Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
20-04-2007, 19:51
Ogólnie na temat bloga
Autor Wiadomość
frotkaa 
Mylog.Klub

Wysłany: 21-06-2006, 12:54   Ogólnie na temat bloga

Moje pytanko...takie nietypowe może.Czym dla was jest blog?????
Blogi...hm... obszerny teamt co nie??? Ale też duże pole do popisu!Różna tematyka,różne poglądy,problemy,różne światy.
To mi pasuje,ale wkurzają mnie blogi,w których pełno jest jakiś dollsów i innego typu dziadostwa albo jak ktoś pisze bloga pod publike....ściemnia na każdym kroku.Masakara!!!
Jak sądzicie czym jest blog???

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 21-06-2006, 13:00   

Pamietnikiem, ktory ma mi pomoc nie zapomniec swojego zycia. A takze sposobem na poznanie ciekawych ludzi. Mozna bloga potraktowac jak jakis poligon doswiadczalny na swoje nawiedzone pomysly.
Natomiast nigdy nie byl dla mnie jakas gazeta, w ktorej to ja pisalabym o roznych rzeczach malo dotyczacych mojego zycia. Nie lubie i nie czytam takich blogow, chyba ze wpadne przez przypadek. Ale tylko zagraniczne, w Polsce jest malo porzadnych blogow.

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 21-06-2006, 15:07   

Prowadzenie bloga, to przelewanie mysli, zapisywanie przeżyć, uczuć, emocji; żeby móc spojrzeć na nie z zupełnie innej perspektywy, poznać opinie inych ludzi i zachować przy tym anonimowość.

[ Dodano: 21-06-2006, 15:09 ]
Ważne jest też to, że to autor bloga decyduje w jakim stopniu mogą go poznać inni - tak jakby ograniczał przepływ informacji.

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 21-06-2006, 15:21   

Ja "podziwiam" takich totalnych ekshibicjonistow blogowych, ze potrafia obnazac sie do takiego stopnia, ze wyjawiaja najwieksze szczegoly swojego zycia.
Czasami nie moge sie zdecydowac czy napawa mnie to niesmakiem czy zaciekawieniem czy jakimkolwiek innym uczuciem. Oczywiscie, trzeba zaufac blogowiczowi, ze to co pisze jest prawda, ale natknelam sie na kilka przypadkow, kiedy to ktos pisal bloga jako fikcje literacka, ale utrzymywal, ze jest to prawda... Takie zachowanie momentami jest zalosne.

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Wysłany: 21-06-2006, 16:43   

Hmm... to zależy. Podoba mi sie kiedy ktoś zupełnie się obnaża ze swojego życia - wiem wtedy z jakim człowiekiem mam do czynienia. To czy zostanie incoginto czy nie jest mi raczej obojętne, chociarz lepiej jeśli obraz blogowicza wyłania się z jego notatek, a nie tekstu "o mnie" który nie zawsze jest zgodny z rzeczywistością. Ludzie którym zależy na zrobieniu dobrego wrażenia na internetowej publice mogą lekko podkolororywać autocharakterystykę, nie pochwalam tego, chociarz to naturalne że chcemy podobać się i imponować innym.

Z mojego blogu raczej nikt niczego nie wyniesie. Trzeba być częścią mojego świata, żeby nadążyć za tym co pisze. Jeżeli ktoś chodząc po blogach zawędruje do mnie, będzie raczej zdezorientowany, a moje wpisy nie będą mieć dla niego sensu, ani większego znaczenia. Po co piszę ? Właściwie, to nie wiem. Czuje taką potrzeb i muszę ją czasem zaspokoić.

Shout_ 
Blog.Klub
o. prowadzący

Wysłany: 21-06-2006, 19:30   

Blog, jest to pamiętanik, własny zakątek w sieci, którym możesz się pochwalić :P

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Wysłany: 21-06-2006, 21:33   

Nie koniecznie pochwalić. Wydaje mi się w blogowaniu nie ma nic do chwalenia. Kiedyś byłam dumna z samego faktu posiadania bloga i kilkudziesięciu komentarzy pod jakąś idiotyczną notką. Jakiś czas temu dotarło do mnie, że to jest tak ważne dla mnie i mojej przyszłości jak pajęczyna na rynnie za oknem.

Sylwia
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2006, 13:30   

Dla mnie blog to pamiętnik w którym pisze wyłacznie dla siebie to co mam ochote akurat z siebie wyrzucić . :)

Shout_ 
Blog.Klub
o. prowadzący

Wysłany: 22-06-2006, 20:51   

Każdy inaczej to interpretuje. Czemu tylko 5 osób tutaj pisze na 398 :zdziwko:

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Wysłany: 22-06-2006, 21:30   

Bo my jesteśmy fajni :D

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 47
Wysłany: 22-06-2006, 22:54   

sam się kiedyś zastanawiałem czym jest blog, ale moje wątpliwości rozwiało stwierdzenie Adomasa "blog jest wszystkim" i potwierdza to chociażby prezentacja reklam blogów na serwisach blogowych.

Wikipedia napisał/a
Weblog (w skrócie blog) jest to rodzaj strony internetowej, na której autor umieszcza datowane wpisy, wyświetlane kolejno, zaczynając od najnowszego. Blogi zazwyczaj posiadają system archiwizacji wpisów, możliwość komentowania wpisów przez czytelników, a także zestaw linków (tradycyjnie umieszczany w bocznej kolumnie): do blogów polecanych przez autora (tzw. blogroll) i innego rodzaju stron WWW.>

źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Weblog
zapraszam do przewodnika po forum

~moron 
Administrator
Forum God

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 23-06-2006, 00:08   

ja od siebie dodam ze "blog" jest zastrzezonym slownym znakiem towarowym pewnej wroclawskiej firmy...
[img]http://avatary.pl/pisanie[/img]

&N`talia 
Blogowicz.Friend
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28-06-2006, 00:40   

Georgiana ! - chociaż :>

hmm... mój ownlog jest dla mnie miejscem autoterapii psychicznej :> zamiast rozmawiać z kimś, wyrzucam tam z siebie od czasu do czasu kilka słow, może zdań. Bardzo często te słowa tylko dla mnie mają znaczenie i sens. Czasem wracam do starych notek, czytam wszystko od początku. pomaga mi to w analizie trudnych sytuacji i moich własnych emocji, uczuć.. uczę się czegos o sobie ;}

Kamila 
eBlog.Klub
Mephistopheles

Wysłany: 28-06-2006, 03:15   

N`talia, dziękuję za korekte.

Koleżanka twierdzi, że przeglądając swojego bloga widzi jak bardzo się zmienia na przestrzeni czasu. Chyba się z nią zgodzę, chociaż nie mogę tego stwierdzić bezpośrednio na swoim przykładzie - do tego wymagana jest systematyka wpisów i ich jednostylowość.

&N`talia 
Blogowicz.Friend
creep & weirdo

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28-06-2006, 09:25   

co do systematyki i jednostylowości to niekoniecznie prawda :p osobiście piszę kiedy mam na to potrzebę, a nie regularnie. czasem sa dwa wpisy dziennie, czasem kilka w miesiacu a czasem przerwa ponad miesięczna. forma notek tez rozna, od listów przez dwuzdaniowe urywki az do pojedynczych cytatów. Większość w ogóle nie ma składu i sensu dla osób postronnych, ale ja czytając je dokładnie pamietam daną sytuację, uczucia. na tej podstawie mozna dokonywac tej mini analizy psychologicznej.. ;p

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 47
Wysłany: 28-06-2006, 12:40   

N`talia napisał/a
Większość w ogóle nie ma składu i sensu dla osób postronnych, ale ja czytając je dokładnie pamietam daną sytuację, uczucia
ja osobiście nie rozumiem serwisów, które oceniają bloga pod kątem treści notki, można ocenić poprawność gramatyczną i umiejętność posługiwania się jezykiem

ale nie tematykę notki :zdziwko: (co innego kategoria: sprzet, internet, kultura itp)
zapraszam do przewodnika po forum

Odpowiedz do tematu