dobra już, udało się. Dzięki Htsz. Sprawdziłam w układzie wszystko po kolei i się okazało, że jednak tam jest ten gadżet. Brawo dla mnie że wcześniej na to nie wpadłam.
Chciałam po Bożemu, przysięgam. Byłam gdzie trzeba, czytałam wątek, ale niestety przerosła mnie ilość niezbędnych postów do tego by móc zadać pytanie. Dlatego jestem tutaj i liczę na Waszą pomoc
Jak w tytule, nie mogę usunąć tego gadżetu. Byłam w HTML. Usunęłam te linijki o których wspominaliście. Dobrałam się nawet do HTML9, ale wiąż robię coś nie tak, bo gdy chcę zapisać szablon - wyskakuje mi błąd bX-ttd7mj . Co robię nie tak? Pomocy!
Dodam tylko, że jestem laikiem, więc proszę o rady w wersji łopatologicznej
Dziękuję!
W jaki sposób masz dodany ten gadżet? W kodzie szablonu czy jako widżet w zakładce Układ? Jeżeli to drugie, kasujesz odpowiedni widżet. Jeżeli to pierwsze, szukasz w źródle szablonu tego skryptu - najlepiej fragmentu lub słowa linkwithin (zajrzyj tu by zobaczyć jak wygląda cały kod) - usuwasz i zapisujesz. Jak wyskakują błędy bX, to spróbuj innej przeglądarki albo odczekaj trochę. Może są jakieś tymczasowe problemy z edytorem HTML.
AnnaRadziach napisał/a:
Dobrałam się nawet do HTML9
to nie jest uniwersalny numer gadżetu dla linkwithin. U każdego dodatek może znajdować się w gadżecie HTML o innym ID.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
AnnaRadziach Blogger.Klub
Wysłany:
2015-05-26, 14:06
O... dziękuję. Albo rzeczywiście czegoś poprzednio nie usunęłam, albo te to te ich chwilowe problemy, bo teraz poszło za pierwszym zamachem Nareszcie. Dzięki!!!
Wysłany:
2016-03-12, 16:07Re: powracający link within - jak się pozbyć?
Htsz napisał/a:
Najlepiej w zakładce układ wejść do edytora gadżetu, skasować zawartość (lub zastąpić inną treścią -> ) i zapisać zmiany. Potem ponownie wejść i skasować gadżet przyciskiem.
Na wszelki wypadek prześwietlamy jeszcze źródło szablonu. Po tych zabiegach nie powinno być więcej problemu z powracającym gadżetem.
Staram się zrozumieć powyższą odpowiedź i wydaje mi się, że wiem o co chodzi. Problem polega na tym, ze z ukladu usunelam widget LinkWithin'a i wtedy rowniez przeskanowalam html wywalajac go i tam. Od tamtej pory minelo pewnie kilka lat. Nie pamietam jaka nazwe mial HTML ile? aby cos probowac z tym robic gdy nowy szablon wgrywam..
Jestem ograniczona przy zmianie szablonu. Tylko nieliczne ukrywaja obecnosc tego widgetu na stronie glownej bloga, pomiedzy ostatnimi wpisami.. natomiast w postach jest on widoczny zawsze, z bolem ale staram sie to przezyc.
LinkWithin rujnuje mi zycie.. nawet do nich napisalam, ale nie udzielili zadnej odpowiedzi jak go usunac.
Brak go w htmlu, nawet dla pewnosci skopiowalam cale zrodlo i wkleilam do notatnika, zeby nic sie nie schowalo, ale po prostu nie ma..
Brak go w ukladzie- zmienialam szablon nawet na najprostszy i po kolei sprawdzalam, zmienialam i usuwalam tresc html kazdego widgetu, a po tym caly widget bez wzgledu na to czy byla tam informacja o linkwithin usuwalam i nic..
w szablonie przywracalam ustawienia domyslne widgetow i co tylko inne mi przyszlo do glowy czy co wyczytalam online.. ale nic, po prostu go nigdzie nie potrafie znalezc. Wgryzl sie w bloga jak wirus..
Mozecie pomoc sie go pozbyc, ale tak bym uwolnila sie raz na zawsze i bym mogla zmienic szablon na nowy, a linkwithin aby nie powrocil.. ? prosze prosze prosze..
Ja znalazłem kod (wpisałem "linkwi") w Twoim źródle. Znajduje się w gadżecie HTML o identyfikatorze 6. Masz też fragment (a konkretnie link do ich strony) w gadżecie HTML2.
Jeżeli danego dodatku nie można odszukać w źródle szablonu bloga, to kolejnym miejscem powinien być zawsze układ i edycja wszystkich gadżetów, które pozwalają na wklejanie HTML. Dlaczego? bo zawartości gadżetów nie są widoczne w edytorze szablonu ani kopii zapasowej skórki.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ogromne dzięki! Na razie HTML 2 nie dotykalam i wyglada na to, że linkwithin i tak zniknął. Nie wiem jak Ty to sprawdzasz, że to znalazłeś.. u mnie to wyglądało tak, w HTML2 tez linku, o ktorym wspominasz nie widzę, ale wygląda na to że się udało! Teraz zobaczę tylko czy nie wróci przy zmianie szablonu.. Dzieki jeszcze raz!
Kod
<b:widget id='HTML6' locked='false' title='' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>
Mylisz miejsca. Mamy dwie karty zarządzania szablonem: Układ oraz Szablon (i tam jest edytor HTML szablonu). Ten pierwszy pozwala zarządzać gadżetami w szablonie. W tym miejscu edytujesz zawartości gadżetów - treści oraz ustawienia dla etykiet, archiwum, postów, dodatków - w tym miejscu poszukaj gadżetu HTML6 i skasuj jego zawartość - bo jej nie znajdziesz przeglądając edytor HTML szablonu.
Wysłany:
2016-09-16, 19:03help z linkwithin-nic nie pomogło
Witam. Przeczytałam cały wątek i niestety nic mi nie pomogło. Szukałam linkwithin w HTML-u szablonu i nic nie znalazłam. Nie mam tego również w gadżetach, chyba, ze przeoczyłam. Chciałam to wyłączyć. Kiedyś włączyłam a teraz zmieniłam nazwę, logo bloga i mi to nie pasuje do wyglądu, Zmieniam również grafikę ale idzie mi jak po grudzie. W każdym razie nie chcę już aby pod każdym postem na głównej stronie mi się to wyświetlało. Chciałabym aby podobne posty czyli posty z tą samą etykietą a przynajmniej losowe wyświetlały mi się pod postem ale kiedy już w niego kliknę. Może być również tak, że losowo na dole głównej strony mogą się wyświetlać powiedzmy 3 lub 4 miniaturki ale nie pod każdym postem bo to zaśmieca wygląd.
Będę Wdzięczna za pomoc.
W stopce masz gadżet HTML2 i tam znajdziesz ten dodatek. Na przyszłość polecam przeglądanie właśnie tych konkretnych widżetów (HTML) w celu odszukania dodatku, który chce się edytować lub wykasować.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).