Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 03-09-2007, 12:14
A co tam, na codzień mówię niepoprawnie, tj. nie polszczyzną literacką lecz jakąs niechlują gwarą warszawsko-mazowiecką, to chociaż pisać staram się po polsku a nie po mazowiecku
Wysłany: 06-09-2007, 10:51
Zzielona napisał/a
Cytat
Ale to już jest tylko i wyłącznie problem piszącego.
I ludzi, którzy przez przypadek przeczytali kilka zdań takiego pisarza.
Najwyżej nie wrócą więcej i bloggerowi spadnie poczytność, ot i wszystko. A jak mu zacznie spadać poczytnośc, to moze wyciągnie wnioski i zacznie dbać o ortografię.
Ja staram się nie robić błędów nie dlatego, że uważam, żed pisanie w zgodzie z ortografią jest wspaniałe i szlachetne. Po prostu zalęzy mi na poczytności, tylko tyle i aż tyle. I wychodzę z założenia, że jak zacznę robić błędy, to poczytność mi znacznie spadnie.
Czyli mówiąc prościej traktuję ortografię jedynie jako środek, a nie jako cel sam w sobie.
trzeba upowszechniać ortografię w necie. Bo to świadczy o kulturze. A z tą poczytnością, to nie do końca tak - jest blog czułego Wojtka, pełen błędów, a ludzie tam wchodzą, żeby podziwiać taką osobliwą twórczość. Żenada. Ja piszę raczej bez błędów. I dlatego chcę się sprawdzić w dyktandzie na GG
dajcie spokój, przecież to żenada... Takie jest moje zdanie. czytałem jego wpisy i to nawet nie jest zabawne (to już poza kwestiami ortografii). A co z dyktandem na gg - bierzecie udział?
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 40 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3122 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 09-09-2007, 21:14
ja nie wezme udziału, ale ciekawi mnie wynik, bo ortografia i polszczyzna blogowiczów z "mojej generacji" woła o pomstę do nieba
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum