Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3334 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 15-11-2006, 23:09 [pierwsze danie główne] moja ulubiona zupa
nie zawsze codzienny obiad składa się z 2 dań (warunki itp - takie zycie), ale z założeniu, danie głowne to zupka i potem jakieś drugie danie
jakie zupy lubicie ? od czego zależy jaka zupka jest danego dnia na obiad :> ?
jak byłem mały to wybrzydzałem, teraz moge zjeść praktycznie wszystko oprócz flaczków
najbardziej lubie jednak pomidorową z makaronem (np. świderki, albo 'babuni') zamiennie z ogórkową, pomidorowa jest o tyle łatwa do zrobienia, że wystarczą rosołki, woda, koncentrat pomidorowy i makaron i można ją upichcić, do tej drugiej trzeba mieć ukiszone ogórki - melomani wódeczki pewnie mają je w zapasie
lubie także barszcz czerwony z uszkami i biały
to jaka jest zupa zależy od tego jak dużego lenia ma ktoś z rodziny ^^ swego czasu był on tak duży, że sobie na szybko robiłem tzw. zupki chińskie
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 15-11-2006, 23:18
Ja nie przepadam za zupami, ale jest jedna, którą uwielbiam. Zupa serowa zrobiona z topionych serków. Oczywiście nie potrafię jej ugotować, a przynajmniej nie probowałam jeszcze, chociaż mama coś mi tam kiedyś mówiła, więc muszę zdać się na łaskę mamy i prosić ją by mi ugotowała
Jest po prostu pyszna, a je sie ją z wczesniej przygotowanymi grzankami - chleb wysuszony na patelni, wczesniej pokrojony w malutkie kosteczki.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 20 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 785 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 15-11-2006, 23:52
Hm, znam ta zupe. Serki topione Hochland: Gouda;
w niemzech mowia na to Käse suppe. plywa w tym ogromna ilosc cebuli i pory. tylko zamiast z grzankami podaja ja z miesem, mielonym miesem drobiowym na ktorym gotuje sie zupa. To tyle
A pyszne jest - faktycznie.
_________________ [img]http://img443.imageshack.us/img443/649/userbarliverpoolfcyk2.png[/img]
You'll Never Walk Alone
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 16-11-2006, 00:14
No ja akurat jem bez zadnych dodatkow
Uwielbiam sie rozkoszowac smakiem samego sera
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
ja tam od rundki na okrecie rosyjskiej marynarki handlowej jem wszystko
a najbardziej lubie robic kotlety devoile (nie wiem jak sie pisze ) oczywiscie z serwem w srodku
za zupami nie przepadam...
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Wysłany: 08-06-2007, 07:07
Ja zjem każdą zupę oprócz czarniny. Ale z tego powodu, że mieszkam na wsi i cała rodzina tę zupę uwielbia to praktycznie często u nas jest Fuj, fuj. Ta zupa wygląda jak z kału XD
A moja ulubiona to oczywiście pomidorowa i kalafiorowa. Ale tylko te, które sama zrobię, u kogoś nie zjem. I nienawidzę pomidorowej z ryżem
Malinka [Usunięty]
Wysłany: 03-07-2007, 11:16
Hmm tak szczerze to ja raczej zup nie jadam. xD
Ale jeżeli już miałabym wybierać i powiedzieć, ktora mi najardziej smakuje to raczej ogórkowa.;)
No i jeszcze ewentualnie barszcz biały. A jeżeli chodzi o zupki chińskie to jak najbardziej pomidorowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum