Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
rybak1905 
Blogger.Klub


Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył/a: 26 Lip 2012
Posty: 23

Wysłany: 2012-09-24, 12:12   

Cytat

Oczywiście wygląd modyfikujemy później pod nasz szablon, każda klasa jest opisana. Jest boks z paginacją, wygląd przycisków przed i po najechaniu myszą, tekst z liczbą stron.



Gdzie to modyfikujemy?
______________________________________________________
Look to the future
http://rybaaak.blogspot.com/
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2012-09-24, 12:36   

rybak1905 napisał/a:

Gdzie to modyfikujemy?
tuż nad tym zdaniem masz przecież kod CSS a w nim klasy elementów. Z podstawową znajomością angielskiego można się domyśleć, która odpowiada za co ;)

p.s. korzystaj z opcji cytowania selektywnego (zaznaczasz tekst i wciskasz ikonę).
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
rybak1905 
Blogger.Klub


Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył/a: 26 Lip 2012
Posty: 23

Wysłany: 2012-09-24, 14:19   

Niepotrzebnie o to pytałem (lenistwo).
Znalazłem dzięki za informacje.
Wszystko ustawione , cudownie śmiga. :)
______________________________________________________
Look to the future
http://rybaaak.blogspot.com/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2012-11-17, 20:36   rozwiązanie - pagination.js nie działa skrypt stronicowania

Informacja, dla tych, którzy korzystają ze skryptu a przestał im działać. Do czasu rozwiązania tego problemu należy w swoich kodach odszukać fragment:

Kod

<script src='http://stylifyyourblog1.googlecode.com/svn/trunk/pagination.js' type='text/javascript'/>
i zamienić go na ten duży kod, który umieściłem w punkcie 5 (na pierwszej stronie) - oczywiście w tym celu otwieramy gadżet HTML lub edytor szablonu (ale bez rozszerzania widżetów) i korzystamy ze skrótu klawiszowego ctrl+f.
Przy okazji uzupełniłem go polskimi wyrazami: Strona X z XX ;-)

UWAGA, poniższa wersja (link do skryptu) także przestała działać, jak na razie działa tylko wersja z długim kodem (str. 1).
Jest jeszcze druga wersja (masolis-javascript):
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
tutaj kod schowany jest do pliku .js
CSS jest bardzo podobny, można zostawić stary lub dać ten:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
i odpowiednio go sobie zmodyfikować.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
rybak1905 
Blogger.Klub


Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył/a: 26 Lip 2012
Posty: 23

Wysłany: 2012-11-21, 21:33   

Nie wiem, ale w ogóle nie mogę odnaleźć w html tego fragmentu:
<script src='http://stylifyyourblog1.googlecode.com/svn/trunk/pagination.js' type='text/javascript'/> , by go zamienić na podany przez Ciebie. Piszę odnośnie stron, które z dnia na dzień mi się skasowały i zupełnie nie mam pojęcia dlaczego.
______________________________________________________
Look to the future
http://rybaaak.blogspot.com/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2012-11-21, 21:46   

nie wiem, dlaczego nie masz tego fragmentu, był tuż pod kodem z określaniem liczby pokazywanych stron. Obecnie zamieniamy go na ten długi = brak linka ze skryptem w niczym nie przeszkadza, bo i tak dodajemy teraz inny. Widocznie skasowałeś to z jakiejś przyczyny. Przez ten plik .js pojawiał się komunikat "podaj login i hasło" na blogach.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
rybak1905 
Blogger.Klub


Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył/a: 26 Lip 2012
Posty: 23

Wysłany: 2012-11-21, 21:53   

Tylko właśnie teraz nie wiem, w którym miejscu mam zmienić ten kod bo nie mam pojęcia, w którym znajdował się ten skasowany przeze mnie.
______________________________________________________
Look to the future
http://rybaaak.blogspot.com/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2012-11-21, 22:15   

rybak1905, napisałem przecież gdzie był ;) pod kodem do określania ilości stron i nazw "następna","poprzednia".
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
rybak1905 
Blogger.Klub


Imię: Łukasz
Wiek: 30
Dołączył/a: 26 Lip 2012
Posty: 23

Wysłany: 2012-11-21, 22:41   

Tak tak rzeczywiście. :) Jednak robię tak jak napisałeś i nadal nic się nie zmienia. Może po prostu przywrócić standardowe ustawienia i spróbować raz jeszcze no chyba, że masz jeszcze jakiś pomysł.

[ Dodano: 24-11-2012, 13:45 ]
Mógłbyś mi napisać jaki kod był nad kodem, który chyba de facto skasowałem. Tak byłoby mi o wiele łatwiej bo nie mogę do tego dojść i sam już nie wiem co ja robię źle. Jestem w tym samym miejscu i nic nie posuwam się do przodu z włożoną pracą.

[ Dodano: 24-11-2012, 14:59 ]
Co mam w tej sytuacji zrobić , kiedy robię według Twoich wskazówek i nie dzieje się absolutnie nic.. ?
______________________________________________________
Look to the future
http://rybaaak.blogspot.com/
 
  podziel si� tym postem na:
Maciejo_tm 
Blogger.Klub


Imię: Maciej
Wiek: 38
Dołączył/a: 29 Lis 2012
Posty: 22
Miasto: Września

Wysłany: 2012-12-07, 19:23   

A ja odkryłem czarną magię ze stronami na moim blogu, miałem ten skrypt z paginacją, działał okej, ale ostatnio ktoś zwrócił mi uwagę że nie wyświetla mi wszystkich postów, jak przegląda się dusząc "starsze posty"

Mam każde zdjęcie ponumerowane, Zwróćcie uwagę teraz na takie coś:

Wejdźcie na sam początek obserwujcie co opisuje i postępujcie zgodnie z tym co piszę.


1 strona kończy się obecnie na #121 zdjęciu
więc 2ga strona powinna się zaczynać od #120 tak? ok. Tak jest ALE

2ga strona kończy się na #116 więc..3cia strona powinna się zaczynać od #115 i tu zaczyna się magia bo #115 znika i na początku 3ciej widzimy zdjęcie #114.

Co lepsze teraz jak wdusisz "nowsze posty" czyli z powrotem na stronę 2gą, zdjęcie #115 nagle się pojawia na końcu 2giej...bez takiej kombinacji nie jest możliwe zobaczenie zdjęcia o numerze #115...

I tak się dzieje co kilka stron. Bez tego skryptu z paginacją i tak samo z tym skryptem...

Dusząc "starsze/nowsze posty" zawsze wyświetla mi 5 zdjęć(bo tak ustawiłem), tylko tego dziwnego znikania zdjęć/postów i przemieszczania nie ogarniam.

Ktoś to ogarnia co może być przyczyną?
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2012-12-07, 21:31   

rybak1905, widzę, że sobie poradziłeś. Ja jak nie mogę się połapać w czymś to kasuję zmiany i robię jeszcze raz.

Maciejo_tm, a w kodach z punktu 4 i 6 masz podane te same wartości dla ilości wyświetlanych wpisów na stronę?
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Maciejo_tm 
Blogger.Klub


Imię: Maciej
Wiek: 38
Dołączył/a: 29 Lis 2012
Posty: 22
Miasto: Września

Wysłany: 2012-12-07, 22:24   

~Htsz

Obecnie skasowałem te kody i mam standardową paginację.
"starsze" , "strona główna" i "nowsze", bez liczenia stron.

Kody z punktu 3 i 4 skasowałem.

Kod

'data:label.url + "?&amp;max-results=4"'


Też zmieniłem na takie jak było default czyli

Kod

'data:label.url'
...

Ale problem ten pojawiał się tam tak samo z dodatkiem odliczania stron. Ten dodatek chyba nie ma na to wpływu, czytałem, że zdjęcia znikają jak na stronie jest za dużo danych. Problem w tym, że mi nie znikają tylko je zwykle pomija. Bo wyświetla zawsze 5 szt na stronie. Gdyby wyświetlało 4 zamiast 5ciu to bym zlokalizował problem...

[ Dodano: 11-12-2012, 17:17 ]
Htsz

Jest luka w tym poradniku, zerknij okiem, nie wiadomo gdzie wkleić kod z punktu 5

Piszesz, że tam gdzie był kod "następna i poprzednia strona" Ale jak ktoś na gołym szablonie to robi to nie ma tego kodu. Więc nie wiadomo gdzie go posadzić

@rybak1905 ma rację.

[ Dodano: 11-12-2012, 17:27 ]
oke już mam! pogoglowałem kod z punktu 5 wstawiamy tuż pod kodem:

Kod

<b:section class=’main’ id=’main’ showaddelement=’yes’>
<b:widget id=’Blog1′ locked=’true’ title=’Blog Posts’ type=’Blog’/>
</b:section>


może on się nieznacznie różnić.
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2023 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony blogów i stron na wordpress
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz