Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 17-03-2007, 00:05 [serial] Mała Brytania - Little Britain
Nowy (w sensie u nas, nie widziałem go wcześniej) serial nadawany przez TVP2 w piątek o 22:40, trwa 30 minut i jest produkcji Brytyjskiej. Serial oczywiście komediowy - humor angielski Nakręcony na podstawie słuchowiska radiowego.
tv.wp napisał/a
Bohaterowie serialu to karykaturalne postacie reprezentujące współczesne społeczeństwo brytyjskie. Są to m.in.: zepsuta nastolatka Vicky Pollard, premier i jego asystent Sebastian, zdradzający skłonności homoseksualne, transwestyta Edward, przedstawiający się jako Emily Howard, Andy kapryśny pseudokaleka na wózku, i jego opiekun Lou, Jason zakochany w babci swego kolegi, hipnotyzer Kenny Craig, Dennis Waterman aktor i kompozytor piosenek do filmów, Marjorie prowadząca zajęcia dla osób z nadwagą, tajemniczy Szkot oraz gej Daffyd.
mnie się podobało, tłumaczenie na polski też jest niezłe (śmieszne)
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 17-03-2007, 17:43
Oglądam to od dłuższego czasu na BBC PRIME. Fajne, choć są lepsze komedie na BBC np. "Mój bohater", "Pocałuj mnie Kate", "Szybki Show", "Babie lato" czy "Hotel Zacisze".
niestety nie posiadam kanału BBC, a lektor nie jest zły ważne, że słychać i angielski i polski tekst, można śmiać się dwukrotnie
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
kolejny odcinek tego serialu już dzisiaj o 22:40, więc jeżeli ktoś lubi angielski humor i będzie wtedy w domu to zapraszam do zerknięcia i oceny
Wysłany: 11-05-2007, 20:08 Mała Brytania - piątek 23:05
z tego co widzę emisja na najbliższe dwa tygodnie przesunięta jest na godzinę 23:05 i pewnie tak zostanie...
w odcinkach podobają mi się próby bicia rekordów są kozak .
Wysłany: 31-05-2007, 15:59 Mała Brytania ocenzurowana
Ci co oglądają wiedzą, że w serialu pokazywane są scenki z wioski, gdzie jeden koleś uznaje się za jedynego geja we wsi. Ostatni odcinek wyemitowany z zeszły piątek został ocenzurowany przez TVP oto uzasadnienie:
Cytat
Decydując się na pokazanie „Małej Brytanii” polskiej widowni mieliśmy na uwadze różnice w mentalności i wrażliwości Polaków i Brytyjczyków. To, co jest dopuszczalne nawet w brytyjskiej telewizji publicznej, może razić polskich odbiorców – tłumaczy portalowi Wirtualnemedia.pl Katarzyna Twardowska z wydziału Rzecznika TVP.
oto oryginalny odcinek :
a tutaj wersja puszczona w tvp2:
cofamy się... tego typu seriale oglądają ci, którzy je lubią, godzina emisji jest już na tyle późna, że dzieci śpią.... więc WTF ?
Ja pierdziele, ale czy TVP chce naprawde z ludzi kretynow zrobic? Przez taka cenzure zakladaja, ze sami kretyni tutaj mieszkaja, nie mogacy zrozumiec watku humorystycznego. Kogo oni mysleli, ze obraza? Jaka stara swietojebliwa babcia to w ogole oglada i jeszcze o tej porze? ;]
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
niekoniecznie o babcie, to raczej o księdza i jego kolegę chodziło
Naprawde? Ciesze sie, ze mnie uswiadomiles. Szkoda, ze mnie rowniez nie chodzilo o babcie z serialu tylko o babcie przed telewizorem o tej porze, w dodatku ogladajacej taki serial.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum