Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdź swój refleks - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
07-10-2007, 22:54
[link do ocenialni]
Autor Wiadomość
nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 07-10-2007, 22:52   [link do ocenialni]

Jakiś czas temu pozgłaszałam się do różnych ocen, a tu dzisiaj dostaję komentarz, że oceniona nie będę, bo nie umieściłam do nich linka na blogu....

link jest, napisałam im komentarz, że chyba ślepi są, skoro nie widzą, bo link jest... sprawę olali.

Często się tak zdarza?

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Pomogła: 15 razy
Wysłany: 08-10-2007, 07:01   

Wspolczuje, musial to byc dla ciebie cios, ze bezpodstawnie oskarzaja cie o lamanie regulaminu :>

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 08-10-2007, 09:30   

no faktycznie zdenerwowowałam się, tym bardziej, że notka, w której napisano o tym, że usuwają z kolejki blogi, które niespełniają regulaminu była napisana w stylu "no-censoir" , na ocenę czekałam około miesiąca już, jeśli nie dłużej i sprawę zupełnie ignorują, żadnego wytłumaczenia -"aaaa, to tutaj miałaś ten link".

@Zzielona 
Blogowicz.Team
Inez Moderatorka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 08-10-2007, 10:50   

Bo niektórzy nie lubią się przyznawać do swoich błędów.
UWAGA! CIERPIĘ NA PMS!

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 08-10-2007, 12:37   

nevada menthol, to jest norma. myślę, że często jest też tak, że im się po prostu NIE CHCE szukać tych linków. kiedy zwróci się im uwagę, to w ogóle na to nie reagują. przyzwyczaić się i zaakceptować. ja problem rozwiązałam tak, że po prostu przestałam się zgłaszać :P ja tam swoje już o blogu wiem i nie chce mi się czytać wypocin niektórych pseudo-oceniających.

przepraszam za brak polskich liter! wies troche.

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 08-10-2007, 15:02   

Jezeli ktos ma duzo linkow to niestety latwo przeoczyc. Niektore przegladarki maja mozliwosc wylistowania wszystkich linkow znajdujacych sie na blogu. Widocznie ci oceniajacy tego nie wiedzieli i od razu wrzucili cie do jednego worka z lamiacymi regulamin.
Opieprz ich dla zasady :D

&Cashee 
Blogowicz.Friend

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 08-10-2007, 15:40   

Cytat
Bo niektórzy nie lubią się przyznawać do swoich błędów.
- dokładnie. A do no-censoir nie radzę się zgłaszać. Już dawno poziom tej ocenialni sięgnął dna (chociaż oni mówią co innego)...

Strona: http://yourvision.glt.pl/
blog: http://hentai.ownlog.com/

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 08-10-2007, 16:37   

najlepsze jest to, że w trosce o oceniającego mam posegregowane linki, więc linki do ocenialni mam w jednym miejscu pogrupowane... ale spokojnie - ta ocenialnia trafiła już u mnie na czarną listę - w opisie linka jest napisane, co zrobili :)

do no-censoir się nie zgłoszę, spokojnie :)

ta sprawa wydarzyła się z http://ciemneoceny.mylog.pl/ i nie zdziwię się, jeśli mimo wszystko ocenią mój blog, ale jadąc go z góry na dół...

@Zzielona 
Blogowicz.Team
Inez Moderatorka

Wysłany: 08-10-2007, 23:49   

Cashee napisał/a
- dokładnie. A do no-censoir nie radzę się zgłaszać. Już dawno poziom tej ocenialni sięgnął dna (chociaż oni mówią co innego)...

A zgłaszałaś się tam do oceny?
UWAGA! CIERPIĘ NA PMS!

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Wysłany: 09-10-2007, 00:24   

ja się do nich zgłosiłam raz i poziom chamstwa mnie po prostu zgniótł. dawno i nieprawda, ale ocenialni jako takiej nie polecam dla ludzi o słabych nerwach.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 09-10-2007, 15:18   

chyba, że ktoś wie, na co się zgadza, i idzie tam dla jaj...

wiecie, gdybym miała tak dziś z dnia na dzień zająć się ocenianiem, to ocenianie w stylu no-censoir - tak popularnym na mylogu mogę zacząć od ręki...

dajmy na to, że ocenię swojego bloga - www.fear-and-loath.mylog.pl

pierwsze wrażenie - fatalne, moja ciciuniu, szablon jest biały, a to źle działa na moje zapalenie spojówek, mam ochotę wyłączyć to pierd***** okno mojej zajebistej mozilli, ale zgodziłam się ciebie zjechać, więc to robię, debilko.

avatar - nie pasuje do szablonu, jest na nim jakaś pizda, i nic mnie nie obchodzi że to twoja idolka z jakiegoś kina niezależnego, o którym piszesz na blogu.

notki - pierdolisz od rzeczy i nie chce mi się tego czytać, co mnie obchodzą twoje problemy z narkotykami, facetem i tym, że masz szemrane towarzystwo? notki piszesz za długie, i nie chce mi się ich czytać. Who cares, co robisz w wolnym czasie?

idź skasuj tego bloga, bo zaśmieca tylko miejsce w necie.
pała, czysta laska z połykiem!

koniec oceny.

No i jak? jak widzicie, w ten sposób można ocenić każdego bloga, więc każdy do oceniania w tej sposób się nadaje.

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Wysłany: 09-10-2007, 16:05   

gdyby tak za jedną każde 2 obelgi wsadzić tutaj jakąś poradę to już by było coś. :niepewny: a tak, lepiej po kimś pojechać po maksie i mieć świadomość jakim to niesamowicie wspaniałym się jest :zdziwko:

w moim przypadku oceniający z n-c wykazał się niesamowitym chamstwem, bo zamiast bloga ocenił moje zdjęcia! :zdziwko: tak,tak! zamiast oceny notek znalazłam opinię na temat mojego wyglądu (zaraz, zaraz... jak to było? coś o wadze w każdym razie). pierwsza osoba, która mi powiedziała, że źle wyglądam :D było dla mnie to tak niesamowicie dziwne, że aż się na początku przejęłam :/ dopiero później dotarło do mnie, że tak naprawdę to nie ja mam problem :hyhy:

@Zzielona 
Blogowicz.Team
Inez Moderatorka

Wysłany: 09-10-2007, 18:25   

Amira napisał/a
dopiero później dotarło do mnie, że tak naprawdę to nie ja mam problem

Bo oni mieli ocenić Twojego bloga, a nie Ciebie! Chamstwo się szerzy. Skoro ten ktoś taki mocny to niech swoje zdjęcie pokaże, a wtedy cały komitet oceni paszczura :D
UWAGA! CIERPIĘ NA PMS!

nevada menthol 
WordPress.Klub
Antyklerykalna

Wysłany: 09-10-2007, 18:58   

no właśnie, oceniający czasem nie oceniają tego, co ma być właściwie ocenione... raz byłam oceniona naprawdę profesjonalnie, zgłaszając się do oceny zastrzegłam, żeby nie brano pod uwagę mojego szablonu, bo i tak go często zmieniam i oceniająca napisała, że liczy się naprawdę tylko to, co człowiek pisze, a szablon powinien być czytelny i tyle. ocenianie bloga po szablonie to ocenianie książki po okładce...

co do twojej oceny Amira - chyba nawet Twoją ocenę czytałam, wiesz - to jest tak, że przeczytam taką ocenę, a potem zaglądam na takiego bloga i stwierdzam - o co chodzi takiemu człowiekowi? czy on w ogóle czytał tego bloga? czytał notki? oni zdaje się zaglądają na chybił trafił do archiwum, patrzą na szablon i tyle... no i dodają do tego wypadkową własnego samopoczucia.

No właśnie... samopoczucie.... ludzie! co mnie to obchodzi, gdy czytam ocenę, że oceniający ma właśnie katar, że pije sobie kawusię, że kupił sobie nową myszkę i siedzi wygodnie w fotelu i jakiej muzyki słucha? Mnie to totalnie nie obchodzi! Czy krytyk filmowy pisze o widzianym filmie przez pryzmat zjedzonego wcześniej obiadu, czy nauczycielka sprawdza klasówki i pisze w komentarzach ile papierosów wypaliła podczas sprawdzenia?

Who cares?

@Amira 
Blogowicz.Team
Mod. przytulanka

Wysłany: 10-10-2007, 00:09   

no właśnie. w bardzo brzydki sposób zostałam uświadomiona, że chamstwa jest o dużo za dużo w sieci. najdziwniejsze jest to, że tak naprawdę to nie miał czego się czepiać :P wiem, że dobrze wyglądam :D i ludzie mnie o tym na każdym kroku uświadamiają :D

bo trzeba wiedzieć, że są oceniający i oceniający. jedni lepsi, inni gorsi, jeszcze inni w ogóle nie w temacie. ponieważ coraz ciężej trafić na porządną analizę, to się już po prostu nie zgłaszam. wolę sama oceniać blogi ludzi wg wyższych standardów, bo za takie uważam swoje oceny. i muszę przyznać, że najfajniejsze uczucie jest wtedy, kiedy dostaje komentarz, że rady okazały się pomocne, bo wcześniej blogowicz niektórych rzeczy nawet nie zauważył itd itp. i powiem Wam, że dziwię się takim ludziom jak ekipa n-c, bo miłe komentarze pod naszymi wypocinami są bardzo budujące. o.

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 10-10-2007, 07:23   

Amira, niektorzy przedkladają "przyjemność" wywyzszania sie i mieszania ludzi z blotem nad przyjemnoscia wynikajaca z dobrej roboty.

Odpowiedz do tematu