Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 29-03-2006, 17:59
Ja znam dobry przepis (a nawet kilka) na wypelnienie do nalesnikow
1. Bierzesz kilka rodzai wedlin, kielbas itd. Kroisz to na drobne kawalki i troche podsmazasz na patelni, pozniej wkladasz to do wnetrza nalesnika (ale takiego, ktory jest jeszcze na gazie) wkladasz do srodka troche potartego sera i zapiekasz to razem.
2. Bierzesz banana, troche orzeszkow (takich z drzewa ) i miodu. Z bananem nic nie musisz robic, ewentualnie przekroic go wzdluz A orzeszki podsmazasz na patelni razem z miodem, a pozniej wkladasz to wszystko do srodka nalesnika. Dobre to jest, ale strasznie sycace
3. Jeszcze jeden przepis z bananem. Trzeba go pokroic na plasterki i wczesniej z cacao zrobic polewe. Plasterki wkladasz do srodka, a polewe stosujesz na zewnatrz.
Niam
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 29-03-2006, 18:47
No o włoskie chodzi, tylko zapomnialam nazwy w trakcie pisania postu
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wiek: 17 Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 131 Skąd: Nie wiadomo
Wysłany: 29-03-2006, 21:04
Ja nie umiem zbyt robć naleśników bo bardzo często wychodzą mi spalone
Jednakże umiem robić jajecznice, spagetti (pisze tak jak sie czyta ) i lasagne
Naprzyszłość życzę smacznego !
_________________ Mój jest ten kawałek podłogi, więc nie mówcie mi co mam robić
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 30-03-2006, 07:19
Jajecznice to chyba każdy umie
Ja umiem dużo , ale nie lubiegotowac , no chyba , że dla kogoś , bo mi zazwyczaj to co zrobie nie smakuje nawet kawa lepsza mi sie wydaje jak ktos mi zrobi
A ja lubię.
Mur zacznij od:
0,5 l mleka + 2 jaja + pół łyzeczki proszku do pieczenia + 1/4 szklanki wody z kranu, mąka (az do uzyskania pożądanego zagęszczenia) + łyżkę oleju.
Tylko potem uważaj z olejem na patelni (tak co drugi naleśnik) i nie wbijaj więcej jaj bo ciasto będzie twarde.
spróbuje w poniedziałek... w sobotę jednak zrobiem rybę
dzięki Kitana
N`talia [Usunięty]
Wysłany: 02-04-2006, 00:31
co do naleśników, to polecam do nich stopioną czekoladę z bakaliami
A do jajecznicy dodaję sera żółtego :} (oprócz tego jakaś szynka). Ze świeżym pieczywem z masełkiem i posypanym szczypiorkiem- palce lizac :p
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 03-04-2006, 07:18
Ja znam inne fajne przepisy umiem np chili con carne , jadł ktoś?
N`talia [Usunięty]
Wysłany: 03-04-2006, 12:35
a co to jest?
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 03-04-2006, 13:24
mieso mielone , z czerwona fasolą , przyprawy i sie to je z sałatka z kapusty pekinskiej
Ale to jest tez ten farsz z burito pycha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum