juzdosc
Blogger.Klub
Dołączył/a: 22 Mar 2012 Posty: 0
|
Wysłany:
2012-03-24, 15:06 czy można używać dwóch szablonów na raz (w jednyum blogu)?
|
|
|
Witam -
mam taki problem/pytanie; chciałbym, aby niektóre strony na blogu wyświetlały się według innego szablonu niż inne. Czy w blogerrze jest taka możliwość?
Już tłumaczę - jestem fotografem i zamierzam publikować m.in zdjęcia. Będą one umieszczane w postach, jako jpgi. Nad takimi stronami będzie w headerze slideshow, wolno rotujący zdjęcia. Taki jest szablon i jestem z tego zadowolony, bo poustawiałem wszystko jak chciałem.
Ale oprócz stron z postami (i nieruchomymi zdjęciami) będzie jeszcze parę innych stron pod zbiorczym tytułem 'portfolio' - gdzie będą podrozdziały typu architektura, krajobraz, itd... I tam będzie odpowiedni slideshow na stronie - więc chciałbym, żeby ten z headera został usunięty.
Pytanie - jak to zrobić? Domyślam się, że mozna napisać javascript, który po wczytaniu tej strony albo zlikwiduje mi headera, albo zastąpi go innym - np takim w którym nie będzie tego rotatora obrazków.
Ale jak to zrobić konkretnie, nie mam pojęcia... Jakieś pomysły jak w ogóle zacząć?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 17-05-2013, 19:27 ]
uwaga, do tego pytania pojawiła się podpowiedź w innym temacie zmiana szablonu w zależności od pory dnia
|
|