| Autor |
Wiadomość |
Temat: Szerokość postów sama się zwiększa |
RayGarraty
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1243
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-12-16, 15:55 Temat: Szerokość postów sama się zwiększa |
| Aktualnie znowu się samo naprawiło. Jak tylko ponownie zauważę ów błąd - zrobię to. |
Temat: Szerokość postów sama się zwiększa |
RayGarraty
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1243
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-12-15, 12:06 Temat: Szerokość postów sama się zwiększa |
Jak w wielu moich tematach. Po zainstalowaniu i spersonalizowaniu nowego szablonu pojawia się ten problem.
Powiedzmy, że 3/4 czy 2/3 szerokości strony zajmuje mój post, a po prawej strony - statystyki, link do fejsa itp itd.
Ale - co jakiś czas - szerokość postów zmienia się automatycznie, sama z siebie, bez jakiejkolwiek mojej interwencji na całą szerokość strony.
Już mnie to wk... irytuje. Często jest tak, że po 5 min wraca do normy, czasem po kilku godzinach.
Ktoś coś wie czemu tak? |
Temat: Magazyny blogerów |
RayGarraty
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2179
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-12-02, 10:51 Temat: Magazyny blogerów |
Ja również dostałem kilka ofert do pisania na różnych portalach, czy e-magazynach. Jak dla mnie biło trochę desperacją.
Wchodzę na portal, biorę wpis sprzed 2 dni - liczba wejść 168. A wpisy nie były od jakichś blogerów na topie.
Ja osobiście nie wchodzę w taką współpracę. Mi to nie odpowiada, również wolę pisać u siebie, a nie dać się innym nachapać moją pracą, a zysków z tego praktycznie żadnych.
Aczkolwiek aktualnie jestem po słowie z jedną z gazetek studenckich w XXX. Ale to inna zupełnie sprawa.
No i też uważam, że napisanie do gazety papierowej może wchodzić w grę. |
Temat: [blogger] Obserwatorzy i ich ilość |
RayGarraty
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4423
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-11-15, 19:55 Temat: [blogger] Obserwatorzy i ich ilość |
Jeżeli zły dział to przepraszam, można przenieść.
Może teraz wykażę się hm zawiścią, zazdrością czy też szukaniem dziury w całym, ale...
Czytam sobie różne blogi, czasem na niektóre trafiam zupełnie przypadkowo, trafię raz i nigdy więcej tam nie trafiam.
Często są to blogi o zasięgu niewielkim (nawet mniejszym niż mój) - przynajmniej w teorii - statystyki, które pokazane słabe, fanpage lichy (bardziej nawet niż mój), blog prowadzony od pół roku, czasem krócej po kilka postów miesięcznie.
Patrzę na liczbę obserwatorów - i tu jestem w szoku - 522, 691, 832 - hę? Czy faktycznie? Jest tak? |
Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga |
RayGarraty
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5539
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-15, 19:24 Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga |
Nie rozumiem.
Było zero?! Było.
Dziś już jest normalna liczba i dalej nalicza, działa. O co tu chodzi? Dla mnie to jakieś czary... |
Temat: [statystyki] Alternatywa Google Analytics |
RayGarraty
Wyświetleń: 4831
|
Forum: Blogi, Pomoc Blogowa Wysłany: 2013-11-15, 19:22 Temat: [statystyki] Alternatywa Google Analytics |
Jednak zostanę przy GA.
Ale ten szaleje. Staty z zera skoczyły do normalnych. |
Temat: [statystyki] Alternatywa Google Analytics |
RayGarraty
Wyświetleń: 4831
|
Forum: Blogi, Pomoc Blogowa Wysłany: 2013-11-14, 14:47 Temat: [statystyki] Alternatywa Google Analytics |
Nie wiem czy problem ten dotyczy tylko mnie czy jest to jednak częściej spotykane.
Problem opisałem TUTAJ.
I się odnowił (lub zmienił?) co napisałem w ostatnim poście.
Szkoda tracić statystyki, bo potem te stają się niekompletne i zakłamujące rzeczywistość (obniżają faktyczne liczby) - przez ten blisko miesiąc gdzie statystyki były źle naliczane miałem teoretycznie tyle samo UU co w ostatnie kilka dni (poza dniem, w którym wg GA nie miałem nikogo).
Czy w związku z tym - istnieją alternatywne, darmowe statystyki, które są rzetelne i kompletne? |
Temat: [Gimp] Tutoriale |
RayGarraty
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 17434
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2013-11-12, 20:58 Temat: [Gimp] Tutoriale |
Hmmm, ja się na tym nie znam, ale moja siostra ostro w tym działa. Napisała jeden tutorial:
http://deemgraphics.blogs...1-far-away.html
Ale niestety, póki co, zakończyła prowadzenie ów bloga.
Dodatkowo jej prace można zobaczyć na FB:
https://www.facebook.com/dianartwork
i do niej napisać, na pewno chętnie pomoże. |
RayGarraty
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-12, 19:10 Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga |
Arku - nie chcę zapeszać, ale póki co, działa jak powinno.
I jednak nie odwiedza mnie aż tak mało ludzi Trochę szkoda statystyk, bo statystyki z prawie całego miesiąca przepadły...
Ale wielkie pokłony dla Ciebie!
[ Dodano: 14-11-2013, 14:31 ]
Te Analytics jest dla mnie jednak zagadką -
statystyki z wczoraj (13.11.2013) - 0 wizyt, 0 odsłon, 0 unikalnych użytkowników, ogólnie 0 (słownie: zero) wszystkiego!
A dziś GA już normalnie nalicza statystyki... Ktoś to potrafi wytłumaczyć? |
Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
RayGarraty
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 28981
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-11-08, 13:21 Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
"Jak Ty mnie będziesz obserwował to ja Ciebie" - ot zasada.
Podobnie z lajkami - ja Cię polubię, jak Ty polubisz mnie. Są nawet grupy takie na fejsie.
Masz dużo pytań, z tego co widzę |
RayGarraty
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-08, 12:10 Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga |
Czyli, jeżeli dobrze rozumiem - usunąć z Ustawienia ---> Inne -- > ID Analytics kod, który tam był wklejony, a wziąć kod html z GA i go wkleić prosto do szablonu?
Czy ten kod powinien tak wyglądać?
Kod <script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-36915018-1', 'czasemwidziane.blogspot.com');
ga('send', 'pageview');
</script>
Jeżeli dobrze zrozumiałem - polecenie wykonałem, zobaczymy czy to coś zmieni. |
RayGarraty
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2013-11-07, 23:51 Temat: Dramatyczny spadek statystyk/odwiedzających bloga |
Powiem Ci szczerze, że ciężko mi powiedzieć czy przestały docierać do subskrybentów. Nie wiem nawet jak to sprawdzić.
Największy ruch miałem z wyszukiwarek. Proporcje się mniej więcej zachowały, z tym, że teraz drastycznie te liczby spadły. Jeśli patrząc na ruch na fejsie i ulepszone staty tam, to nawet śmiem twierdzić, że z fejsa jest teraz więcej niż wcześniej.
Szczerze powiedziawszy nie chce mi się wierzyć, że wczoraj miałem 46 wejść na bloga... - wg Analytics. |
| |