Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 36
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Edytory html dobre do pisania szablonów/stron
Martyna

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 40622

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-05-27, 22:00   Temat: Edytory html dobre do pisania szablonów/stron
A ja używam HateML i bardzo go lubię, bo jest prosty w obsłudze. Ma wszystkie potrzebne funkcje i bardzo sobie chwalę. Nie mam niestety porównania, bo nie używałam nigdy niczego innego (nie było potrzeby ;D).
  Temat: Problem z suwakami
Martyna

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4243

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2009-05-27, 15:45   Temat: Problem z suwakami
To jest całkiem łatwe w obsłudze: http://www.hesido.com/web.php?page=customscrollbar
  Temat: sposób na piękne włosy
Martyna

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 38293

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-23, 23:12   Temat: sposób na piękne włosy
Może Nizoral? ;)
  Temat: Matura 2009
Martyna

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 11476

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2009-05-15, 19:08   Temat: Matura 2009

AnulkaNW napisał/a:

Cytat

Mam dzisiaj o 15.20 :D . Trzymajcie za mnie kciuki.

a jaki z polskiego masz temat??

"Dokonując analizy języka różnych reklam, wyjaśnij, jaki obraz świata one kreują". Bardzo przyjemny temat ;) . No i nie trzeba lektur szkolnych.

A angielski zdałam na 90%. Wiecie, co miałam na obrazku? Rzekę w jakimś lesie, a w tej rzece dwóch facetów w czarnych kombinezonach, którzy ciągnęli ponton (czy coś) z czterema psami. Do teraz nie wiem, co mogli robić ^^.
  Temat: Matura 2009
Martyna

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 11476

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2009-05-15, 10:10   Temat: Matura 2009
Biedna Asia. Ja miałam podobnie na historii. Było mi strasznie słabo i nie mogłam się skupić i kiedy skończyłam tę pierwszą część, chyba z 10 minut musiałam posiedzieć z zamkniętymi oczami.

A co do obowiązkowej matematyki, to też uważam, że powinna być. W mojej klasie jestem jedną z 4 osób, które wybrały matematykę, a reszta ma problem z rzeczami, które tak naprawdę powinno się umieć w gimnazjum. Nie, żebym krytykowała te osoby, bo sama mam duże braki w przedmiotach, których nie zdaję. Tylko właśnie przez to, że matma nie jest obowiązkowa, mnóstwo osób ma nastawienie "aaa, nie opłaca mi się uczyć, bo i tak nie zdaję". To fakt, dla niektórych wyznaczenie dziedziny jakiejś funkcji jest trudne, no ale kiedy ma się jakiś tam cel nauki, to przychodzi ona łatwiej.
Zdawałam maturę podstawową i była moim zdaniem średnio trudna, jeśli te rzeczy robiło się na lekcjach. Tylko w moim przypadku lekcji tygodniowo było 3 i realizowane były na poziomie wybitnie podstawowym :D . W sensie, że w kółko bardzo proste zadania (human). Moja koleżanka, która miała przez 3 lata rozszerzoną matmę napisała nieco lepiej, tzn. tak mi się teraz wydaje ;) . I o wiele wcześniej skończyła, bo ja do końca coś stukałam na kalkulatorze.

I nie, muszę się wyżalić! Przy tym głupim zadaniu z trapezem, o dziwo wpadłam na pomysł, jak to rozwiązać, obliczyłam wszystkie boki i to też było dobrze. Ale. Ale nie obliczyłam obwodu! Kurde! :zly:
Zrobiłam kilka głupich błędów, a to z powodu szybkiego rozwiązywania czasu, którego i tak było mało. Na początku wszystko obsesyjnie sprawdzałam, a potem minuty uciekały i w ten sposób właśnie straciłam dużo punktów, bo np. dałam złą liczbę w układzie równań z ciągami. Po prostu nie sprawdziłam. </koniec zażaleń>

Htsz napisał/a:

i jak wam idzie angielski (lub inny język) ustny ?

Mam dzisiaj o 15.20 :D . Trzymajcie za mnie kciuki.
  Temat: przestroga dla podkradaczy szablonów
Martyna

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 15430

PostForum: Szablony i dodatki Blogowicz   Wysłany: 2009-05-15, 09:25   Temat: przestroga dla podkradaczy szablonów

Inez napisał/a:

Ejjj... To wina Arka! O kuźwa! HELP! AREK, POPRAW TO!

[ Dodano: 15-05-2009, 10:05 ]
Ejjj... Co ściemniacie? Wcale nie wyświetla się na wszystkich :P . Może Arek to poprawił czy cuś :>.

Ahaha, Inez nie przejmuj się xD. Przestroga dotrze do większej ilości osób i nawet, jeśli ktoś jeszcze nie ukradł, a zamierzał, to pewnie mu się odechce. Pomyśli, że przejrzałaś jego zamiary :D .
Chyba że zaczną wrzucać grafikę do siebie... Ale wtedy zrobicie strrraszną czarną listę i będziecie walczyć za złodziejami.

Ed: A tak w ogóle... To jak to zrobić, żeby było tylko na niektórych, cooo?
Martyna

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-14, 10:35   Temat: sposób na piękne włosy
Nie stosowałam tego, ale może spróbuję. Będzie przydatne zwłaszcza w zimie.
Ale z produktów tego typu mogę polecić Revalid. Jest dość drogi, ale stosowany przez dłuższy czas (codziennie) daje świetne efekty. Jest też do kupienia szampon i odżywka.
Moja mama to stosuje i poleca, a kiedy miałam problem z wypadaniem włosów, zaczęłam zażywać te tabletki i istotnie, włosy przestały wypadać, poprawił się ich wygląd, no i chyba wygląd paznokci też.

Sygnaturka Inez napisał/a:

Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...)

A dlaczego niby? :D
  Temat: nowy wygląd allegro - jak ci się podoba ?
Martyna

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 5872

PostForum: Internet   Wysłany: 2009-05-12, 21:00   Temat: nowy wygląd allegro - jak ci się podoba ?
Jest trochę pusto.

Chyba w założeniu miało być schludnie i czytelnie, ale wydaje się, że wygląd jest trochę niedokończony. To niebieskie tło przy przedmiotach razi w oczy.

Bardziej podobała mi się stara wersja. Taka bardziej... hm, ciepła?
Ale może to kwestia przyzwyczajenia ;) .
Martyna

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-11, 19:46   Temat: sposób na piękne włosy
Mimo wszystko, mając do wyboru narzekanie i narzekanie, wolałabym narzekać na takie rzeczy jak ona:
"moje włosy są za ciężkie i nie mogę ich spiąć spinką"
"rosną tak szybko, że nie opłaca się obcinać"

Ech... :D
Martyna

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-10, 21:36   Temat: sposób na piękne włosy
Wszystko z nimi ok, tylko są trochę cienkie <szloch>. To przysparza problemu z układaniem, no i ogranicza fryzury.
Dobra, ja może już się nie wypowiadam na temat moich włosów, żeby nie było, że od samego początku narzekam :D . Ale to jest nie fair!
Martyna

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-10, 21:22   Temat: sposób na piękne włosy
Inez, pewnie masz rację, bo porównując moje i jej... tak, to zdecydowanie to inna struktura :wstyd:
Martyna

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2009-05-10, 21:05   Temat: sposób na piękne włosy
Słyszałam też, że pomaga nakładanie jajka :D . Moja koleżanka tak robi. Nie wiem, czy to dlatego ma takie piękne włosy, czy to może genetycznie.
Polega to na rozrobieniu jajka i nałożeniu go na jakiś czas na włosy. Można to zrobić przed myciem, a raczej należy, bo jajko specyficznie pachnie ;) . Próbowałam, ale tylko kilka razy, więc nie zdążyłam zobaczyć efektów :>. Oczywiście innych niż uwalona wanna i ściany :P .

Strona 3 z 3
Skocz do: