Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 07-12-2007, 15:03 www.pinger.pl
ten portal blogowy znalazłam dzięki temu, że billy the fish kontynuuje tam swoją fotkępeel. mam pytanie - jak wam się podoba? szybki, łatwy i przyjemny jak dla mnie, bez głębszych możliwości edycji, ale jak na założenie serwisu - żeby znajomi cię mogli szpiegować czy wiedzieć co robisz w sam raz.
To już kolejny serwis tego typu w sieci. Pierwowzorem był Twitter, zaś jeśli chodzi o Polskę - Blip (podobieństwo nazwy do Blimpa na Grono.net raczej nie jest przypadkowe, choć Blip był wcześniej). Było jeszcze kilka mniej znanych, ale akurat nie pamiętam.
Ogólnie nie przemawia do mnie idea pisania typu "Co teraz robię". Spróbowałem, bo sporo znajomych to robi, ale zrezygnowałem chyba po dwóch dniach.
Bardziej za to przemawiają do mnie tzw. tumble-logi, gdzie gromadzi się krótkie wpisy o byle czym - np. ciekawe filmy, linki, cytaty znalezione w sieci. Sam takowego mam i wprawdzie piszę w nim raz na ruski rok, jest świetnym miejscem na treści z tzw. "marginesu".
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Ostatnio zmieniony przez Lukem 13-01-2008, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 4 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1672 Skąd: Wrocław
Wysłany: 08-12-2007, 10:41
Lukem napisał/a:
Bardziej za to przemawiają do mnie tzw. tumble-logi, gdzie gromadzi się krótkie wpisy o byle czym - np. ciekawe filmy, linki, cytaty znalezione w sieci. Sam takowego mam
A możesz mi powiedzieć, gdzie takiego można sobie założyć?
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Kiedy wpadłam na pomysł stworzenia bloga, w którym nie będę silić się na refleksje przez jakiś czas korzystałam z Pingera. Byłam nawet zadowolona ostatnio jednak postanowiłam przerzucić się na Blox.
_________________ A Gdy Serce Twe Przytłoczy
Myśl, Że Żyć Nie Warto,
Z Łez Ocieraj Cudze Oczy,
Chociaż Twoich Nie Otarto. l M. Konopnicka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum