Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
gpiggini9 
Blog.Klub

Imię: Nicola
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Lut 2012
Posty: 0

  Wysłany:    Jak zrobić za każdym razem inny nagłówek?

Hej!
Nie wiem jak zrobić tak by, na moim blogu pokazały się moje różne nagłówki. Chodzi mi o np. Wchodzisz na stronę główną i masz na nagłówku diabełka. Wchodzisz na stronę z fotkami i masz nagłówek z śmieszną mordę. Widziałam tak już na innych blogach moich znajomych, ale oni nie chcą mi udzielić instrukcji.
Z góry thx za pomoc :rotfl:
 
  podziel się tym postem na:






Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do społeczności na G+ --- Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 82
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 780 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8775
Miasto: Wroclove City

Wysłany: 2012-03-14, 01:24   

pokaż tez przykłady. To ma być na Onecie czy na Blogspocie?
może to wystarczy => jak zrobić losowy nagłówek przy każdym odświeżeniu strony
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Agrafka 
Blogger.Klub

Dołączyła: 16 Mar 2012
Posty: 0

Wysłany: 2012-03-17, 01:10   

Jeśli chodzi o blogspot, wchodzisz na szablony, potem "Edytuj kod HTML", zaznaczasz "Rozszerz szablony widżetów" i znajdujesz widget nagłówka, u mnie się nazywa Header1

Kod

<b:widget id='Header1' locked='true' title='Tutaj Tytuł Twojego Bloga (nagłówek)' type='Header'>


Dalej zależy z jaką opcją wstawiasz nagłówek:
1. "Za tytułem i opisem", edytujesz ten fragment:

Kod

<!--
Show image as background to text. You can't really calculate the width
reliably in JS because margins are not taken into account by any of
clientWidth, offsetWidth or scrollWidth, so we don't force a minimum
width if the user is using shrink to fit.
This results in a margin-width's worth of pixels being cropped. If the
user is not using shrink to fit then we expand the header.
-->
<b:if cond='data:mobile'>
<div id='header-inner'>
<div class='titlewrapper' style='background: transparent'>
<h1 class='title' style='background: transparent; border-width: 0px'>
<b:include name='title'/>
</h1>
</div>
<b:include name='description'/>
</div>
<b:else/>
<div expr:style='&quot;background-image: url(\&quot;&quot; + data:sourceUrl + &quot;\&quot;); &quot; + &quot;background-position: &quot; + data:backgroundPositionStyleStr + &quot;; &quot; + data:widthStyleStr + &quot;min-height: &quot; + data:height + &quot;_height: &quot; + data:height + &quot;background-repeat: no-repeat; &quot;' id='header-inner'>
<div class='titlewrapper' style='background: transparent'>
<h1 class='title' style='background: transparent; border-width: 0px'>
<b:include name='title'/>
</h1>
</div>
<b:include name='description'/>
</div>
</b:if>

po linii

Kod

<b:else/>

wstawiasz

Kod

<b:if cond='data:blog.url == "http://adres.podstrony.na.której.zmieniasz.obrazek.nagłówka"'>

przed

Kod

</b:if>

wstawiasz drugie

Kod

</b:if>

Teraz pomiędzy wstawionymi liniami znajdujesz data:sourceUrl i zamieniasz na

Kod

"http://bezpośredni.adres.do.obrazka"

Jedna podstrona z głowy, dla każdej kolejnej wklejasz ten edytowany fragment, zmieniając tylko linki do podstron i do obrazków.

Kod

<b:if cond='data:blog.url == "http://adres.podstrony.na.której.zmieniasz.obrazek.nagłówka"'>
...wszystko pomiędzy...
</b:if>


2. z opcją "Zmiast tytułu i opisu" jest dużo krócej

Kod

<!--Show the image only-->
<div id='header-inner'>
<a expr:href='data:blog.homepageUrl' style='display: block'>
<img expr:alt='data:title' expr:height='data:height' expr:id='data:widget.instanceId + &quot;_headerimg&quot;' expr:src='data:sourceUrl' expr:width='data:width' style='display: block'/>
</a>

wstawiasz przed i po linii zaczynającej się img, dalej to samo, zmieniasz na link do obrazka
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2017 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:
Dodaj na Google+:


Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz