Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 10-08-2006, 23:06 Stay Alive (2006)
Produkcja o ile jeszcze nie zawędrowała do Polski, to napewno zawędruje wkrótce. Fabuła podobna do tej którą poznaliśmy przy "kręgu", lub "jumanji". Grupa przyjaciół urozmaica sobie czas przy videogames. W ich ręcę trafia makabryczna "stay alive" w której napis Game Over jest zapowiedzią rychłej śmierci. Ciekawe jest to, że przegrani umierają dokładnie w ten sam sposób w jaki stracili swojego gracza. Tak wem, trochę oklepane, ale ciekawe jest tło historyczne - hrabina Elizabeth Bathory i jej nieszczęsne ofiary wymordowane w pensji dla młodych arystokratek.
Tło muzyczne robi genialny klimat i mimo iz widzialam mocniejsze filmy, ten unaje za godny polecenia. Moze spodobal mi sie ze wzgledu na wspomniana krwawą hrabine - od jakiegos czasu bylam zafascynowana jej historia. Co by tu jeszcze ? Hm, ta pensja dla dziewczynek trochę przypominała mi rezydencję z filmu "Rose Red", mnostwo ciekawych pomieszczeń, światło pochodni majaczące w ciemnych lochach, cmentarz - mily widok zza okna, sale tortur, czarny powóz z ktorego polowala Elzbieta i takie tam. W sumie klimatyczny film. Działa na wyobraznie.
Przyznaje 100% racje. Film mi się bardzo podobał, szkoda że tak późno go obejrzałam Masze też napisać iż z chęcią bym zagrała w tę grę bo ciekawa była Jak na horror to rzeczywiście widziałam lepsze ale ten był godny uwagi.
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co się trafi...
Wysłany: 04-01-2007, 20:02
prawie pól roku czekalam, aż ktoś mi odpisze w tym temacie i oto spelniają sie moje najniecniejsze pragnienia
Wracając do filmu, to jestem ciekawa czy pojawi się kontynuacja. Zakonczenie zostawia otwarta furtke do kontynuacji kiedy gra jest juz zalegalizowana i trafa do sklepow. Ale tak naprawde, to chyba w kazdym filmie sprawdza sie regula, ze pierwsza czesc jest tą "naj". No nic... poczekamy i zobaczymy.
Nie sądzę żeby się pojawila kolejna cześc, ponieważ akcja polegałaby na tym samym, to byłaby znowu ta sama gra, chyba żeby wypuścili na rynek część drugą, ulepszoną, bardziej krwawą mhmm to było by coś! A furtka została otwarta tak jak w każdym dobrym horrorze. Jedno czego nie cierpię w słabych horrorach to to, że kończą się definitywnie, żadnej zjawy na koniec, odrodzenia się jakowegoś potwora czy wroga itp. Stay Alive mile mnie zaskoczył. W drugą część nie wierzę , ale nie mogę się teraz doczekać Piły III
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co się trafi...
Wysłany: 06-01-2007, 14:24
Tak. Wierzyla, ze krew posiada wlasciwosci odmladzajace. Szczegolnie glosne sa morderstwa ktorych sie dokonala w swoim zamku w Cachticach, akcja filmu koncentruje się na zbrodniach wobec mlodych dziewczynek z arystokratycznego rodu ktore zabila w akademi rose (chociaz slyszalam tez cos o plantacji).
W pile III rownierz ma sie pojawic postac Elzbiety.
Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1469 Skąd: Wrocław
Wysłany: 07-01-2007, 11:46
Szczerze powiedziawszy film był, że tak się wyrażę... dość średni. Fajny klimat związany z tą całą rezydencją i pomysł dosć ciekawy, acz samo wykonanie nie zrobiło na mnie wrażenia. Horror jak każdy inny. Ale da się obejrzeć.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum