Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2014-02-19, 14:15   

maly7 napisał/a:

należy kliknąć raz jeszcze na potwierdź
a nie bawiłeś się lajkowaniem przypadkiem? Już był taki temat => potwierdzenie kliknięcia przycisku lubię to.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

maly7 
Blogger.Klub

Imię: Grzegorz
Wiek: 38
Dołączył/a: 28 Sty 2014
Posty: 23

Wysłany: 2014-02-19, 22:48   

Bawić się nie bawiłem, ale z pewnością to o to chodzi. Po przejściu na nową domenę sprawdzałem, czy przyciski działają, potem wklejałem różne kody aby ostatecznie powrócić do starego... i pewnie dlatego tak się stało.

Dzięki.
 
  podziel si� tym postem na:
Ugf 
Blogger.Klub

Dołączyła: 15 Mar 2013
Posty: 19

Wysłany: 2014-02-24, 22:13   

Hej! Powiedzie mi, czy ten opis co jest na drugiej stronie jest konkretnie do takiego typu przycisku lajkowania w postach (w załączniku)?

Bo chcę taki dokładnie. Żeby była liczba lajków i info o znajomych, którzy lubią.

I w które miejsce dokładnie w kodzie na bloggerze to trzeba dodać? Bo jak edytuję szablon, to mam dosłownie parę linijek kodu i nie wiem gdzie to wklepać. Byłabym wdzięczna za dokładne wytłumaczenie, jak totalnemu debilowi ;)
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2014-02-25, 05:11   

Tak, ta instrukcja dotyczy przycisków tego typu. Wygląd określasz podczas generowania kodu na => https://developers.facebo...ins/like-button

Można to również wstawiać nad treścią postów (pod tytułem i datą). Zamiast stopki szukasz wtedy DIVa z klasą post-header i wklejasz tuż pod nim.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-10, 20:48   Re: lubię to i udostępnij tylko na stronach postów

Dostaję błąd

Cytat

Błąd podczas analizowania pliku XML, wiersz 752, kolumna 64: The reference to entity version must end with the ';' delimiter.
i podświetla mi linijkę

Kod

"js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0";
. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co robię źle? Będę bardzo wdzięczna.
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-10, 22:25   

wszystkie & powinnaś zapisać w postaci &
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-11, 20:15   

Htsz napisał/a:

wszystkie & powinnaś zapisać w postaci &


Bardzo dziękuję, pomogło!

Mam jeszcze problem z drugą częścią... Czy mógłby ktoś podpowiedzieć, gdzie to wkleić?

Kod

<b:includable id='post' var='post'>
<article class='post hentry' itemprop='blogPost' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/BlogPosting'>
<b:if cond='data:post.firstImageUrl'>
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image'/>
</b:if>
<a expr:name='data:post.id'/>

<h1 class='post-title entry-title' itemprop='name'>
<b:if cond='data:post.link'>
<a expr:href='data:post.link'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.url'>
<a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</b:if>
</h1>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<div class='bylinenbt' role='contentinfo'>
<b:if cond='data:top.showAuthor'><span class='post-author vcard'>By <b:if cond='data:post.authorProfileUrl'><span class='fn' itemprop='author' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Person'><meta expr:content='data:post.authorProfileUrl' itemprop='url'/><a class='g-profile' expr:href='data:post.authorProfileUrl' rel='author' title='author profile'><span itemprop='name'><data:post.author/></span></a></span><b:else/><span class='fn' itemprop='author' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Person'><span itemprop='name'><data:post.author/></span></span></b:if></span>&amp;nbsp;&amp;ndash;&amp;nbsp;</b:if>
<b:if cond='data:top.showTimestamp'><b:if cond='data:post.url'><meta expr:content='data:post.canonicalUrl' itemprop='url'/><a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><span class='published updated' expr:title='data:post.timestampISO8601' itemprop='datePublished'><data:post.timestamp/></span></a>&amp;nbsp;&amp;ndash;&amp;nbsp;</b:if></b:if>
<b:if cond='data:post.labels'><b:loop values='data:post.labels' var='label'><a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a><b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>, </b:if></b:loop>&amp;nbsp;&amp;ndash;&amp;nbsp;</b:if>
<b:if cond='data:post.allowComments'><a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><b:if cond='data:post.numComments == 0'>No comments</b:if><b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 comment</b:if><b:if cond='data:post.numComments &gt;= 2'><data:post.numComments/> comments</b:if></a>&amp;nbsp;&amp;nbsp;</b:if>
<b:include data='post' name='postQuickEdit'/>
</div>
</b:if>

<div class='post-header-line-1'/>

<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'>

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<div expr:id='&quot;summary&quot; + data:post.id'><data:post.body/></div>

<script src='//s7.addthis.com/js/300/addthis_widget.js' type='text/javascript'/>

<script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb(&quot;summary<data:post.id/>&quot;);</script>
</b:if>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><data:post.body/></b:if>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'><data:post.body/></b:if>

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<div style='float:right;padding-right:10px;margin-top:10px;'>
<a class='readmorebtnnbt' expr:href='data:post.url'>Read More</a>
</div>
</b:if>
</b:if>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->



</div>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div class='post-iconspbt'>
<span class='post-icons' style='padding-right:10px;'>
<!-- email post links -->
<b:if cond='data:post.emailPostUrl'>
<span class='item-action'>
<a expr:href='data:post.emailPostUrl' expr:title='data:top.emailPostMsg'>
<img alt='' class='icon-action' height='13' src='http://img1.blogblog.com/img/icon18_email.gif' width='18'/>
</a>
</span>
</b:if>
</span>

<!-- share buttons -->
<div class='post-share-buttons goog-inline-block'>
<b:if cond='data:post.sharePostUrl'>
<b:include data='post' name='shareButtons'/>
</b:if>
</div>
<div style='clear: both;'/>
</div>
</b:if>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div class='post-location post-locationpbt'>
<b:if cond='data:top.showLocation'>
<b:if cond='data:post.location'>


Ten <div class='post-footer'> mam dużo przed tą częścią. Przepraszam, że Was tak zajmuję swoim problemem.
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-11, 20:32   

e.f.lunch napisał/a:

mam dużo przed tą częścią
ale czego masz dużo? Kod:

Kod

<div class='post-footer'>
rozpoczyna stopkę posta, więc wklejasz swoje kody tuż nad lub do wnętrza DIVa stopki a wtedy pojawią się pod treścią posta.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-11, 21:05   

Htsz napisał/a:

e.f.lunch napisał/a:

mam dużo przed tą częścią
ale czego masz dużo? Kod:

Kod

<div class='post-footer'>
rozpoczyna stopkę posta, więc wklejasz swoje kody tuż nad lub do wnętrza DIVa stopki a wtedy pojawią się pod treścią posta.


Duży jest odstęp od <div class='post-footer'> (który jest pierwszy) do <b:includable id='post' var='post'>.

Kod


<div class='post-header'>
<div class='post-header-line-1'/>
</div>

<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div>

<div class='post-footer'>
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>
<span class='post-author vcard'>
<b:if cond='data:top.showAuthor'>
<b:if cond='data:post.authorProfileUrl'>
<span class='fn'>
<a expr:href='data:post.authorProfileUrl' rel='author' title='author profile'>
<data:post.author/>
</a>
</span>
<b:else/>
<span class='fn'><data:post.author/></span>
</b:if>
</b:if>
</span>

Powklejałam i przed i za <div class='post-footer'> i nie działa :( . Nie wiem co robię źle.
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-11, 22:27   

ilość kodu nie ma znaczenia. Są dwa miejsca, gdzie znajduje się stopka posta => id='post' oraz id='mobile-post' - dlatego napisałem, o które chodzi.

Jeżeli w szablonie Bartleby nie masz 'post-footer' w tej sekcji, to dodaj przyciski w innym miejscu, np. nad 'post-iconspbt'.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-12, 20:05   

Htsz napisał/a:

ilość kodu nie ma znaczenia. Są dwa miejsca, gdzie znajduje się stopka posta => id='post' oraz id='mobile-post' - dlatego napisałem, o które chodzi.

Jeżeli w szablonie Bartleby nie masz 'post-footer' w tej sekcji, to dodaj przyciski w innym miejscu, np. nad 'post-iconspbt'.


Przepraszam, że tak zajmuję moim problemem, ale już nie wiem co źle robię, bo to ciągle nie chce działać.

Kod

<body>
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&amp;version=v2.0";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>


Kod

<div class='post-iconspbt'>
<div class="fb-like" data-href="https://developers.facebook.com/docs/plugins/" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="true"></div>
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-12, 21:31   

Nie masz tego kodu w źródle swojego bloga, więc jak mam Ci pomóc? a zamiast:

Kod

https://developers.facebook.com/docs/plugins/
powinna być wstawiona zmienna wczytująca adres URL posta. Znajdziesz ją w punkcie drugim mojej instrukcji (porównaj kody).
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2022 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony blogów i stron na wordpress
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz