Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wiek: 37 Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 49 Miasto: Chorzów
Wysłany:
2012-08-06, 21:09
Htsz napisał/a:
Cytat
sprawiła, że co prawda element był bliżej, ale wyglądało to kiepsko (załącznik)
dopiero po zlikwidowaniu ujemnego marginesu tutaj:
napisałem przecież o tym ;p żeby nie przy odnośnikach (czyli elemencie a) ustawiać margines tylko przy ramie listy lub pojedynczym wierszu.
I tutaj zadziała zasada: wpierw wykonuję polecenie, późnej czytam opis^^
Tak czy inaczej bez Twojej pomocy nie dałabym rady (albo dała, po wielu godzinach zmieniania każdej wartości po kolei ^^
Wracając do tematu: Opera,Chrome i Firefox zgrabnie menu widzą,w IE elementy rozwijane chowają się pod polem tekstowym posta. Da się coś z tym zrobić, czy to wina IE (który z resztą zaokrągleń też nie widzi)?
[ Dodano: 23-09-2012, 00:52 ]
To znowu ja:co zrobić, by po strony do których odsyła menu (zwłaszcza jeśli są to strony spoza bloga) otwierały się w nowym oknie?
Tak, zastanawiam się jeszcze czy dałoby radę w moim menu ustawić tak, aby wyświetlał się na szerokość strony. Bez kombinowania tego jak nacisnąć, by pokazało całość. Znaczy chodzi mi o jakiś skrypt z dynamiki albo coś takiego, abym nie trzeba było się bawić w to by pokazał całą listę, która została urwana, ale by po najechaniu pokazała się cała?
przeczytałem dwa razy, nie kumam na czym polega kombinowanie obecnie? jakie dymki (przykład)? w jaki sposób się bawisz i jak teraz się to pokazuje? bo ja wchodzę na bloga i mam rozwijaną listę w nagłówku. Po najechaniu na element pojawiają się podkategorie danej zakładki.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Inaczej: Najedźcie na One-Shoty.
Rozwija się? Prawda? Tylko trzeba znać/lubić/być bystrym (itp.), aby zobaczyć, że na ostatnim słowie się to nie kończy. Chciałam to jakoś usprawnić dla tych, którzy nie wiedzą co zrobić. Bo gdy chce się normalnie wziąć w dół to menu znika. Mogłam tak na początku napisać, ale myślałam, że tamto będzie bardziej dla was. Może teraz mi powiecie czy da się to jakoś zrobić? Coś wykombinować by było nie tylko dziewięć elementów? Czy mam po prostu wziąć zwinąć to w podstrony i sama zrobić kategorie, aby zmieścić się w '9'? Czy może da się na przyszłość podłączyć do tego dynamikę? Oj, wiem, że kombinuję, ale poradzę sobie nawet z tym jeśli mnie nakierujecie. Nie musicie mi od razu całego skryptu pisać, chociaż to, by było miłe.
Tylko trzeba znać/lubić/być bystrym (itp.), aby zobaczyć, że na ostatnim słowie się to nie kończy.
na jakim ostatnim słowie? one-shot ma strzałkę i wysuwa mi się lista podstron (10).
Skrypt działa tak: kiedy kursor jest na polu (elemencie) menu to można operować linkami z menu, jak wyjedziesz kursorem poza obszar to znika. W przypadku kiedy lista nie mieści się na wysokości okna przeglądarki to pomaga ruszanie suwakiem myszy (scroll, kółeczko) w dół - jeżeli ktoś jest nieogarnięty (lub nie ma myszki) to niestety pozostaje jedynie zmniejszenie listy (zmiana układu lub ilości linków) lub zastosowanie innego menu - np. pionowego z wysuwaniem na bok (ale wtedy trzeba założyć osobny wątek).
p.s. polecam czytanie własnych postów przed wysłaniem poukładanie chaotycznych myśli w spójne zdania.
Wysłany:
2012-11-26, 13:15Re: główne menu bloga z rozwijanymi podstronami
A ja mam jeszcze takie pytanko, bo ciężko mi było złapać odpowiednią linijkę w tych kodach.
Chciałabym właśnie, żeby z rozwijanego menu, z którym sobie poradziłam wychodziły jeszcze zakładki z podpunktu.
Rozwija mi się do pionu wszystkie punkciki, a chciałabym jeszcze podpunkciki do poziomu, no tak jak tu
Ahaa... próbowałam tak, ale coś nie poszło i myślałam, że wpisuje się jakąś inną specjalną formułkę.
W takim razie dziękuje bardzo i zabieram się do roboty.
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
hurra, w końcu również i ja mogę poprosić o pomoc mój blog w stopce. A pytanie zasadnicze: jak mogę w nim zrobić zakładki? tzn aby np pierwsza zakładka po prawej stronie "strony głównej" miała listę rozwijaną?
dziękuję za pomoc
A pytanie zasadnicze: jak mogę w nim zrobić zakładki? tzn aby np pierwsza zakładka po prawej stronie strony głównej miała listę rozwijaną?
W tej chwili masz gadżet Strony? Zatem nad lub pod nim dodajesz gadżet HTML i wklejasz do niego kod podany na pierwszej stronie tego tematu (lub tutaj inna wersja rozwijanego menu), następnie edytujesz wygląd zakładek w sekcji CSS i zapisujesz zmiany. Na końcu kasujesz gadżet strony i zostaje Ci nowa lista, którą uzupełniasz ręcznie, ale jest rozwijana :-)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).