Lukem
Blogowicz.Friend
|
Wysłany:
2010-04-06, 20:54 Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
|
|
|
Napiszcie coś o swoich komórkach. Od jak dawna ich używacie? Jakie mieliście wcześniej? Jakie macie teraz? Czy spełniają Wasze oczekiwania?
Ja swój pierwszy telefon miałem w 2001 r. i była to Motorola V2288. Używałem jej z powodzeniem przez kilka lat (chyba do 2004?), póki nie zaczęła siadać bateria. Miała radio (rzadkość w tamtych czasach, choć rzadko z tego korzystałem), wymienne nakładki na obudowę (dzięki którym telefon był bardziej cegłowaty i trudniej było wyciągnąć go z kieszeni) i dostęp do internetu, którego panicznie bałem się używać. Wiadomo, koszty.
Dla odmiany przesiadłem się znów na Motorolę, tym razem C200. Lekki, maleńki, sympatyczny. Służył mi przez kolejne 2 lata.
Potem był Sony Ericsson J210i (krótko, bo psuł się joystick i w końcu z niczego padło oprogramowanie - choć to mój pierwszy aparat z kolorowym ekranem), znów Sony Ericsson K310i (nie przeżył jednej z moich ingerencji w oprogramowanie) i w końcu K810i, który praktycznie robi u mnie za przedłużenie komputera. Sprawdził się już praktycznie w każdej funkcji - jako GPS, aparat foto, pilot zdalnego sterowania, maszynka do internetu...
Gdzieś po drodze miałem też krótką styczność z Ericssonami, m.in. T28s (uroczy!), T10s (porażka), no i kultową ponoć Nokią 3310, która w czasach mojej szkolnej młodości kosztowała majątek.
Jeśli mi przyjdzie zmieniać telefon, to następny będzie: albo maksymalnie prosty i minimalistyczny (potrzebuję jedynie Bluetooth i kalendarza z synchronizacją, reszta to dodatki, bez których da się żyć); albo wszystkomającym kombajnem z ekranem dotykowym, wifi i jakimś OS na pokładzie (HTC z Windows Mobile nie są już takie drogie, a na iPhone czy Androida nie mam wielkiego ciągu).
A jak u Was?
|
|