Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 217
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogger] Szablon NOMAD - Dodanie własnych zdjęć w pokazie s
RayGarraty

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1531

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-25, 11:53   Temat: [blogger] Szablon NOMAD - Dodanie własnych zdjęć w pokazie s
W html musisz znaleźć gadżet Slider

I tam będą takie kody:

Kod

<a href="#Link URL">

W ich miejsce wrzucasz kody do swoich linków, jeśli się nie mylę.
  Temat: [blogger] Zmniejszenie odległości między postami
RayGarraty

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 11722

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-23, 10:31   Temat: [blogger] Zmniejszenie odległości między postami
Tyle wiem, z tym, że próbowałem wszystkie "marginy" zmieniać i zmieniało się wszystko poza odstępami między postami.

Teraz znalazłem gdzie mogę zwiększyć odległość, jednakże - chciałem by te social buttony zostały w miejscu, a nie "przyklejały" się do posta niżej. O to mi właśnie chodzi - są zdecydowanie za blisko posta niżej.
  Temat: [blogger] Zmniejszenie odległości między postami
RayGarraty

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 11722

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-22, 16:19   Temat: [blogger] Zmniejszenie odległości między postami
A jeżeli tych kodów nie ma w moim szablonie?

Jak można zwiększyć odstęp między postami?
  Temat: [disqus] Komentarze niby są, ale liczba nie rośnie
RayGarraty

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5002

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-22, 01:47   Temat: [disqus] Komentarze niby są, ale liczba nie rośnie
Dodatkowo - czemu komentarze disqus działają tylko w postach, a nie w stronach (O mnie, kontakt, współpraca itp)?

I disqus nie działa w nowych wpisach. Tylko w starych....

EDIT
Jednak w nowych chyba też działa - ale dopiero po jakimś czasie musiał się włączyć, ponieważ ktoś kto napisał komentarz w opcji bloggerowej to jego nie ma w disqusie. A w panelu administratora w komentarzach jest komentarz bloggerowy, ale nie ma tego disqusowego. Zagmatwane to.
No i ciągle w stronach nie działa...

EDIT 2:
w nowych wpisach, muszę dawać testowe komentarze, wówczas disqus zaskakuje. Ale owego komentarza w nim nie ma.
  Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
RayGarraty

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 64603

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2014-01-22, 01:38   Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
Mnie to ni ziębi ni chłodzi.

Sam, osobiście mam taki licznik. Wraz ze zmianami szablonów, portali, zmieniało się jego miejsce, jednakże zawsze się starałem by nigdy nikomu nie wadził - gdzieś z boku lub na dole. I na Bloggerze i na Bloxie.
Ale też, przyznam szczerze, jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na takie liczniki na innych blogach. U mnie chyba jest z przyzwyczajenia.

Jednak zdecydowanie jestem na nie w przypadku wyskakujących okienek, emotek, ikonek i tego podobnych bzdur. Obrzydzające i zniechęcające.
  Temat: Szablon MetroMinimalist - kilka problemów
RayGarraty

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2128

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-21, 20:19   Temat: Szablon MetroMinimalist - kilka problemów
Po długich poszukiwaniach - w końcu znalazłem szablon, który mi odpowiada.

O dziwo, nawet praca nad nim nie była trudna i uciążliwa.

Wszystko działa poza jednym - przy instalacji social buttonów Shareoholic czcionka zmienia się.

Za pomocą tego wpisu udało mi się zainstalować polskie znaki, do aktualnej na blogu czcionki.

Jednak nie wiem co się dzieje, gdy zainstaluję ów Shareoholica (choć może źle go instaluje? - nie pokazuje ilości lajków na stronie głównej, dopiero na wejściu w dany wpis) jakby instalacja polskich znaków była ignorowana i powracam do początku i znowu brak polskich ogonków.

Może ktoś wie co jest przyczyną?

Dodałem social buttony od AddThis - jako alternatywa. I pytanie - czemu nalicza lajki tylko gdy wejdzie się na stronę postu? Na stronie głównej - wszystko po kolei ma ZERO.

Jak zrobić większą odległość między postami, a konkretniej między właśnie tymi buttonami, a kolejnym postem? Powiększałem odległość, ale wraz z odległością - buttony, jakby przyklejone do posta poniżej przesuwały się w dół, więc to nic nie dało.

I - na przykład w najnowszym wpisie - za gościem z pizzą jest napis "No image available" - jak go usunąć?

I czemu nie mogę mieć pogrubionego tekstu we wpisach? Do CSS dodałem

Kod

strong { font-weight:bold; }

ale to nic nie pomogło...

ktoś coś potrafi pomóc?
  Temat: [impro] Grupy improwizacyjne - PL i nie tylko
RayGarraty

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 4282

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-01-21, 13:23   Temat: [impro] Grupy improwizacyjne - PL i nie tylko

Alabastrova napisał/a:

Grupa Improwizacji Teatralnej No Potatoes. Mówiłam, że było coś takiego ;)
link 1 link 2

No to tylko się cieszyć! Ja raz widziałem No Potatoes na żywo i byli genialni. Czołówka polskiej sceny impro w mojej ocenie. Oni bardzo często mają gry, w których improwizują piosenki pod sugestie publiczności (zarówno o czym piosenka, jak i w jakim stylu). Pozazdrościć, bo chętnie ujrzałbym ich raz jeszcze na scenie.

A i prywatnie są to bardzo sympatyczni ludzie ;)

Ja, jeśli mogę, pochwalę się swoją grupą i naszymi filmikami:
https://www.youtube.com/watch?v=LM9VufI1FE4

https://www.youtube.com/watch?v=Ls_yxJnYtP4

I, mam nadzieję, że Arek za to głowy mi nie utnie, poproszę o głosy.
W konkursie Lays startujemy, chcemy wygrać gruby hajs i kupić sobie wymarzonego Volkswagena Ogórka, byśmy zawsze mogli razem jeździć na występy:
http://millionyou.com/lay...ns/Pk30BJtG4bbc
  Temat: [disqus] Komentarze niby są, ale liczba nie rośnie
RayGarraty

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5002

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-01-21, 01:08   Temat: [disqus] Komentarze niby są, ale liczba nie rośnie
O co chodzi?

Mianowicie - subskrybuję komentarze na moim blogu - gdy dostaję nowy, przychodzi mi on na mejla.

Odkąd mam disqusa - często, ale nie zawsze dany komentarz przychodził mi dwa razy - info z bloggera i z disqusa. Okej, zrozumiałem czemu.

Ale nie zawsze. Czasem przychodzi tylko z disqusa, a innym razem tylko z bloggera.

I wtedy jest ów problem - liczba się nie zgadza.
Przy tytule wpisu - jest informacja, np. 6 komentarzy.
Rozwijam tekst, przechodzę do końca - i jest 7 komentarzy - zarówno jest tyle, jak i informacja ile, jest dobra. Tylko u góry zła.
Co ciekawe - tych komentarzy, gdzie info przychodzi tylko z disqusa nie ma w panelu administratora w dziale "komentarze".

Coś źle ustawiłem?
  Temat: [Włosy] Proste czy kręcone?
RayGarraty

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 18160

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2014-01-06, 00:44   Temat: [Włosy] Proste czy kręcone?
Jako facet wypowiem się - kręcone w jakiejkolwiek formie! Co z resztą kiedy się da opisuję na blogu.

Proste są takie hm - nudne, bez wyrazu, tak jakby.
  Temat: [facebook] Facebook nie wyświetla miniaturek wpisów
RayGarraty

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 14440

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-12-23, 21:11   Temat: [facebook] Facebook nie wyświetla miniaturek wpisów
To w dalszym ciągu nie to.

Ja jestem przekonany, że
A) szablon mnie nie lubi,
b) facebook mnie nie lubi,
c) blogspot mnie nie lubi,
d) szablon jest dziełem szatana, gdyż mam wrażenie, że jest powodem wszystkiego co złe

Arku, nie męcz się z szukaniem rozwiązania. Będę debugował każdy wpis, potem się irytował tym jednym obrazkiem co zwykle, a następnie wrzucał właściwy ręcznie. Z czasem albo zmienię szablon, albo rzucę tego bloga w pi.. cholerę :)
RayGarraty

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-12-18, 10:19   Temat: [facebook] Facebook nie wyświetla miniaturek wpisów

Htsz napisał/a:

i pod spodem wklej ten pierwszy kod - z meta.

Tego nie zrozumiałem. Czyli, że co?
RayGarraty

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-12-16, 15:57   Temat: [facebook] Facebook nie wyświetla miniaturek wpisów
Nic z tego. Ja podejrzewam, że jest to wina jednak mojego szablonu.

Najnowszy wpis (przepis na szczęście) ma grafikę 1000x667. I co? Musiałem debugować, a i tak pierwszym proponowanym obrazem jest... Soundtrack Blogerów - jak przy każdym innym debugowaniu.

Wcześniej, przy starym szablonie - ani razu tak nie miałem.

Strona 3 z 19
Skocz do: