Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Przesunięty przez: Htsz
2012-06-22, 18:23
Autor Wiadomość
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2013-01-27, 19:28   

porównaj dokładnie drugi i trzeci kod z punktu 4. Pierwszy kod służy do odnalezienia fragmentu 2, który po zmianach ma wyglądać tak jak ten trzeci. Wydaje mi się, że Ty doklejasz cały kod do swojego a nie uzupełniasz go o brakujące elementy żeby wyglądał jak trzeci.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Ewe-Linka 
Prezes w Mamspired


Zaproszone osoby: 3
Imi: Ewelina
Pomogła: 2 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 17 Lis 2012
Posty: 154
Miasto: Northampton

Wysłany: 2013-01-28, 14:07   

albo podmieniam cały kod na ten drugi, albo doklejam ręcznie linijki, ale co bym nie zrobiła to non stop są błędy, że to niby coś nie domknięte itp. Sprawdzam, dopisuje i ciągle coś nie domknięte, jak nie div to b:if i tak w kółko. muszę kogoś zatrudnić do tego, bo nie mam pojęcia o co chodzi :/ tak, czy siak, bardzo dziękuje za okazaną pomoc :padam: :)
______________________________________________________
Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2013-01-28, 14:24   

Na wszelki wypadek przejrzałem kod jeszcze raz, ale liczba otwartych i zamkniętych znaczników się zgadza (b:if oraz div).
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Ewe-Linka 
Prezes w Mamspired


Zaproszone osoby: 3
Imi: Ewelina
Pomogła: 2 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 17 Lis 2012
Posty: 154
Miasto: Northampton

Wysłany: 2013-02-06, 14:41   

Na blogu testowym miałam masakryczne błędy związane z szablonem, które zostały po tym pobranym z internetu i widocznie to musiało być przyczyną tego chaosu.
Wszystko się zgadza i kod od ~Htsz jest jak najbardziej poprawny, trzeba tylko sprawdzić, czy z szablonem wszystko Ok.
Pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc.
______________________________________________________
Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
 
  podziel si� tym postem na:
Oleandrra 
Blogger.Klub


Wiek: 29
Dołączyła: 16 Cze 2013
Posty: 32
Miasto: Kraków

Wysłany: 2013-09-30, 18:05   

skorzystałam z tego, więc dzięki. już od dawna szukałam tego skryptu :)
______________________________________________________
jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
 
  podziel si� tym postem na:
mikisios 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 11 Lut 2014
Posty: 27

  Wysłany: 2014-02-13, 16:57   

Mam problem z wpisaniem kodu z punktu 2. Ten kod wklejamy przed </head> czy po </head> ?

+

w punkcie 4. mam problem z jak zastapic tym kodem stary kod (kopiuj wkej, od jakiego miejsca)
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2014-02-13, 17:07   

mikisios napisał/a:

Mam problem z wpisaniem kodu z punktu 2. Ten kod wklejamy przed </head> czy po </head> ?
przed, najlepiej tuż nad.

Cytat

w punkcie 4. mam problem z jak zastapic tym kodem stary kod (kopiuj wkej, od jakiego miejsca)
Jeżeli Twój fragment kodu wygląda tak samo jak wrzucony przeze mnie, to możesz zastąpić cały tym drugim. Jeżeli wygląda nieco inaczej to porównaj oba i zobacz co doszło w tym drugim (m.in.: tagi warunkowe b:if oraz JavaScript z createSummaryAndThumb).
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
mikisios 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 11 Lut 2014
Posty: 27

Wysłany: 2014-02-13, 18:24   

Nie bardzo potrafię to zrobić. To jest mój kod :

Kod

<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='description articleBody'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/>
<!-- clear for photos floats -->
</div>
<b:else/>
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/>
<!-- clear for photos floats -->
</div>
</b:if>
<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
<div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'>
<data:post.jumpText/>
</a>
</div>
</b:if>


Czy może mi ktoś to zamienić ? Prosze... :help: :help: :help:
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2014-02-13, 18:28   

A co masz jeszcze nad tym? bo w kodzie widzę dwa razy post.body, ale pomiędzy nimi jest

Kod

<b:else/>
co sugeruje, że nad kodem, który wkleiłeś jest jeszcze jakiś <b:if
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
mikisios 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 11 Lut 2014
Posty: 27

Wysłany: 2014-02-13, 18:32   

To kod na tym

Kod

</a>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.url'>
<b:if cond='data:blog.url != data:post.url'>
<a expr:href='data:post.url'>
<data:post.title/>
</a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</b:if>
</h3>
</b:if>
<div class='post-header'>
<div class='post-header-line-1'/>
</div>
<b:if cond='data:blog.metaDescription == &quot;&quot;'>
<!-- Then use the post body as the schema.org description,
for good G+/FB snippeting. -->
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='description articleBody'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/>
<!-- clear for photos floats -->
</div>
<b:else/>
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/>
<!-- clear for photos floats -->
</div>
</b:if>
<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
<div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'>
<data:post.jumpText/>
</a>
</div>
</b:if>
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2014-02-13, 18:49   

ok, jest tam <b:if od metaDescription. Skopiowałem kod, który wkleiłeś powyżej (ten wcześniejszy) i to jest zmodyfikowana wersja:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)


Krótkie wyjaśnienie:

Są tam warunki, które działają tak:
- pierwszy -jeżeli to nie jest statyczna strona ani post, to wyświetl kod z JavaScriptem
- drugi - jeżeli strona statyczna, wyświetl normalnie
- trzeci - jeżeli strona wpisu, wyświetl też normalnie
Potem znowu to samo, ale z innym DIVem. Pierwszy ma klasę description articleBody a drugi tylko articleBody
Na końcu są warunki dla przycisku "czytaj dalej", który pojawi się tylko jeżeli nie jest to strona wpisu albo statyczna.

Można to pewnie napisać dużo lepiej (optymalnie), ale trzeba przy tym trochę posiedzieć.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
mikisios 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 11 Lut 2014
Posty: 27

Wysłany: 2014-02-13, 20:40   

Zamieniłem i zapisałem. Wchodzę na blogi i nic nie ma co miało spowodować.
Mój blog : http://upieczsamto.blogspot.com/

PS. mam jeszcze kopie zapasowa tego (dawnego) calego kodu zrobie to jeszcze raz ale nie wiem czy to cos da.
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2021 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na gr   |  shoutbox
 
snapchat blogowicz instagram blogowicz