|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: co gdy nazwa naszego bloga już istnieje? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 6424
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-10-24, 19:25 Temat: co gdy nazwa naszego bloga już istnieje? |
Jeżeli bardzo zależy Ci na ilości wejść lub komentarzy, lepiej zmień. Jeżeli podasz komuś nazwę swojego bloga, jest duża szansa, że trafi na tego, który istniał już wcześniej. Więc lepiej by było wymyślić coś nowego.
Z drugiej strony, jeżeli piszesz bardziej dla siebie, nie przejmuj się, że ktoś może pomyśleć, że kopiujesz pomysły. Może Twój blog będzie o wiele lepszy od tego, który istniał wcześniej pod tą samą nazwą |
Temat: Długowłosi |
Me From Mars
Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 36112
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2013-10-22, 14:58 Temat: Długowłosi |
Dla mnie mężczyzna w długich włosach wygląda bardziej męsko, niż ten w krótkiej, dokładnie przystrzyżonej fryzurce. Ale każdemu pasuje co innego. A to skojarzenie, że facet w długich włosach nie dba o siebie, bierze się chyba z takiego dziecinnego postrzegania subkultur: metal - brudas, itp. i jak dla mnie jest zdecydowanie nienormalne.
Wiele osób powiedziało, że mężczyzna z długimi włosami nie jest męski, a prawie nikt nie zwrócił uwagi, że kobieta w krótkich włosach może nie być kobieca |
Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 23554
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-10-22, 14:37 Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie? |
Bardzo się cieszę, że ten temat został odkopany; chciałam napisać dzisiaj na blogu coś o randkach, a wasze wypowiedzi zmusiły mnie do głębszej refleksji na ten temat
Pierwsza randka - najlepszy sposób, aby poznać drugą osobę. Dlatego, jak wspomniane już było wcześniej, odpadają wszelkie miejsca, które utrudniają konwersację (kino, kluby z głośną muzyką itp.). A poza tym, myślę, że wszystkie chwyty dozwolone, ważne, aby spędzić razem odrobinę czasu i pogadać.
Najgorsza randka - zdarzało mi się, że chłopak zapraszał mnie na randkę i umówiliśmy się w jakimś konkretnym miejscu na mieście. Wtedy padało pytanie: "Dokąd byś chciała pójść?", "Co byś chciała robić?". I zapada ta niezręczna cisza, gdyż obie strony boją się cokolwiek zaproponować, bo nie wiedzą, czy tej drugiej osobie to rozwiązanie będzie odpowiadać. Nie mówię, że chłopak, który zaprasza dziewczynę na randkę (albo dziewczyna chłopaka, różnie bywa) musi mieć zaplanowaną każdą minutę spotkania lub zaskoczyć ją/jego jakimś oszałamiającym pomysłem. Nawet zwykły spacer - to też randka.
Płacę za siebie. Nie widzę powodu, dla którego on miałby płacić za mnie. Jeżeli nie zaproponuje pokrycia kosztów randki, nie sprawi to, że straci w moich oczach. To normalne, że się nie znamy, nie jest moim mężem, żeby musiał pokrywać koszty mojego posiłku czy czegoś innego. Kwiaty byłyby bardzo miłe, ale nie są obowiązkowe, nie robią mi różnicy. Ot, taki miły gest, doceniłabym go. Ale przy pierwszym spotkaniu wolałabym się dowiedzieć czegoś o nim - o jego zainteresowaniach, spędzaniu wolnego czasu, poczuciu humoru...
Seks na pierwszej randce - dla mnie zdecydowanie nie, ten temat był poruszany teraz w innym wątku. Jeżeli ktoś ma na to ochotę, to proszę bardzo, może lubi. Mamy teraz wolność seksualną, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jeżeli zauważę, że chłopak wymaga od randki takiego zakończenia, to powiem mu, że mamy odrębne zdanie, to wszystko.
Dziwi mnie trochę, że często pierwsza randka jest ostatnim spotkaniem w ogóle. Możliwe, że druga osoba nam się nie spodoba pod względem ewentualnego spotykania się jako para, ale może być kandydatem na dobrego znajomego, nawet przyjaciela, i jeżeli była jakaś nić porozumienia, nie ma sensu jej zrywać. Może jestem naiwna pod tym względem, ale wierzę w przyjaźń damsko-męską. |
Temat: Imprezowy styl życia |
Me From Mars
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 17539
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-10-21, 23:46 Temat: Imprezowy styl życia |
| Nie mam nic przeciwko takiemu stylowi życia, jeżeli prowadzony jest z umiarem. Alkohol jest dla ludzi, ważne, żeby nie żałować tego, co się zrobiło. Nie zdarzyło mi się stracić kontroli nad swoim zachowaniem i zrobić czegoś głupiego (może jakiś pojedynczy całus), ale na trzeźwo prawdopodobnie też bym to zrobiła. Nie rozumiem ludzi, którym co najmniej raz w tygodniu urywa się film, a znam takie przypadki. To już jest dla mnie przesada. |
Temat: [serial] breaking bad |
Me From Mars
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 19627
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-10-20, 18:30 Temat: [serial] breaking bad |
Właśnie skończyłam oglądać drugi sezon, pod koniec którego Skyler odeszła od Walta. Jestem niesamowicie ciekawa, co się wydarzy w tym wątku niestety, chwilowo nie mam czasu, aby się tego dowiedzieć chociaż nie sądzę, aby mogła się pojawić jakaś inna kobieta (nie wyprowadzajcie mnie z błędu, jeżeli się mylę, sama się przekonam ) |
Temat: Facebook to kiszka? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 14587
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-10-20, 16:03 Temat: Facebook to kiszka? |
| Nie mam nadal fan page'a; mój blog jest dopiero raczkujący, więc nie sądzę, aby FB mógł mi w czymś pomóc. Zastanawiam się, czy posiadanie fan page'a jest konieczne przy prowadzeniu i promocji bloga. Znacie jakieś ciekawe blogi, które prosperują pomimo braku konta na FB? |
Temat: [książki] 20 stron długa czy nie? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 7000
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-10-20, 15:58 Temat: [książki] 20 stron długa czy nie? |
To, że ktoś nie czyta książek, nie musi źle o nim świadczyć. I nie ma sensu nikogo namawiać, jeżeli nie lubi. Sama znam jedną osobę, która nigdy nie czytała książek i wszyscy ją z tego powodu krytykowali. Kiedy zdali sobie sprawę z tego, że do niczego jej nie nakłonią i nie czuła już przymusu, sama sięgnęła po książkę. I... teraz czyta powieści nałogowo |
Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu |
Me From Mars
Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 29806
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-10-20, 15:53 Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu |
| Sama nie mogłabym się na to zdobyć, chociaż znam pary, które przespały się ze sobą na pierwszej randce i teraz są ze sobą długo. Z drugiej strony, znam wiele kobiet, które zgodziły się na seks przy pierwszym spotkaniu i bardzo tego żałują. Są różne sytuacje, nie wiadomo, na co trafimy. |
Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 13132
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-10-18, 12:55 Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
Zaczęłam prowadzić bloga niedawno, ale bardzo mnie to wciągnęło. Blog przynosi mi wiele korzyści, zaczęłam się więcej zastanawiać nad sobą i swoim życiem. Uwielbiam pisać, więc dopóki mam dużo wolnego czasu, postaram się aktywnie go prowadzić.
Możliwe, że za jakiś czas zmienię nieco formułę mojego bloga, może wpadnie mi do głowy jakiś ciekawy pomysł. Ale pisać postaram się jak najdłużej
Nie mogłabym zamienić tego na vloga. To pisanie sprawia mi największą przyjemność, a nie samo prowadzenie strony. |
Temat: [serial] Różowe lata 70 |
Me From Mars
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 5650
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-10-17, 20:36 Temat: [serial] Różowe lata 70 |
Najlepszy serial komediowy najbardziej lubię rodziców Erica, idealny duet |
Temat: Hobbit. Niezwykła podróż |
Me From Mars
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 14305
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-10-17, 20:33 Temat: Hobbit. Niezwykła podróż |
Ja byłam zachwycona pierwszą częścią. Niestety, oglądałam ją na komputerze w dość słabej jakości, przez co wiele straciłam. Na drugą część na pewno pojadę do kina, nie odpuszczę |
Temat: Wasza ulubiona gra? |
Me From Mars
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 76885
|
Forum: Gry Wysłany: 2013-10-17, 20:28 Temat: Wasza ulubiona gra? |
Unikam gier komputerowych. Wyjątkiem jest Civilization III - mogę siedzieć cały dzień i rozwijać swoje państwo pomimo iż ta wersja gry nie jest najnowsza, spełnia wszystkie moje wymagania; dalsze części to już nie to samo, niestety |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |