Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 21
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
paliatyw

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 51274

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-03-24, 10:46   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Ludzie mówią, że nie można oceniać książki po okładce, a wszyscy i tak to robią. Mówią, że nie można oceniać innych po wyglądzie, a wystarczą 3 sekundy, by ocenić, czy chcemy z kimś gadać czy nie. Tak samo z blogiem - jeżeli już na samym początku odpycha mnie jego szata graficzna, najczęściej wychodzę. Wkurzają mnie błyskotliwe dodatki, odtwarzacze muzyki z kawałkami, których nie lubię, kupa reklam i niesformatowane posty. Jestem natomiast wyrozumiały, gdy ktoś niewłaściwie dobiera kolory tła. Nie wszyscy mają zmysł estetyczny, a kiedy będą już popularni i bogaci, wynajmą sobie ludzi, którzy ową zdolność posiadają.

Kiedy już stwierdzę, że szata graficzna jest w porządku, że nie wyskakują mi jakieś pierdoły i nie muszę zakładać okularów przeciwsłonecznych, by cokolwiek zobaczyć, skupiam się na postach. Jeżeli czcionka mnie wkurza, naciskam krzyżyk. Jeżeli gość pisze bzdury, naciskam krzyżyk. Jeżeli klnie i wszystkiego się czepia, naciskam krzyżyk. Jeżeli blog wydaje się kolejną kopią Kominka, piszę komentarz, naciskam krzyżyk i uderzam głową w ścianę.
  Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
paliatyw

Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 57673

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-03-21, 21:02   Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Mam ostatnio trudne dni, które zresztą zamieniają się już w tygodnie, ale mniejsza z tym. Pisanie mnie uspokaja. Kiedyś były to opowiadania, teraz są posty na blogu. Stąd też wzięła się jego nazwa. Po wystukaniu tych trzech tysięcy literek, czuję się odprężony, a moje myśli chwilowo zajęte są czymś neutralnym. Nawet po opublikowaniu wpisu, analizuję go w głowie. Lubię dbać o szczegóły, chociaż nie zawsze mi to wychodzi. Podsumowując, traktuję blogowanie jak terapię. Ucieczkę od problemów.
  Temat: Jakie książki czytasz ?
paliatyw

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 102556

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-03-21, 20:47   Temat: Jakie książki czytasz ?
Co do "Zmierzchu"... Może saga nie zachwyca, ale doskonale resetuje mózg. Nie można czytać ciągle trudnych książek. Czasami człowiekowi potrzeba odpoczynku, a Meyer ma lekki styl. :P
  Temat: [serial] Dexter
paliatyw

Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 24880

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-21, 20:39   Temat: [serial] Dexter
Oglądałem kilka pierwszych odcinków Dextera. Spodobał mi się, pewnie dlatego, że lubię psychopatów :D Główny bohater jest niezwykle intrygujący. Zresztą, polubiłem tego aktora. Gość dostał chyba jakieś nagrody za rolę w tym serialu. Miałem obejrzeć kolejne epizody, ale wyleciało mi z głowy. Zrobię to w najbliższym czasie.
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
paliatyw

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 42376

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-21, 20:29   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Też nie trawię lektora i dubbingu. Uwielbiam brytyjskie filmy i seriale, a zwłaszcza akcent tamtejszych aktorów. Lektor to wszystko zagłusza. Odbiera radość z oglądania ;P
  Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
paliatyw

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 27463

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2013-03-18, 20:16   Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
Od długiego czasu. Raz czy dwa zmieniałem numer. Nie pamiętam już dlaczego. Może mi się nie podobały :D Mój aktualny numer ma osiem cyfr.
  Temat: [reklama] Old Spice
paliatyw

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 9151

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-03-17, 15:12   Temat: [reklama] Old Spice
Nie było, bo podobno panowie strzelili focha i napisali skargę :] Ostatnio znowu pojawił się gość na koniu, ale teraz siedzi tyłem i nie obraża już - jak widać - niezwykle czułego ego polskich mężczyzn :rotfl:
  Temat: Jakie książki czytasz ?
paliatyw

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 102556

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-03-17, 11:23   Temat: Jakie książki czytasz ?
Kiedyś czytałem dużo fantastyki. Do moich ulubionych autorów należeli Neil Gaiman, Terry Pratchett, Stephen King i Graham Masterton. Teraz na moich półkach pełno jest biografii, książek podróżniczych i literatury fachowej. Oczywiście, czytam też powieści, ale nie tak często jak dawniej.
  Temat: Lektury
paliatyw

Odpowiedzi: 67
Wyświetleń: 28042

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2013-03-17, 11:07   Temat: Lektury
Czytam dużo książek, ale jak słyszę słowo "lektura" zaczynam się pocić i drga mi powieka. W mózgu zakodowane mam, że to zła rzecz, coś jak spotkanie z niedźwiedziem. Zostało mi tak z dzieciństwa, gdy chciałem poznawać świat, wychodzić z kumplami, by pograć w piłkę, a potem zaglądać dziewczynom pod spódnice. Zamiast tego, musiałem siedzieć w domu i czytać "Akademię Pana Kleksa" i "Dzieci z Bullerbyn".

Strona 2 z 2
Skocz do: