Hmm. Ja czasem gdy mam zamiar zjesc wedline to też mam przed oczami proces powstawania tejże. To co, mam się iść leczyć bo czasem mnie od mięsa odrzuca? dzięki.
Już tak mam po prostu, że kocham wszystko co żyje i nie umiem patrzeć na jakąkolwiek śmierć i krzywdę bez zmrużenia oka.
Tych 'modnych' wegetarian nie popieram. To głupcy, którzy nie mają własnego zdania i tylko starają się iść za głosem tłumu, bo boją się być odrębni.
Nie neguję hodowli trzody albo bydła. Mówię o tym, że w każdej sytuacji należy być LUDZKIM CZŁOWIEKIEM i traktować zwierzę jako istotę żywą, której życie również zasługuje na poszanowanie (nawet jeśli to zwierzę żyje by być pożywieniem dla ludzi to należy mu się odrobina humanitarnego traktowania. Bowiem gdyby tej świni/krowy by nie było, to jacyś ludzie nie mieliby pokarmu. A pokarm się szanuje i należy być wdzięcznym, że się go ma. Tak mnie rodzice wychowali ;}) . A roli mięsa jako pożywienia nie należy po prostu przeceniać. Jedni lubią bardziej, inni mniej a jeszcze inni w ogóle nie jedzą. Nie jest to niezbędne do życia.
[ Dodano: 21-05-2006, 13:50 ]
Htsz napisał/a
ryby to już nie zwierzęta ? można sobie łowić prądem :> ? jakbyśmy mieli się czepiać to w wyniku tego nic co żywe nie powinno być zjadane
Czy możesz nie wkładać w moje usta słow które nie powiedziałam :> ?
Pisałam już, że wszystko co żywe powinno być traktowane z SZACUNKIEM!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 21-05-2006, 13:17
N`talia napisał/a
mam się iść leczyć bo czasem mnie od mięsa odrzuca?
To sa preferencje smakowe. Ja na przyklad nie ruszam watrobki bo niedobrze mi sie robi na sam zapach. Mowie o tych fanatycznych wegetarianach, a nie o tobie.
N`talia napisał/a
Mówię o tym, że w każdej sytuacji należy być LUDZKIM CZŁOWIEKIEM i traktować zwierzę jako istotę żywą, której życie również zasługuje na poszanowanie
Ja sie z tym tez zgadzam, nawet o tym wspomnialam w poprzednim poscie.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Ostatnio zmieniony przez Frozen Lust 21-05-2006, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
N`talia [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2006, 13:19
no to juz wszystko jasne a fanatyzm nie jest dobry w żadnej dziedzinie i nigdy.
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2006, 20:01
fuj wątróbki tez nie lubie wogole ja wole z natury bardziej sery i jajka niz szynki i kielbasy. Ale jak sa dobre to jesm uwielbiam z indyka szynke
Alexei [Usunięty]
Wysłany: 11-02-2007, 22:34
Jem, bo lubię. Nie oglądam tych zdjęć, bo płaczę. Wrażliwość moja się ujawnia. Eh.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum