|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Darmowe serwery |
Martyna
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 39417
|
Forum: Webmastering Wysłany: 2009-06-12, 11:44 Temat: Darmowe serwery |
Taaak, dokładnie, o webd.
Chyba dobrze wywnioskowałam, że także przy wersji mini można mieć domenę np. .pl? |
Temat: [ liceum ] jak bezboleśnie się zaadaptować? |
Martyna
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 11050
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2009-06-12, 11:17 Temat: [ liceum ] jak bezboleśnie się zaadaptować? |
Dobrą radę masz w podpisie ^^.
Ale tak serio to nie wyskakiwać z żadnymi głupimi hasłami, które mogłyby urazić nauczyciela, nie być bezczelnym ani aroganckim. Nie przeszkadzać na lekcjach. Przez taką rzecz u mnie w klasie kilka osób do końca miało nieprzychylną opinię.
Odrabiaj zadania, bądź aktywna, zgłaszaj się, ale nie bądź lizusem. Same oczywiste oczywistości ;-).
Myślę, że nie ma sensu zastanawianie się, co by było gdyby. Po prostu bądź sobą. Wszystko się jakoś ułoży. Uczniów w szkole jest sporo, więc nawet gdyby coś poszło nie tak, jest mało prawdopodobne, że jakiś nauczyciel zapamięta cię jakoś szczególnie, zwłaszcza jeśli nie uczy cię często.
A z ciekawości, co słyszałaś, że czego nie należy robić pod żadnym pozorem? |
Temat: [film] Zmierzch / Twilight 2008 |
Martyna
Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 17647
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2009-06-10, 11:41 Temat: [film] Zmierzch / Twilight 2008 |
Nie czytałam książki, ale oglądałam film, który moim zdaniem był beznadziejny. Podobała mi się scena, kiedy grali w baseball, ale reszta... No cóż, okropnie denerwowała mnie główna bohaterka. Taka... dziamdata, jak mówi mój dziadek . Jej zachowanie np. kiedy rozmawia z mamą jest nienaturalne. Irytowała mnie większość scen z nią. Jak już ktoś powiedział, te otwarte usta i mimika.
Książka na pewno jest lepsza .
Mam zamiar ją przeczytać, jestem ciekawa, co takiego w niej jest, że większość moich koleżanek mówi o niej z taką pasją (a to rzadko spotykana rzecz).
Jednak szum wokół tego wszystkiego jakoś nie zachęca mnie, wręcz przeciwnie. |
Temat: sposób na piękne włosy |
Martyna
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 38293
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2009-06-10, 10:36 Temat: sposób na piękne włosy |
Inez napisał/a: Ja myję co kilka dni. Na przykład co pięć, albo co cztery, to zależy od ich stanu  .
Ale z ciebie szczęściara! Ja muszę co dwa dni. Kiedyś myłam codziennie i to jednak trochę je niszczy, przede wszystkim codzienne suszenie i układanie. No i te wszystkie pianki, żele, jeśli się je stosuje.
Edit: A i jeszcze przypomniało mi się odnośnie szamponów, że stosowałam też Seboradin. Nie miałam po nim łupieżu, a włosy były lśniące. Nie podobał mi się tylko zapach. |
Temat: Darmowe serwery |
Martyna
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 39417
|
Forum: Webmastering Wysłany: 2009-06-10, 10:21 Temat: Darmowe serwery |
O kurczę, ta wersja Mini jest naprawdę tania!
Chyba się kiedyś zdecyduję. |
Temat: [Galeria] Visual Lightbox |
Martyna
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4954
|
Forum: Webmastering Wysłany: 2009-06-10, 10:08 Temat: [Galeria] Visual Lightbox |
Podoba mi się . Muszę się przyjrzeć bliżej.
Krzysiek, też tak miałam z przyciskami i pomogło dopiero ustawienie bezpośredniego adresu (tak to się nazywa, jak jest już wgrany na serwer?).
Kiedy szukałam czegoś innego niż lightbox znalazłam też http://www.shadowbox-js.com/index.html
Bardzo fajny i łatwy w obsłudze . Można wstawiać też filmy i dopasowuje automatycznie rozmiar zdjęcia, czego nie było w zwykłym lightboxie (w tym, co podał Krzysiek chyba jest). |
Temat: Najgorsze zbrodnie w historii świata |
Martyna
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 8890
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2009-06-03, 21:32 Temat: Najgorsze zbrodnie w historii świata |
| Okropne! Nie doczytałam do końca, to nie dla mnie. Już mniejsza o sam pomysł, ale jak można zrobić coś takiego? |
Temat: Facebook |
Martyna
Odpowiedzi: 124
Wyświetleń: 39889
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2009-06-01, 19:39 Temat: Facebook |
Asiek napisał/a: napisał/a
jedyne czego nie rozumiem ... te aplikacje... nie mam czasu na zabawę tym! po co oni to robią?
Po to, aby dzieciaki miały zabawę.
Eee no, ja też jestem takim dzieciaczkiem i lubię takie głupotki . |
Martyna
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2009-05-31, 22:35 Temat: Facebook |
O nieeee. |
Martyna
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2009-05-30, 15:29 Temat: Facebook |
http://www.facebook.com/profile.php?id=1394988323
Krzysiek napisał/a: Inez, tylko wytłumacz mi, co to za aplikacja Pet
Przecież masz tam swoją owieczkę Wooly! No chyba że to coś innego.
Krzysiek napisał/a: Przez Martynę częściej odwiedzam FB (Restaurant City).
A fakt, prawie się uzależniłam od tej gry . Ale powoli zaczyna mi się to nudzić. Muszę zająć się bardziej pożytecznymi rzeczami. |
Temat: Tworzenie szablonu od podstaw |
Martyna
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5857
|
Forum: Webmastering Wysłany: 2009-05-28, 10:46 Temat: Tworzenie szablonu od podstaw |
Krzysiek napisał/a: Fervida napisał/a
Robiłam sobie grzecznie kursik na SZABLONART misuri, chyba każdy przez to kiedyś przeszedł
nie
Ja też od niego zaczynałam . Na początku wszystko wydaje się trudne i niezrozumiałe, a ten kurs całkiem przystępnie tłumaczy, co jest do czego. Jasne, że metoda jest nieco eee... stara, ale kiedy ktoś zrobi nią kilka szablonów, łatwiej będzie mu przeskoczyć na inne. Kiedy zaczynałam, przeczytałam co prawda kurshtml.boo.pl od deski do deski w tym, co mogłoby mi się przydać (tak, tak), ale i tak było ciężko wprowadzić to wszystko w praktykę - czyli co z tego, że coś wiem, skoro nie wiem jak to wykorzystać w szablonie.
Tak jak autorka tematu największy problem miałam z tym właśnie wgrywaniem na serwer. Śmiać mi się chce, jak sobie przypomnę . Wybrałam konto na interii, bo można było wgrać obrazki bezpośrednio z komputera, a kiedy wreszcie pojęłam, o co chodzi z adresem obrazka, czułam się jak Mistrz Robienia Szablonów i od razu wyprodukowałam z siedem jakichś strasznych gniotów .
Dzisiaj to wydaje się śmieszną metodą, zwłaszcza dla kogoś, kto robi bardziej zaawansowane szablony, ale moim zdaniem dla początkującego, jest sporo fajnych wskazówek napisanych prostym językiem.
A z perspektywy czasu uważam, że najlepiej robić coś metodą prób i błędów, no i podpatrywać kawałki kodów u innych. Albo wziąć jakiś szablon i patrząc na źródło strony, obserwować, jak wygląda na szablonie jakaś linijka kodu. A potem wprowadzać jakieś stopniowe urozmaicenia według bardziej zaawansowanych tutoriali i jakoś wejdzie samo . Chyba.
Ugh, mam wrażenie, że moja wypowiedź jest przydługa . |
Temat: Problem z suwakami |
Martyna
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4243
|
Forum: Blogi, Pomoc Blogowa Wysłany: 2009-05-27, 22:38 Temat: Problem z suwakami |
| No dokładnie. W większości tych graficznych suwaków denerwowało mnie to, że trzeba za nie "łapać". Troszkę to nieporęczne, zwłaszcza kiedy tekstu jest dużo. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |