Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Wysłany: 17-07-2006, 21:10 Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka
A więc co sądzicie o tym filmie, który wchodzi na nasze ekrany 21.07.06? Oglądaliście pierwszą wersję? Podobała wam się? Zamierzacie wybrać się na sequel?
Mi osobiście bardzo podobała się część pierwszy, uważam także że Johnny Depp idealnie odegrał rolę kapitana Jacka Sparrowa i chętnie pójdę na część drugą . Na razie to tyle ode mnie na ten temat - wypowiedzcie się!
zgodzę się z tobą co do świetnie odegranej roli w części pierwszej Jacka Sparrowa przez Johnnego Deppa. Mój znajomy widział już piracką wersję filmu i mówił, że jest poruwnywalna do części pierwszej lub nawet troszkę lepsza. Tylko mnie cały czas razi w oczy zły tytuł filmu...powinno być "Skrzynia umrzyka"
Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 18-07-2006, 00:01
"Piraci z Karaibów" to film który zajmuje szczegółne miejsce w sercach wielu widzów. Brawurowa akcja, świetna obsada, niecodzienna fabuła i piękne krajobrazy to atuty filmu. Kiedy prawie 2 lata temu wybierałam się na "Klątwe Czarnej Perły" spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Minuta po minucie film coraz bardziej mnie zaskakiwał i nawet teraz z przyjemnością będę do niego wracać.
Na "Skrzynie Umrzyka" wyczekuję od dawna, aczkolwiek byłoby lekką przesadą, gdybym napisała, że z wielką niecierpliwością. Zwiastunów jak dotąd nie oglądam. Powiedzmy, że dam się ponieść nieznanemu
P.S. Pytanie do PM(Pirackich Maniaków) : Czy będą jeszcze kolejne kontynuacje ?
i tu się z tobą nie zgodze!! Oglądał ktoś z was LAS VEGAS PARANO?? Tam też grał Johnny Depp komediową rolę i jak dla mnie to zagrał rewelacyjnie. Ale koniec offtopu
Za tydzień jade do kina na "Piratów" i opiszę moje wrażenia Jak ktoś chętny to może iść ze mna;)
Zaproszone osoby: 27
Wysłany: 20-07-2006, 21:42
Cytat:
A więc co sądzicie o tym filmie, który wchodzi na nasze ekrany 21.07.06? Oglądaliście pierwszą wersję? Podobała wam się? Zamierzacie wybrać się na sequel?
Oczywiście, że pojdę.. rozmawiałem z kolegą z USA i mówił ze film przewyższa o niebo poprzednie edycje, a czy to taka prawda przekonamy się już jutro )
Georgiana - jest podobno planowana 3 część - zajrzyj tu. Nie wiem osobiście, czy to potwierdzona informacja.
Tłumaczenie Skrzynia Umrzyka jest chyba nienamiejscu (pierwszy raz słyszę te słowo). Tytuł został przetłumaczony na Skrzynię Umarlaka, bo to bardziej kojarzy się z odpowiednią rzeczą, czyli kimś nieżywym i większość ludzi szybciej skojarzy o co chodzi, niż jakby to nazwać Skrzynią Umrzyka. Tak myślę.
Rozumiem, że ludziom bardziej podoba się nazwa "Skrzynia Umarlaka", ale to nie jest prawidłowe tłumaczenie
Krystian, byłeś na tym filmie czy nie? Bo tu się już co poniektórzy niecierpliwią
Dlaczego nie jest właściwym tlumaczeniem? Masz w zanadrzu jakias definicje slownikowa? Wedlug mnie te tlumaczenie pasuje. Dead Man - czlowiek ktory umarl, nieboszczyk, umarlak.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 26-07-2006, 12:17
Moje "no więc" dotyczyło ostatniego posta Krystiana ("(...)przekonamy się jutro"), owe jutro już dawno mineło i chciałam zapytać jakie są wasze wrażenia po obejrzeniu piratow
dotyczyło ostatniego posta Krystiana ("(...)przekonamy się jutro"), owe jutro już dawno mineło i chciałam zapytać jakie są wasze wrażenia po obejrzeniu piratow
widocznie Krycho poszedł kupić własny statek i będzie piratował po oceanach - takie miał wrażenia ^^
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 30-07-2006, 00:45
A ja juz 21 lipca oglądalem film i nie byłem w kinie Mam sciagniętego po polsku (dubbing) zajedwabiste efekty filmik miodzio . Najlepszy efekt jak czarna perła wyłania sie z wody .Dosłownie miodzio!!!
PS.Nie wiem jak dokładnie sie pisze dabing
PS2.Sciagało sie osiem godzin
_________________ Gość No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie.
Wysłany: 29-12-2006, 12:38
Bardzo bardzo bardzo <x100 bardzo> fajny film
_________________ Niebieski kwiat i kolce,(x2) łatwiej by było gdybym nie był daltonistą
No i skończyło się rumakowanie
Zainwestuj tik taki bo ci jedzie!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum