Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 08-10-2007, 07:01
Wspolczuje, musial to byc dla ciebie cios, ze bezpodstawnie oskarzaja cie o lamanie regulaminu :>
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 08-10-2007, 09:30
no faktycznie zdenerwowowałam się, tym bardziej, że notka, w której napisano o tym, że usuwają z kolejki blogi, które niespełniają regulaminu była napisana w stylu "no-censoir" , na ocenę czekałam około miesiąca już, jeśli nie dłużej i sprawę zupełnie ignorują, żadnego wytłumaczenia -"aaaa, to tutaj miałaś ten link".
nevada menthol, to jest norma. myślę, że często jest też tak, że im się po prostu NIE CHCE szukać tych linków. kiedy zwróci się im uwagę, to w ogóle na to nie reagują. przyzwyczaić się i zaakceptować. ja problem rozwiązałam tak, że po prostu przestałam się zgłaszać ja tam swoje już o blogu wiem i nie chce mi się czytać wypocin niektórych pseudo-oceniających.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 08-10-2007, 15:02
Jezeli ktos ma duzo linkow to niestety latwo przeoczyc. Niektore przegladarki maja mozliwosc wylistowania wszystkich linkow znajdujacych sie na blogu. Widocznie ci oceniajacy tego nie wiedzieli i od razu wrzucili cie do jednego worka z lamiacymi regulamin.
Opieprz ich dla zasady
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 08-10-2007, 16:37
najlepsze jest to, że w trosce o oceniającego mam posegregowane linki, więc linki do ocenialni mam w jednym miejscu pogrupowane... ale spokojnie - ta ocenialnia trafiła już u mnie na czarną listę - w opisie linka jest napisane, co zrobili
do no-censoir się nie zgłoszę, spokojnie
ta sprawa wydarzyła się z http://ciemneoceny.mylog.pl/ i nie zdziwię się, jeśli mimo wszystko ocenią mój blog, ale jadąc go z góry na dół...
ja się do nich zgłosiłam raz i poziom chamstwa mnie po prostu zgniótł. dawno i nieprawda, ale ocenialni jako takiej nie polecam dla ludzi o słabych nerwach.
pierwsze wrażenie - fatalne, moja ciciuniu, szablon jest biały, a to źle działa na moje zapalenie spojówek, mam ochotę wyłączyć to pierd***** okno mojej zajebistej mozilli, ale zgodziłam się ciebie zjechać, więc to robię, debilko.
avatar - nie pasuje do szablonu, jest na nim jakaś pizda, i nic mnie nie obchodzi że to twoja idolka z jakiegoś kina niezależnego, o którym piszesz na blogu.
notki - pierdolisz od rzeczy i nie chce mi się tego czytać, co mnie obchodzą twoje problemy z narkotykami, facetem i tym, że masz szemrane towarzystwo? notki piszesz za długie, i nie chce mi się ich czytać. Who cares, co robisz w wolnym czasie?
idź skasuj tego bloga, bo zaśmieca tylko miejsce w necie.
pała, czysta laska z połykiem!
koniec oceny.
No i jak? jak widzicie, w ten sposób można ocenić każdego bloga, więc każdy do oceniania w tej sposób się nadaje.
gdyby tak za jedną każde 2 obelgi wsadzić tutaj jakąś poradę to już by było coś. a tak, lepiej po kimś pojechać po maksie i mieć świadomość jakim to niesamowicie wspaniałym się jest
w moim przypadku oceniający z n-c wykazał się niesamowitym chamstwem, bo zamiast bloga ocenił moje zdjęcia! tak,tak! zamiast oceny notek znalazłam opinię na temat mojego wyglądu (zaraz, zaraz... jak to było? coś o wadze w każdym razie). pierwsza osoba, która mi powiedziała, że źle wyglądam było dla mnie to tak niesamowicie dziwne, że aż się na początku przejęłam dopiero później dotarło do mnie, że tak naprawdę to nie ja mam problem
Pomogła: 5 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1867 Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-10-2007, 18:25
Amira napisał/a
dopiero później dotarło do mnie, że tak naprawdę to nie ja mam problem
Bo oni mieli ocenić Twojego bloga, a nie Ciebie! Chamstwo się szerzy. Skoro ten ktoś taki mocny to niech swoje zdjęcie pokaże, a wtedy cały komitet oceni paszczura
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Wysłany: 09-10-2007, 18:58
no właśnie, oceniający czasem nie oceniają tego, co ma być właściwie ocenione... raz byłam oceniona naprawdę profesjonalnie, zgłaszając się do oceny zastrzegłam, żeby nie brano pod uwagę mojego szablonu, bo i tak go często zmieniam i oceniająca napisała, że liczy się naprawdę tylko to, co człowiek pisze, a szablon powinien być czytelny i tyle. ocenianie bloga po szablonie to ocenianie książki po okładce...
co do twojej oceny Amira - chyba nawet Twoją ocenę czytałam, wiesz - to jest tak, że przeczytam taką ocenę, a potem zaglądam na takiego bloga i stwierdzam - o co chodzi takiemu człowiekowi? czy on w ogóle czytał tego bloga? czytał notki? oni zdaje się zaglądają na chybił trafił do archiwum, patrzą na szablon i tyle... no i dodają do tego wypadkową własnego samopoczucia.
No właśnie... samopoczucie.... ludzie! co mnie to obchodzi, gdy czytam ocenę, że oceniający ma właśnie katar, że pije sobie kawusię, że kupił sobie nową myszkę i siedzi wygodnie w fotelu i jakiej muzyki słucha? Mnie to totalnie nie obchodzi! Czy krytyk filmowy pisze o widzianym filmie przez pryzmat zjedzonego wcześniej obiadu, czy nauczycielka sprawdza klasówki i pisze w komentarzach ile papierosów wypaliła podczas sprawdzenia?
no właśnie. w bardzo brzydki sposób zostałam uświadomiona, że chamstwa jest o dużo za dużo w sieci. najdziwniejsze jest to, że tak naprawdę to nie miał czego się czepiać wiem, że dobrze wyglądam i ludzie mnie o tym na każdym kroku uświadamiają
bo trzeba wiedzieć, że są oceniający i oceniający. jedni lepsi, inni gorsi, jeszcze inni w ogóle nie w temacie. ponieważ coraz ciężej trafić na porządną analizę, to się już po prostu nie zgłaszam. wolę sama oceniać blogi ludzi wg wyższych standardów, bo za takie uważam swoje oceny. i muszę przyznać, że najfajniejsze uczucie jest wtedy, kiedy dostaje komentarz, że rady okazały się pomocne, bo wcześniej blogowicz niektórych rzeczy nawet nie zauważył itd itp. i powiem Wam, że dziwię się takim ludziom jak ekipa n-c, bo miłe komentarze pod naszymi wypocinami są bardzo budujące. o.
Wysłany: 10-10-2007, 07:23
Amira, niektorzy przedkladają "przyjemność" wywyzszania sie i mieszania ludzi z blotem nad przyjemnoscia wynikajaca z dobrej roboty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum