Forum Blogów »
Forum Blogger
|
[blogger] Jak dodać film (ważący ponad 1GB) na bloga?
|
Witam.
Mam taki problem: na dysku google one posiadam 15GB darmowego miejsca (zajęte niewiele ponad 1GB). Blogger umożliwia mi dodanie 15-minutowego filmiku.
Chcę dodać film o objętości 1,7GB (niecałe 3 minuty). I nie mogę... z powodu zbyt dużego pliku?!
Co jest nie tak. Możecie podpowiedzieć?
Pozdrawiam. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Brak menu po lewej stronie w bloggerze
|
Czesc! Mam taki problem - nagle zniknęło menu po lewej stronie, które normalnie jest w bloggerze po zalogowaniu : statystyka, komentarze, zarobki itd. Mam tylko posty i ustawienia> Nie ma pojęcia c o z tym zrobić. Założyłam na próbę innego bloga na tym samym koncie i tam jest wszystko w porządku. Czy ktoś już miał taki problem?` |
Ostatni post
|
[Nowy Blogger] Jak dodać posta w nowym wyglądzie kokpitu bloggera?
|
Witam,
w nowym blogerze nie mogę znaleźć opcji aby wstawić post NOWY POST, czy on jest tak schowany ? czy ja jestem taka ślepa?
Pozdrawiam |
Ostatni post
|
[Blogspot] Szary 'znak zakazu' zamiast zdjęcia na blogu
|
Ostatnio co jakiś czas zmienia mi się sam szablon. Po prostu po jakimś czasie mój szablon zmieniał się w szablon z szarymi, okrągłymi znakami z minusem. Na niektórych moich blogach dzieje się tak tylko z nagłówkiem, a na innych po prostu cały wystrój, a nawet avatar mojego konta!
Nie wiem, dlaczego się tak dzieje. I co zrobić, aby to się więcej nie powtarzało?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2016-12-25, 21:59 ]
zobacz również:
Jak uzyskać adres URL obrazka na bloggerze? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
[blogspot, search console] Blokada pliku robots.txt - co robić?
|
Dzień dobry.
Liczę, że ktoś z forumowiczów będzie potrafił mi pomóc. Dziś otrzymałem wiadomość od google search console odnośnie założonego niedawno bloga.
Strona zindeksowana, ale zablokowana przez plik robots.txt
popkulturowy-kociolek.blogspot.com/search
Jestem w kropce co z tym dalej robić? Jakieś sugestie?
Z góry dziękuję za pomoc. |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak utworzyć starszy post na bloggerze?
|
Witam, chciałem na blogu stworzyć posty z poprzednich lat, aby chronologicznie pokazywały się wcześniej (np. post z tytułem Styczeń 2018). Jak to można zrobić, bo nie mogę znaleźć pomocy w sieci?
Pozdrawiam |
Ostatni post
|
[blogger] niewidoczny gadżet
|
Dodałem gadżety do bloga (formularz kontaktowy, tłumacz), lecz nie wszystkie są widoczne (licznik odwiedzin)? Dlaczego i jak temu zaradzić? Odświeżałem stronę, wyłączałem i dodawałem ten konkretny gadżet, lecz to nie pomaga.
Odnosząc się do cennych porad w odpowiedzi: próbowałem w czterech różnych rozmieszczeniach i za każdym razem widoczne jest tylko sformułowanie: "łączna liczba wyświetleń", bez wyświetlania tychże wyświetleń... Chyba już nie ma na to rady? (Zmieniałem też formy wyświetlania wyświetleń, ale też nic z tego... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Jak naprawić zduplikowaną treść Bloggera ?m=1
|
Witam
Mam problem z duplikacją adresów m=1, więc tych, które są widoczne dla robota w wersji mobilnej. W google search console - Alternatywna strona zawierająca prawidłowy tag strony kanonicznej- pokazuje mi wszystkie linki m=1 jako duplikataty. Nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem. |
Ostatni post
|
[domena, blogger] Komunikat OVH zamiast zawartości bloga
|
Witam serdecznie,
Na moim blogu dostępnym pod adresem: adrianhybel.pl - pojawia się co chwilę komunikat OVH o treści: "GRATULACJE! Twoja domena została zarejestrowana w OVH. Są momenty kiedy strona odpala i wyświetla się normalnie, ale na 6 z 10 wejść pojawia się ww. komunikat. Gdzie szukać przyczyny ? Nadmienię również, że loguje się na różnych urządzeniach, różnych przeglądarkach oraz na różnych adresach IP i problem na zmianę występuje wszędzie. |
Ostatni post
|
[Blogspot] Problem z podłączeniem domeny kupionej na home.pl
|
Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją, pisałam nawet do home.pl potwierdzili, ze jest wszystko wpisane i kazali kontaktować się z google. Czy mogę coś zrobić? Ktoś może pomóc? |
Ostatni post
|
[blogspot] Blog jest nie widoczny w wyszukiwarce
|
Hejka,
Jestem poczatkujaca w blogowaniu -zaledwie od tygodnia. Moj blog jest glownie o perfumach. Tutaj adres: bloterek.blogspot.com
Kiedy probuje sprawdzic jak się przedstawia w wyszukiwarce: w ogole go nie widze.
Na blogerze w sekcji podstawowe, prywatnosc mam ustawione na "tak" na "czy chce dodac bloga do wykazow" i "czy chce aby inne wyszukiwarki go widzialy".
Kiedy wpisuje w wyszukiwarkę bloterek blog nic nie wyskakuje. Jak wpisuje bloterek Blogger wyrzuca go jako pierwszy ale..zamiast poczatku wpisu na blogu widze tylko:
"Przejdz do glownej zawartosci.wyszukaj. szukaj na tym blogu.z pasji do zapachow..posty. Niczego tu nie ma. Obslugiwane przez witryne blogger."
Zamiescilam juz 2 posty i obawiam sie nikt tego nie widzi..a moja praca idzie na marne z wpisami. Będę baaardzo wdzieczna zapomoc! Ta grupa wsparcia dla Bloggerow byla dla mnie milym odkryciem:-)
Pozdrawiam serdecznie |
Ostatni post
|
[blogspot] Indeksowanie i liczba podstron wyświetlanych w Google
|
Witam!
Mam takie pytanie, otóż od 2008 roku posiadam bloga swojego na platformie blogspot.com, zawsze publikowałem w sumie co jakiś czas różnej długości wpisy i parę lat temu zauważyłem, że mi Google jakoś wyindeksowało podstrony. Pytanie mam takie: czy można jakoś ponownie zgłosić do weryfikacji stronę aby mi zaindeksowali tamte stare wpisy?
Niby można to zrobić zgłaszając ponownie plik robots.txt, ale nie rozumiem jak to można zrobić. może ktoś pomóc? |
Ostatni post
|
[blogger.com] problem z zalogowaniem się na konto
|
Witam,
Nie mogę zalogować się do swojego bloga, przez aplikacje /android/ bez problemu. IE, chrom czy ff nie mogę. Dodam że loguję się przez gmaila i mnie nie puszcza dalej.
pozdrawiam |
Ostatni post
|
[blogger] linki w komentarzach otwierane w nowym oknie
|
Jaki kod wstawić, by linki dodane w komentarzu otwierały się na nowej karcie? |
Ostatni post
|
[Blogspot, 04.2019] Problem z logowaniem do panelu Bloggera
|
Hej, jeżeli w ostatnich dniach (początek kwietnia 2019) macie problem z zalogowaniem się do kokpitu swoich blogów na Bloggerze: https://www.blogger.com to prawdopodobnie do tej pory korzystaliście z profilu Google Plus* i nie zobaczyliście ekranu (lub go pominęliście niechcący) z opcją przełączania się z powrotem na profil Bloggera.
Bez obaw, jest rozwiązanie! Wystarczy wejść bezpośrednio, przez tę stronę: https://www.blogger.com/switch-profile.g - a następnie wypełnić pole na nazwę, która będzie się wyświetlała jako Wasz podpis w komentarzach na blogspotach lub w sekcji autora posta. Można wpisać swoje prawdziwe dane lub ksywkę. Potem powinno wystarczyć kliknięcie pomarańczowego guzika poniżej, który przeniesie Was do kokpitu.
Jeżeli chcecie uzupełnić profil większą ilością informacji, wgrać zdjęcie lub awatara, to należy skorzystać z innego linka, czyli: https://www.blogger.com/edit-profile.g - tutaj również można zmodyfikować wyświetlaną nazwę / nick, adres strony internetowej i publicznie widocznych blogów a także napisać więcej o sobie (zainteresowania, lokalizacja, płeć, itp.).
*Google+ zostało wycofane 2 kwietnia i zamknięto prywatne profile, stąd ta zmiana na Bloggerze.
jeżeli macie pytania związane z tym problemem, zadawajcie na fb:
fp: https://www.facebook.com/...395227120509594
grupa: https://www.facebook.com/...41757402615197/
wątek na oficjalnym forum bloggera: https://support.google.co...6?msgid=3534194
Nie możesz się zalogować do Blogspota z innego powodu? Dodaj nowy wątek na forum i opisz dokładnie swój problem. |
Odpowiedzi: 0
|
[Blogspot] Problem z logowaniem do panelu Bloggera kwiecień 2019
|
|
Odpowiedzi: 0
|
Likwidacja google+, a zdjęcia z bloggera
|
Goggle informuje, że "2 kwietnia 2019 r. wyłączymy konta Google+ użytkowników indywidualnych (konta osobiste) "
Gdzie teraz będzie można przeglądać / usuwać zdjęcia z bloga, które do tej pory były widoczne w Archiwum Albumów Google (Picasa)?
Jest tam zakładka zdjęcia z bloggera i można było te niepotrzebne lub podmieniane usuwać. |
Ostatni post
|
[blogspot] Błąd 404 po wejściu na bloga (bez domeny)
|
Od około tygodnia zauważyłam brak widocznych zdjęć/obrazków na blogerze. Zaczynając od braku widocznej miniaturki na moim koncie gmail w górnym prawym rogu, kończąc na tym , że wchodzę na blogera, piszę post i chcę załadować do niego zdjęcia to w poście widzę malutki kwadracik zamiast owego zdjęcia.
Zauważyłam też, że od właśnie tygodnia nie mogę wejść na inne blogi - wyświetla mi się albo że witryna nieosiągalna albo error 404.
Komputer z którego korzystam ma wczoraj postawiony od nowa system, myślałam że to może wirus, ale nie, wciąż jest tak samo.
Próbowałam napisać post ze zdjęciami na innych przeglądarkach ale też to samo - zamiast zdjęć malutkie kwadraciki.
Dzisiaj spróbowałam na innym komputerze - to samo.
Czyli dla mnie, wygląda na to jakby to była wina google/gmail/blogger i albo to oni albo to ja bo np zaznaczyłam coś albo nie zaznaczyłam czegoś. Mam też podejrzenie że to wina ostatnich działąń jeśli chodzi o google +
Pomóżcie bo mi się już i pomysły skończyły i wiedza co to może być... |
Ostatni post
|
[Blogspot] Statystyki najpopularniejszych postów
|
Witam,
Zauważyłem, że w statystyce postów na blogspot nie aktualizuje się statystyka postów. Chodzi mi o 10 postów z najwyższą liczbą wyświetleń. W jaki sposób mogę to zaktualizować? |
Ostatni post
|
[Blogger 2019] Wyłączenie usługi Google Plus na Blogspocie
|
Google poinformowało, że 2 kwietnia 2019 r. wyłączy konta Google+ użytkowników indywidualnych (konta osobiste). Zamknięcie tej usługi ma swoje konsekwencje także w przypadku Bloggera.
Oto co wiele osób otrzymało w ostatnich dniach na swoje skrzynki email:
tytuł wiadomości:
Cytat Twoje osobiste konto Google+ przestanie być aktywne 2 kwietnia 2019 r.
fragment dotyczący blogspota:
Cytat Funkcja dodawania za pomocą Google+ komentarzy na stronach własnych i innych osób zostanie wycofana. W Bloggerze wyłączymy ją do 4 lutego, a na pozostałych stronach – do 7 marca. Komentarze dodane za pomocą konta Google+ zaczniemy usuwać ze wszystkich stron 2 kwietnia 2019 roku. Więcej informacji
Nietrudno zauważyć, że działania w przypadku Blogspota zaczną się już dzisiaj! - czyli 4 lutego 2019. Ta wiadomość zapewne zaskoczyła i zaniepokoiła wiele osób, szczególnie tych, które korzystają z funkcji G+ lub nie wiedzą, że ta usługa jest czymś innym niż główne konto Google.
Zacznę od uspokojenia Bloggerów
Twój blog na Bloggerze nie zniknie z tego powodu!
Google plus to tylko jedna z usług w ramach Twojego konta Google. Mimo częściowych integracji - Blogger, Gmail, Youtube itp. są niezależne od Google+. Będą działały i rozwijały się według własnego planu - ogłaszanego na ich oficjalnych kanałach. U większości blogerów nic się nie zmieni, szczególnie u tych, którzy nie korzystali z G+.
Jakie są konsekwencje wycofania Google Plusa z Bloggera?
1) znikną wszelkie widżety z nim powiązane, tj.:
- przyciski +1 do głosowania na posty
- przyciski do udostępniania treści w google plus
- opcje automatycznego i półautomatycznego udostępniania wpisu w g+ po publikacji
- gadżet profilowy google+
- widżet obserwatorów G+: profilu prywatnego, stron i społeczności
- powiązanie bloga z profilem lub stroną G+
- komentarze google plus! *
2) profil Google plus zostanie zastąpiony standardowym profilem Bloggera
- przywrócony automatycznie tym, którzy mieli go już kiedyś i potem przeszli na G+
- pojawi się monit z procedurą tworzenia nowego dla tych, którzy nigdy nie mieli
dla przypomnienia: Twój obecnie używany profil sprawdzisz po zalogowaniu się do kokpitu na https://www.blogger.com i przejściu do Ustawienia -> Ustawienia użytkownika -> Ogólne -> Profil użytkownika.
Możesz poczekać na automatyczną procedurę lub zaznaczyć ręcznie profil Bloggera. Następnie warto na niego zajrzeć, żeby zobaczyć czy wszystkie dane są aktualne i czy mają być widoczne publicznie. Link do szybkiej edycji tu: https://www.blogger.com/edit-profile.g
3) Twoje strony g+ oraz społeczności g+ zostaną zamknięte i przez pewien czas będzie opcja pobrania archiwum postów
Przy tej okazji można przypomnieć czytelnikom o tym, aby odświeżyli swoje zakładki, dodali Was na fb, instagramie, twitterze, youtube, bloggerze czy innym kanale, który aktywnie uzupełniacie powiadomieniami o nowościach na blogu.
WAŻNE -> * Wyłączenie komentarzy Google Plus
Opcja nie była popularna na polskich blogach, ale jednak zdarzało mi się trafiać na strony korzystające z tego systemu. Niestety Google nie udostępniło żadnego narzędzia do zmigrowania ich z powrotem na Bloggera (moje przypuszczenia: powodem mogą być względy prawne, bo w rzeczywistości wypowiedzi nie pojawiały się na blogach a jedynie były publikowane w google plus i skojarzone z danym URLem). To w sumie najgorsza wiadomość ze wszystkich i jedyna, która ma tak negatywne skutki.
Dzisiaj (tj. 4 lutego) zacznie się procedura wyłączania tego na blogach i przywracania systemowego formularza Bloggera. Komentarze czytelników opublikowane poprzez g+ znikną zatem z blogów (podobnie jak w przypadku zmiany adresu bloga korzystającego z komentarzy google plus). Przetrwają jedynie te, które ktoś dodał zanim włączono na blogu komentowanie przez G+. Ponownie pojawi Ci się zakładka Komentarze w panelu Bloggera z opcjami do ich moderowania.
Informacja o wyłączeniu systemu komentowania globalnie dopiero 7 marca, daje nadzieję na ręczne przywrócenie ich tymczasowo na bloga i zastanowienie się nad sposobem pobrania do archiwum (ludzie w sieci pracują nad różnymi narzędziami, można napisać także do mnie w tej sprawie).
Poza wspomnianą na początku wiadomością e-mail, pojawiły się także potwierdzające to artykuły publiczne.
Od ekipy na oficjalnym blogu Bloggera: https://blogger.googleblo...nd-blogger.html
Od menedżera społeczności na oficjalnym forum pomocy Bloggera: https://productforums.goo...ger/gKc_0HEWWV4
artykuł na stronach pomocy google: https://support.google.co...r/9195133?hl=pl
najczęściej zadawane pytania związane z wyłączeniem google plusa: https://support.google.co...r/9217723?hl=pl
Zapraszam do dyskusji i do dołączenia na fb:
fanpejdż Blogowicza: https://www.facebook.com/Blogowicz/
grupa Blogger Polska: https://www.facebook.com/groups/BloggerPolska/ (nie pomiń obowiązkowej ankiety)
//
a poza grupami fb jestem aktywny także na youtube, instagramie oraz twitterze.
|
Ostatni post
|
[blogspot] Wyłączyło się nofollow w komentarzach
|
Nie wiem kiedy, nie wiem jak, ale znikło mi rel="nofollow" w linkach pod nazwami autorów komentarzy.
Przykład: Kod https://antyhaczyk.blogspot.com/2014/11/konto-bez-prowizji-ktory-bank-oferuje.html
Tym samym zrobiło mi się masę linków wychodzących dofollow. Czy ktoś z Was może mnie nakierować jak to naprawić?
Znam html, ale z tym językiem blogspota mam problem. |
Ostatni post
|
[blogspot] Po zmianie szablonu zniknęła sekcja komentarzy spod postów
|
blog: rockandrun.pl
Cześć na moim blogu zniknęła cała sekcja komentarzy.
Początkowo myślałem, że problem jest z nowym szablonem, ale gdy dodałem go do innego bloga, tam komentarze wyświetlają się poprawnie.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. |
Ostatni post
|
[blogger] Opcja zwijania tekstu w ogóle nie działa.
|
Hej,
mam problem z opcją zwijania tekstu. Przeszukałam inne tematy dotyczące tej opcji ale nie znalazłam informacji, która pomogłaby mi w rozwiązaniu mojego problemu. A mianowicie, po naciśnięciu opcji zwijania tekstu pokazuje mi się szara linia, po zapisaniu i kliknięciu opcji "podgląd", żeby zobaczyć jak całość się prezentuje tekst się nie zwija, jedyne co się zmienia to to, że w miejscu gdzie owe zwijanie tekstu wstawiłam robi się przerwa w tekście. Dodam, że w Ustawienia --> Inne --> Zezwalaj na kanał w blogu zmieniłam już na "Do miejsca zwijania tekstu". Zauważyłam również, że klikając opcję HTML zwijanie tekstu jest wstawione jako "<!--more-->. Nie znam się na języku programowania, ale przyznam się bez bicia, że coś tam kombinowałam xD Zauważyłam, że kiedy wpiszę "<!--more--" w momecie, od którego ma być zwijany ten tekst i zakończę ">" na samym końcu tekstu, wtedy tekst zostaje ucięty w tym miejscu, a reszta w ogóle się nie pokazuje tak jakby nie istniała. Lecz to nadal nie jest to co chciałabym osiągnąć. Próbowałam również po przeczytaniu jednego z wpisów, które znalazłam usunąć formatowanie za pomocą dostępnego przycisku ale to też nie pomogło. Stwierdziłam, że może problem jest w tym, że kopiuję wcześniej napisany tekst z edytora tekstu, więc napisałam część tekstu od nowa - to też nie przyniosło żadnych rezultatów. Jestem osobą początkującą więc może robię coś nie tak? Bardzo proszę o pomoc |
Ostatni post
|
[blogspot] Przekierowanie na domenę z nazwa.pl
|
Robię wszystko z instrukcją ze strony pomocy Blogger: https://support.google.co...main&hl=pl&rd=2
ale kiedy dochodzę do punktu:
Cytat Wejdź na stronę dostawcy Twojej domeny. Znajdź DNS (Domain Name System) w panelu sterowania.
W sekcji „Name, Label or Host” (Nazwa, Etykieta lub Nazwa hosta) wpisz adres subdomeny podany w poprzednim kroku.
W sekcji „Destination, Target or Points to” (Miejsce docelowe, Cel lub Wskazuje na) wpisz „ghs.googlehosted.com”.
Uzupełnij drugi rekord CNAME, podając informacje specyficzne dla Twojego bloga i konta Google.
nie umiem tego odnaleźć na panelu w nazwa.pl. Przekilkałam wszystko, ale nigdzie nie ma, gdzie to wpisać.
Po wpisaniu domeny ładnie przekierowuje na Bloggera, ale pamiętam, że kiedyś miałam tak, że nie było bloggera, tylko cała strona była na pasku z nazwą jak ma domena.
Może Ktoś zna nazwę.pl i ich panel i podpowie gdzie to powpisywać? |
Ostatni post
|
[Blogspot, wykupiona domena] Jak ustawić przekierowanie adresu na www?
|
Witam. Dwa dni temu zakupiłam domenę z ovh i udało mi się ją sprawnie skonfigurować, aby przekierowywała z: (im-dollka.blogspot.com) na: (www.imdollka.pl). Niestety nie odpowiada mi fakt, iż domena działa tylko, gdy wpiszemy ją z subdomeną "www". Chciałabym, ustawić bloga tak, aby korzystać z obu wersji adresu - samej domeny: (imdollka.pl) i z subdomeną: (www.imdollka.pl). Niestety w obecnej chwili bez prefiksu wyskakuje error 404. Z góry dziękuję za każdą pomoc.
EDIT: Hah, nie wierzę, że męczyłam się z taką drobnostką. Dziękuję! |
Ostatni post
|
[Blogger, błąd] powiadomienia email o komentarzach przestały dochodzić
|
Jeżeli masz dzisiaj (25-05-2018 lub okolice tej daty) problem z powiadomieniami mailowymi o nowych komentarzach na swoim blogu, dopisz się do tego wątku: https://productforums.goo...6k/_hHUGlAoAQAJ wskazując, że problem jest u Ciebie nadal aktywny i podając URL swojego bloga (bez emaili i innych prywatnych danych).
Wiadomość może być po angielsku lub polsku.
Przed napisaniem wykonaj test: przejdź do ustawień powiadomień, skasuj adres email z pola, zapisz zmiany. Następnie wpisz go ponownie i nadpisz konfigurację. Wyślij testowy komentarz lub poczekaj na jakiś od czytelnika. Jeżeli powiadomienie nie dotrze na Twoją skrzynkę mailową, możesz wspomnieć o tych próbach w wątku na oficjalnym forum.
To może być powiązane ze zmianami wprowadzonymi dzisiaj w kwestii ciasteczek, ale niekoniecznie.
//edit
dla potwierdzenia, że ekipa Bloggera o tym wie i pracuje nad rozwiązaniem - wiadomość od opiekunki produktu: https://productforums.goo...ger/V611KU-BUOQ |
Ostatni post
|
[blogger] Certyfikat SSL dla domeny
|
Witam.
Zakupiłam ostatnio Certyfikat SSL, postępowałam wedle instrukcji z tego tematu: jak włączyć https na blogu? Wszystkie przekierowania itp działa elegancko.
Został mi jeszcze problem z tym, że każda strona oprócz głównej ma zieloną kłódkę, a ta jedna nie. Wszystkie http w html pozamieniane więc jak to zrobić?
I jeszcze czy plik który dostałam w formacie PEM, CERT mam coś z nim zrobić gdzieś go wstawić? Jestem ciemna w tym temacie |
Ostatni post
|
[blogspot] Zmiana tytułu / adresu bloga bez utraty wpisów
|
Dzień dobry.
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich. Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc w rozwiązaniu mojego problemu. W zeszłym roku udało mi się zrealizować podróż do Indii, którą mniej więcej na bieżąco relacjonowałem na FB. Były to jednak wpisy dość chaotyczne i namówiony przez znajomych po powrocie założyłem bloga w80dnidookolaindii.blogspot.com, na którym rzeczoną wyprawę zacząłem opisywać w szerszy sposób. W założeniu miał on służyć opisaniu tylko tego jednego wyjazdu i stąd się wzięła nazwa i domena. Teraz jednak z pewnych względów sytuacja się zmieniła i w przyszłości chciałbym dodawać tam relacje również z innych krajów w związku z czym jego tytuł i adres staną się nieadekwatne. Chciałbym więc je zmienić, ale tak, żeby nie stracić zawartości i żeby stare linki przekierowywały do nowej. Niestety mimo przejrzenia wielu stron w internecie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, czy da się to zrobić. Pytania są więc następujące:
1. Czy zmiana tytułu skutkuje automatycznie zmianą domeny?
2. Czy zmiana domeny poskutkuje dezaktywacją starych linków, a jeśli tak, to czy da się to obejść?
3. Po czym tak naprawdę blog jest wyszukiwany np. w Google? Po tytule, czy domenie?
4. Jak dodać sekcje dla poszczególnych krajów i jak przypisać im konkretne posty? Używa się do tego stron, etykiet, czy może czegoś innego? A może obu? Jeśli tak, to w jaki sposób?
To chyba tyle z najpilniejszych rzeczy.
Pozdrawiam
Marcin
P.S. Chciałem uściślić punkt 4. Chodzi mi o stworzenie czegoś takiego jak tutaj jabolowaballada.blogspot.com, gdzie po kliknięciu na kafelek z nazwą kraju/regiony rozwija się lista postów, które go dotyczą. |
Ostatni post
|
[blogger] Jak zrobić "tajny" post na blogspocie?
|
Witam! Mam pytanie czy można w bloggerze dodać post, który nie wyświetlałby się na stronie głównej, tylko można by wejść na niego tylko przez link? Bardzo proszę o pomoc |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[blgospot] Nie mogę zarejestrować bloga na Bloglovin'
|
Witajcie, mam problem. Założyłem konto na Bloglivin' i chcę zarejestrować tam swojego bloga. Postępuję zgodnie ze standardową procedurą, czyli po kliknięciu w wyszukiwarkę na górze daję "add blog" a następnie wklejam pełny adres mojego bloga. Za każdym razem wyskakuje mi: Cytat Oh no! Seems like that blog is taking a while. Please try again soon!
Ktoś wie o co chodzi i dlaczego tak się dzieje? Nie rozumiem dlaczego nie mogę zarejestrować swojej witryny. Będę wdzięczy za pomoc. |
Ostatni post
|
|