Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
20-04-2007, 19:50
[blog] jak zdobyc czytelnikow??
Autor Wiadomość
Susan Death 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 11-02-2008, 17:01   

Ja się zgadzam z tym, co napisał Andrzej Pilipiuk - każdy znajdzie czytelników, jeśli odpowiednio genialnie pisze xD

Natalya 
eBlog.Klub

Wysłany: 12-02-2008, 18:09   

Sporo w tym racji. Rzeczywiście, jeśli coś jest naprawdę dobre to prędzej czy później zostanie docenione. Jednak myślę, że gdy zakłada się nowy blog trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, „Dla kogo i dlaczego to robię?” W tym wypadku zgodzę się z Majterem. Bo można pisać najpiękniej na świecie, jeśli to, co robimy nie ma odbiorcy słowa zostaną zapomniane. Można też powiedzieć „... ale ja piszę dla siebie.” W takim świetnie, więc dlaczego by nie zastąpić, bloga kartką i długopisem? Nie ma nic złego w domieszce próżności i potrzebie akceptacji. Dlatego też myślę, że są to kilka z powodów, którymi (przynajmniej początkowo) kierujemy się w początkach przygody z blogosferą.
Chociaż Twoich Nie Otarto. l M. Konopnicka

Lanooz 
WordPress.Klub

Wysłany: 13-02-2008, 13:06   

Jest raczej duża szansa na zauważenie, jeżeli ktoś genialnie napiszę. Ale nie ukrywajmy, mimo wszystko potrzebny jest jakiś łut szczęścia.

Majter napisał/a
Należy postawić sprawę jasno. Nie wierzę, aby ktokolwiek pisał bloga dla siebie. Człowiek jest istotą zbyt próżną, aby nie szukał w tym co robi odzewu ze strony innych ludzi. Poza tym gdyby było inaczej pisalibyśmy tradycyjne pamiętniki, zamiast umieszczać swoje przemyslenia w internecie (to sie jednak nie tyczy blogów-magazynów, nie mających wiele wspólnego z osobistymi dziennikami). Muszę się przyznać bez bicia, że właśnie w tym celu zarejestrowałem się na forum. Poszukuję sposobów, tricków i patentów na rozszerzenie popularności swojego bloga. Nie wiem co jest grane, ale prawie wogóle nikt go nie czyta, chociaż piszę dosyć często (a nawet jeżeli się mylę to i tak komentarze do moich wpisów swiecą pustkami). Próbowałem już wielu sposobów reklamy, uciekajac się czasami do delikatnego spamu. Co o tym myślicie? :oczami:

Ja mimo wszystkie wierzę, że można. Ktoś ma większe zamiłowanie do klawiatury niż pióra, to bedzie pisał na komputerze. Ale..chce mieć piękny design, zeby nacieszyć własne oczy. To stworzy sobie bloga dla siebie, którego sam będzie doglądał.

Ale pisanie dla siebie to nie jest tylko to, co (dla przykładu) opisałam wyżej.
Piszę dla siebie, ale dla siebie-publicznie. Świadomość, ze ktoś to widzi lub może widzieć mnie motywuje, dobrze to na mnie wpływa. Na mnie i moje słowa i myśli. Dzieki temu dosć czysto je opisuje [myśli].
A może znajdą się tacy czytelnicy, którzy mi doradzą i zmienią mój pogląd na świat? Nic tak nie pomaga, jak rozmowa z człowiekiem

Czy to nie byłoby pisanie dla siebie? Jak dla mnie - tak.

Neon 

Wysłany: 17-03-2008, 13:43   

Dla mnie też. To czasami pewniej rodzaj terapi.. Ci, którzy czytają i znają problem sa w stanie obiektywniej doradzic niz znajomi.

www.playmobile.pl/ludzie_hp

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 17-03-2008, 19:54   

Neon, właśnie czymś w rodzaju psychoterapii jest mój blog :) typowy pamiętnik, nic wielkiego - kilku stałych czytelników, a pisany głównie dla mnie samej.

Neon 

Wysłany: 20-03-2008, 22:02   

To straszne,ale ostatnio złapalam sie na tym, że szukam porad własnie tam. Uzależnienie?:)

anowi 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 24-03-2008, 21:41   

Zdobycie oznacza chyba tyle, co wejście w posiadanie kogoś na stałe. Zdobycie więc czytelnika, stałego czytającego bloga, to trudna sprawa. Wydaje mi się, że ortografia i niepisanie o byle czym to podstawy.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 25-03-2008, 01:17   

no i żeby tematyka interesowała, ja moich stałych - co wiem, że na stówę zaglądają to mam ok. dziesięciu, ale to jest jakość :)

anowi 
BlogOnet.Klub

Wysłany: 27-03-2008, 13:10   

Niepisanie o byle czym, "dobrana" tematyka- fakt.
Mam ponad 400 wejść dziennie, ale zapewne też jest to 10 osób, które po 40 razy w ciągu dnia wchodzą na stronę bloga:)

m@tarci 
2x ost

Ostrzeżeń:
 6/5/6
Wysłany: 27-03-2008, 14:00   Re: [blog] jak zdobyc czytelnikow??

Nie wiem nawet po co tu zagladam... juz kilka osob zjeb**o ta inteligentna , nastoletnia sztuke , wiec nie warto szargac sobie nerwow...

WeRoNiCzK@a napisał/a
co zrobic zeby przyciągnąć czytelników??

Imo wystarczy tylko dobrze , schludnie i dbale prowadzic blog(-a ...nie wiem jak to odmienic)

Neon 

Wysłany: 08-04-2008, 17:30   

Sytematycznośc chyba nie ma znaczenia w zdobywaniu czytelników...oczywiście bez przesady..nie można pisac raz na pół roku...ale codziennie też nie trzeba

@Zzielona 
Blogowicz.Team
Inez Moderatorka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 09-04-2008, 00:01   

Neon, systematyczność nie oznacza pisania notek dzień w dzień, bo to wbrew pozorom również męczy ponieważ czytelnik nie nadąża często z czyytaniem i po prostu daje sobie spokój w pewnym momencie. W każdym razie notki powinny być w miarę często, wtedy widać, że autor interesuje się danym blogiem i zależy mu na czytelnikach.
UWAGA! CIERPIĘ NA PMS!

Neon 

Wysłany: 09-04-2008, 20:49   

Racja...mam kilka ulubionych blogów i gdy nie ma mnie np.kilka dni na portalu jestem póżniej w stanie zorientować się w sytuacji znajomych dzieki temu , że nie piszą kilka notek dziennie :)

Odpowiedz do tematu