Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2167 Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-02-2008, 15:09 [anime] co polecacie ?
No dobra, przekonaliście mnie do obejrzenia jakiegoś filmu anime. Skoro wszystkim podobają się te kreskówki to znaczy, że coś musi w nich być i chciałabym się przekonać co. Jakie anime mi polecacie? Z góry mówię, że Czarodziejkę z Księżyca już oglądałam (jak byłam mała to była moja ulubiona bajka i cała wataha tych, które były tuż po Czarodziejce ) i nie mam ochoty oglądać bitew i lania krwi, dla mnie to nudne. Wobec tego jakie anime mi polecacie? Najlepiej jakieś o miłości, bez fantastyki (choć ta to jeszcze ujdzie). Proszę znawców o porady .
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
ojo... nie mam pojecia... mam kilka tytulow , ale cholera nie chce czegos dowalic bo wtedy zapewne cie zniechece do anime na zawsze.
No tobie dogodzic... spelnic twoje wymagania jest trudno.
Zwykle anime , bez fantsy ogolnie , baz walk/bijatyk , przemocy , krwi , morderstw itp. jest naprawde trudno znalezc jakies anime i to by bylo romantyczne z jakas miloscia.
Sprobuj Overdrive jest to naprwede fajne anime.
Jeszcze Loveless jest naprade fajne i smieszne.
...Lovely complex jest tez naprawde smieszne i nawet romantyczne , choc to bardziej dobra komedia.
Ah! My Goddnedd i Midori no Hibi sa jeszcze warte obejrzenia.
Tak w ogole to sie nie interesuje romansami i miloscia lub jakimis drmatami , ale trzy pierwsze tytuly to sa zawaliste komedie i nawet troche romantyczne... czego niezbyt lubie , ale przejdzie , bo sa warte obejrzenia... albo przeczytania
btw. anime jest kila tysiecy mogl bym ci podac kilka set tytulow , ale watpie bys je zobaczyla w niedalekiej przyszlosci
[ Dodano: 24-02-2008, 16:10 ]
bedziesz umiala je zdobyc??
_________________ Opinia wiekszosci jest opinia najmniej zdolnych.
Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2167 Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-02-2008, 16:28
Dużo osób mawia, że mi ciężko dogodzić, ale już taka jestem . Ogólnie to zależy mi na tym, żeby nie było tych bijatyk, bo mnie to w ogóle nie kręci, fantasy od biedy może być, ale jeśli jest coś bez, to miło .
No właśnie średnio umiem je zdobyć. Na HUBie mojej sieci jest tylko "Midori no Hibi" (ale użytkownik i tak nie wolnych slotów, więc póki co ściągnąć tego nie mogę ). Wiesz może w jaki inny sposób można zdobyć te anime? Może coś jest na radpishare? Szczerze mówiąc na osiołku nigdy nie potrafiłam nic konkretnego ściągnąć, co mnie strasznie wkurzało, bo trzeba było czekać i czekać. Co proponujesz? Skąd Wy zdobywacie te filmy?
A swoją drogą to dziękuję za tytuły. Jak ktoś zna coś jeszcze to słucham, jestem otwarta na propozycje . A... No i jeszcze polskie napisy mile widziane .
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Clannad i Love Hina. Z tytułu znam, ale nigdy nie oglądałem. Ja tam jestem zagorzałym maniakiem Naruto i Bleacha, czyli anime z fantasy z dodatkiem wielu innych rzeczy, więc nie mam pojęcia o anime o miłości.
Clannada nie polecam Zzielonej, bo chce zobaczyć w ogóle jak się prezentuje anime. Nie chcemy przecie, ażeby zrobiło to na niej złe wrażenie . Love Hina natomiast, Tobiaszu, jest anime pełną podtekstów seksualnych, więc nie wiemy, jak Zzielona zareaguje. Ja poleciłabym Haruhi Suzumiya no juutsu (http://www.haruhisuzumiya.wbijam.pl/ , no, też trochę zboczeństwa ale ujdzie .
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
ja polecam Aishiteruze Baby i Peach girl. Jest duzo dobrych anime ale w wiekszosci jest krew i bojki jak zminisz zdanie co do tych kryteriow to daj znac to znajdzie sie naprawde duzo bardzo dobrych anime
www.kreskowki.fani.pl <-- na tej strace sa juz przetlumaczone anime gotowe do ogladania
www.download-anime.info <-- a tu jak bys juz znalazla jakies fajne anime a niemogla bys go znikad sciagnac
Szukam Cowboya Bebopa , to jest zajebitne anime , ale nie latwo dostepne.
Ostatnio sledze tez Energo Proxy , Devil May Cry , Slayers , Trinity Blood , Ghost in The Sheel(pierwsza wersje) , D. Gray Man , Gantz , Claymore , Bleach , Naruto , MPD Psycho(manga nie dla dzieci) , Hellsing(ktorys raz z kolei) , Great Teatcher Onizuka(GTO prosciej mowiac) , Clannad i Berserk... to chyba wszystko , ale jeszcze bym pospamowal
_________________ Opinia wiekszosci jest opinia najmniej zdolnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum