsa akurat
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 16-11-2006, 19:24
No, u pepikow nazywa się to Syr
Rzeczywiscie pyszny, widocznie jest to ich jakas narodowa potrawa
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 6 Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 391 Skąd: 3Miasto
Wysłany: 17-11-2006, 23:30
Składniki:
- ser zolty salami lub inny (na 4 kotlety ok. 25-30 dkg),
- panierka (moze byc gotowa, np. do mies lub bulka tarta z maka i przyprawami),
- mleko lub woda.
Jak przyrządzić?
Ser pokroic w plastry ok centymetra, zamoczyc w mleku (lub wodzie) obtoczyc w panierce i smazyc na rozgrzanym mocno oleju az panierka nie zrobi sie zlotobrazowa. Kotlety juz gotowe
Jak podawać?
Gorace i pachnace. Od razu z patelni.
Uwagi:
Mozna podawac z sosem (pomidorowym, pieczarkowym lub kazdym innym - jak kto lubi), surowkami lub z chlebkiem.
nie wiem jak mleko ale wode kategorycznie odradzam...
robilem tradycyjnie w jajku i bylo ok
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
[img]http://avatary.pl/pisanie[/img]
kasaya [Usunięty]
Wysłany: 12-02-2007, 15:29
Tak samo mozna przyrzadzic ser brie. Po prostu bierze sie cale "kolko" i dalej przygotowuje tak, jak opisaliscie. Do tego konfitura z zurawiny. Pycha!!!
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 98 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 416 Skąd: Dom
Wysłany: 21-03-2007, 20:34
TAkiego ogromniastego kotleta w czechach za 10 koron mialem
Wysłany: 22-03-2007, 18:20
mniam Ja lubie też tosty, ser buleczka, keczupik mMm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum