Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 23-02-2008, 10:13 Death Note (dosl. notes smierci)
Widzialem wszystki chaptery mangi i prawie kazdy odcinek anime , jest to bardzo ciekawy i wciagajacy tytul , polecam warto obejrzec i przeczytac jak i mange jak i anime.
To jest troche dla bystrych ludzi , ale tepych tez zachecam do obejrzenia.
Jest tam dwoch glownych bohaterow:
Pierwszy to Yagami Raito pod pseudonimem Kira jest on tym zlym...
Drugi to L Lawliet albo Eru nie jest pewien bo w anime i mandze jest znany jako najwiekszy geniusz na swieci pod pseudonimem L
Tak ogolnie to Death Note (jap. デスノート, Desu nōto; dosl. notes śmierci) – manga autorstwa Tsugumi Ōba , ilustrowana przez Takeshi Obata.
Wszystkich odcinkow anime 37 i 110 chapterow mangi.
Manga opowiada o mlodym ganiuszu Yagami Raito ktory znajduje upuszczony Notes Smierci przez Shinigami(jap. Bog Smierci) i odkrywa ze po zapisaniu nazwiska osoby w tym notesie to ta osoba ginie w ciagu 40 sekund w okreslonych przez nas okolicznosciach , jesli nie podamy szczegolow to ta osoba umrze na atak serca.
Mlody Raito postanowil ze bedzie zabijal wszystkich przestepcow i zabojcow na calym swiecie , przybral pseudonim Kira(po angielsku Killer) i postanowil ze bedzie bogiem nowego swiata w ktorym nie bedzie zabojstw i przestepstw i wszyscy co sa zli zgina z jego reki.
Jednak na drodze staje mu legendarny L ktory postrzega go jako zwyklego zabojce i morderce , ktory morduje i zabija ludzi
Opisalem bardzo duza czesc mangi/anime , ale podczas czeka jeszcze duzo niespodzianek wiec jak ktos zainteresowany i chce obejrzec , to nie bede mu psul zabawy.
_________________ Dont drink and drive, take drugs and fly.
Wiem ze to AMV Linkin Park , ale nikt nie zabroni mi tego sluchac , a jak ktos chce malej odmiany to tutaj jest cos dla wybrednych http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Tak jest , np. jpf - to jest polskie wydawnictwo.
Nie szukalem akurat tej mangi , ale po necie poszukam.
Bo fani potrafia czasem o wiele lepiej przetlumaczyc.
Wysłany: 24-06-2008, 15:50
youtube?
ja mam wszystkie odcinki po polsku z napisami
ps. jakiś gość sprzedaje całą serię na allegro ale skubaniec jeden za 30 zeta chce upchnąć. niech spada na bambus >.<
Ja sciagam tylko od najlepszych grug subberskich, po polsku troche boje sie tych subbow, wiec tylko po Angielsku i z torrentow oczywiscie.
Jest tysiace tego typu stron, np. http://www.tokyotosho.com/
[ Dodano: 26-06-2008, 12:57 ]
Przktycznie kazde Anime z subbami sciagniecie i nie tylko.
Anime mozna sciagac z www.manga.com jest tam chyba wszystko
Deatch note wymiata! Przede wszystkim rozni sie od innych anime, w ktorych czesto chodzi o bicie potworow albo walki ninja. Fabula bardzo rozbudowana i wciagajaca. Zdecydowanie polecam A oprocz fajnej fabuly strasznie w deach note podoba mi sie zakonczenie. Zwlaszcza slowa koncowe tego potwora (nie pamietam jak mu bylo na imie).
Polecam tez Bleacha chociaz najciekawszy jest od jakiegos 40. odcinka, nie wiem, czy dobrze napisalam, mam na mysli odcinek, w ktorym porywaja Rukie, jak ktos zna numer odcinka to niech napisze .
_________________ "List gonczy"
Pilnie poszukiwany osobnik o nicku
[you]
!! Jest to osoba bardzo niebezpieczna dla otoczenia! Moze wyrzadzic nam krzywde!
Jesli go odnajdziesz pisz na PW do Arli! Pamietaj! Ta osoba jest bardzo niebezpieczna!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum