Nie zamierzam się póki co przenosić gdzieś indziej. Tym bardziej, że Wordpress jest mi obcy. Widgety, html, seo czy coś - za dużo jak na tydzień dla kogoś kto nie jest "informatykiem". Poza tym zawsze staram się rozwijać coś co już zacząłem a nie skakać i się gubić po różnych platformach. Przy czym wzoruję się póki co na innych blogerach z mojej branży. Temat nie jest na tyle niszowy skoro blogów o Śląsku prosperuje ok. 50. Z drugiej strony mamy do czynienia z ograniczoną liczbą potencjalnych odbiorców. Dobrze, że choć poziom zdjęć i tekstów się podoba - lecz od tego specjalnie liczba czytelników nie wzrośnie (w tym tutaj).
Póki co rozszerzam listę postanowień o następujące punkty:
1. Zmiana szablonu, tła etc. - czytelników specjalnie to nie przysporzy ale choć może być milsze dla oka (jak dla mnie obecny wygląd jest optymalny, bez udziwnień, których nie lubię)
2. Słowa kluczowe – silne i precyzyjne – w tytułach/śródtytułach (najlepiej na początku); pierwszym akapicie tekstu (najlepiej na początku); w wybranych podpisach fotografii etc.
3. W opracowaniu odrębna strategia dla Fanpage (boże, przygotowuję się jak na wojnę
Bardzo podoba nam się wygląd bloga - jest bardzo klimatycznie. Mamy jednak jedną uwagę. Podpis pod nagłówkiem w ogóle nie jest widoczny (chodzi nam o to: Blog o Górnym Śląsku. O aglomeracji Katowickiej. Jej przeszłości i współczesności.) Chyba powinien być w kolorze białym lub jasnoszarym
Jak zlokalizuję błąd (mam już dość Bloggera, dlaczego tak mi to chodzi) to zmienię ten kolor.
Jest tu ktoś w ogóle zainteresowany tematyką? Wszystko ładnie niby cacy, tekst i zdjęcia się podobają ale to nie wszystko. Nie podejrzewam, też aby na tym forum byli znani mi blogerzy ze Śląska.
Oczywiście temat Śląska nie trafia do wszystkich, ale masz naprawdę piękne zdjęcia i to może przyciągnąć wielu czytelników. Może spróbuj "wejść w świat blogów fotograficznych".
Jak dla mnie jest ok, jedynie nie podoba mi sie, że strona główna to jeden post. Wolalabym na stronie głownej zobaczyć podglądy postów. A tak trudno do treści dotrzeć.. tak mi się wydaje : )
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).