Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2015-08-02, 08:03Brak synchronizacji Disqusa z Bloggerem
Wyjątkowo nie piszę tutaj z problemem, ale jego rozwiązaniem, czy raczej wyjaśnieniem, bo wiem, że ten przypadek dotknął więcej blogów. Jeśli to zły dział, proszę o przeniesienie tematu.
Wczoraj po otrzymaniu komentarza w systemie Disqus dostałam maila następującej treści:
Cytat
Hi ABC,
You are receiving this email because you've chosen to sync your
comments on Disqus with your Blogger blog. Unfortunately, we were not
able to access this blog.
Wystraszona próbowałam włączyć synchronizację ponownie, niestety nic to nie dało. Okazało się, że wszystko to "wina" Google, które zaktualizowało swój protokół autoryzacji, także na Bloggerze. Póki co Disqus pracuje nad rozwiązaniem tego problemu. Więcej informacji tutaj.
Choć twórcy Disqusa zapewniają, że wszystkie komentarze są bezpiecznie przechowywane w systemie, podsuwają również propozycję ich wyeksportowania i zrobienia kopii zapasowej.
Maggie90, mamy już taki wątek, więc scaliłem do niego Twojego posta. Następnym razem sprawdzaj przed dodaniem
Maggie90 napisał/a:
Okazało się, że wszystko to wina Google, które zaktualizowało swój protokół autoryzacji, także na Bloggerze.
Nie jest to wina google tylko disqusa, bo się nie przygotował na te zmiany (a miał dużo czasu). Przyznają się do tego nawet w artykule pomocy, do którego linkujesz.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).