Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 13-12-2006, 16:23 filmy i seriale o zjawiskach paranormalnych
Wprawdzie to temat nadający się też do działu o telewizji ale umieszczam go tutaj.
jakie znacie seriale o niewyjasnionych zjawiskach, na ile was zaciekawiły swoją fabułą i jak myślicie ile w tym było prawdy ?
bo ponoć w każdej opowieści SF jest 50 % prawdy
ja bardzo lubiłem oglądać "Z Archiwum X" wciągał mnie ten film i często miał ciekawe odcinki.
drugim był "Czynnik PSI" tego oglądałem rzadziej z uwagi na to, że nie miałem programu, na którym go emitowali w domu. Sporo odcinków było o wiele ciekawszych od Archiwum X
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Np. Niedowiary na TVN ok 23 w niedziele . Choć nie zawsze mówią o parapsychologii to można dużo na jej temat się dowiedzieć . TYdzień temu np. było coś o eksperymentach ( w zwierzęceym ciele chodują ludzkie komórki , z których powstają ludzkie narządy gotowe do przeszczepu ) ... Polecem to bo naprawde spoko program xD
Ghost Hunters na Discovery Channel, na przyklad. Swoja droga, tam jest duzo takich roznych programow, a na swojej stronie tez cos pisza http://www.discoverychann...ogy/index.shtml
Na TVN we wtorki leci Nie z tego świata (Supernatural), też dość fajny serial, można się rozerwać. Poza tym chyba każdy pamięta Buffy, albo Charmed, tez fajne, chociaz troche za duzo popkultury w tym. Na TVN w poniedzialki leci Tajemniczy Element (The Mysterious Ways), serial OK. Innym dość znanym serialem czy miniserialem jest Królestwo (to o szpitalu, ja osobiscie wole wersje Amerykanska )
Był też taki serial o ludziach, którzy mieli kontakty z duchami, bardzo fajny ale chyba tylko jeden sezon leciał niestety nie pamietam tytułu.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Ostatnio zmieniony przez Frozen Lust 14-12-2006, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
A na polsacie też nie dawno leciał taki .. chmm .. jakis koles z 3-4 osobami mial strone internetową o parapsychologii i nagrywal filmy z roznych miejsc zdiecia robil i rozwiazywal tajemnice ... najlepsze bylo z modliszką xD xD Wyglądało jak prawdziwe wraz z tą przerwą żeby dzieciom nie pokazywać ... xD (kto oglądał wie oco mi chodzi xD ) W pierwszej chwili myślałam że ten odcinek to RL świat.. xD
Wiek: 16 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 31 Skąd: Trzebinia
Wysłany: 01-08-2007, 04:41
Uwielbiam Z archiwum X! To mój ukochany serial, dosłownie. Wiem, wykazuję się teraz trochę fanatyzmem, ale tak już X-file mają. Jakby co, to X-sieć jeszcze się trzyma, są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy nadal "wzdychają" do Muldera i Scully.
Co do innych seriali związanych ze zjawiskami paranormalnymi to owszem Buffy, postrach wampirów znam, Czynnik PSI widziałam może ze dwa odcinki, Nie do wiaryrównież oglądałam każdy odcinek, ale to nie był serial, tylko, jak to nazywali, "program popularnonaukowy", Nie z tego świata też suuuper , to, o czym mówi (pisze) Bronka też pamiętam, cool produkcja. Zwąło się jakoś Łowcy koszmaru czy coś koło tego. Z takich starszych seriali znam Roswell, później były też Tajemnice Smallville, Wybrańcy Obcych (niestety też chyba tylko jedna seria) i ostatnio 4400, ale tego już w ogóle nie oglądałam. Te Lost też coś miały w sobie dziwnego, ale nie znosiłam tej produkcji.
Pozdrawiam!!!
Wiek: 16 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 31 Skąd: Trzebinia
Wysłany: 02-08-2007, 22:50
Ja czasami też ogladam takie dokumenty. Ostatnio widziałam o prawdziwych zombie. Próbowali udowodnić, ze takowe istnieją. Jednak ja mało w żywe trupy wierzę, a im nie udało się żadnego sfilmować. Najbardziej preferuję o kręgach w zbożu i towarzyszącym temu światłom na niebie oraz o duchach. Są najbardziej prawdopodobne.
Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1895 Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-08-2007, 23:31
Cashee napisał/a
ja oglądam głównie filmy dokumentalne o takich zjawiskach
Ja nigdy tego nie oglądam bo się boję. Do tej pory chodzą mi po głowie sitokumby
Ogólnie filmów o zjawiskach paranormalnych też nie oglądam bo... się boję. Co innego horror (na "Pile" zasnęłam, przy boku mojego chłopaka )... Pamiętam jak kiedyś obejrzałam "Znaki" to potem przez miesiac bałam się ufoludków. Ja jestem cholerna bojdupa, dlatego wolę nie podjudzać swojej psychiki
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Wysłany: 03-08-2007, 16:31
Ja jakiś czas temu obejrzałem pewien japoński horror i od tego czasu boje się łazić sam po mieszkaniu, gdy jest ciemno
Ale za to lubię różne filmy dokumentalne na takie tematy.
Wysłany: 08-08-2007, 18:35
Htsz napisał/a
jakie znacie seriale o niewyjasnionych zjawiskach, na ile was zaciekawiły swoją fabułą i jak myślicie ile w tym było prawdy ?
Chodzi o czyste SF, czy może o coś z pazurkiem, coś co mogłoby być prawdziwe a nie jest? Nie wsadziłbym do jednego worka serialów |Czynnik PSI. Z archiwum X| z | Buffy, postrach wampirów|. Dwa różne światy
Wszystkie te trzy lubię i oglądam, ale tego typu serialów jest pełno na AXN i AXN Sci-FI. "Medium" chociażby. "ReGenesis". itefere
_________________ -->
[you]
, wejdź Tu bądź tu
Fashion dolls - Pet the destroyer - Wake the Snake
w ten poniedzialek na tvn zaczęla sie emisja serialu o UFO
Inwazja bo tak nazywa sie serial jest o miasteczku ktore nawiedzil huragan jednak to tylko przykrywka wojska i obcych istot
Warto oglądac codziennie od poniedziałku do piątku o 14;25
co do innych seriali lubiłam z archiwum x, ufo hunters , cuda, nie z tego swiata
_________________ ja nic nie muszę, dlatego mam czystą duszę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum