Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
kamiira89 
Blogger.Klub

Dołączyła: 30 Lip 2017
Posty: 0

Wysłany:    [Szablon Claire Pink] jak skasować / zmienić automatyczne 'r

Czy jest na sali ktoś, kto pomoże mi usunąć z szablonu opcję automatycznego zawijania postów? Znalazłam na tym forum wątki dotyczące podobnego tematu, ale w moim kodzie nie mogę znaleźć odpowiedniej formuły, bo jest tam strasznie namieszane wszystkiego.

kod szablonu w załączniku

[ Dodano: 2017-07-31, 17:07 ]
udało mi się, temat do zamknięcia. W moim przypadku wystarczyło przywrócić domyślne motywy widgetów
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imi: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 35
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8944
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2017-08-04, 05:48   Karografia Claire - edycja automatycznego "czytaj dalej

kamiira89 napisał/a:

W moim przypadku wystarczyło przywrócić domyślne motywy widgetów
ten zabieg rekomenduję tylko w ostateczności, kiedy inne rozwiązania są zbyt skomplikowane / czasochłonne.

W szablonie karografii o nazwie Claire mamy do czynienia z automatycznym tworzeniem zwijanych postów za pomocą javascript. W kodzie strony wygląda on następująco:

Kod

<script type='text/javascript'>
summary_count = 400;
//<![CDATA[
function removeHtmlTag(strx,chop){if(strx.indexOf("<")!=-1){var s = strx.split("<");for(var i=0;i<s.length;i++){if(s[i].indexOf(">")!=-1){s[i] = s[i].substring(s[i].indexOf(">")+1,s[i].length);}}strx = s.join("");}chop = (chop < strx.length-1) ? chop:strx.length-2;while(strx.charAt(chop-1)!=' ' && strx.indexOf(' ',chop)!=-1) chop++;strx = strx.substring(0,chop-1);return strx+'...';}function createsummary(pID){var div = document.getElementById(pID);var summ = summary_count;var summary = '<div class="summary">' + removeHtmlTag(div.innerHTML,summ) + '</div>';div.innerHTML = summary;}
//]]>
</script>
i znajduje się w head. Druga jego część, która wczytuje dane, umieszczona została w gadżecie Blog1, w miejscu generowania zawartości posta. Kod:

Kod

<script type='text/javascript'>
createsummary(&quot;summary<data:post.id/>&quot;);</script>


Wystarczy skasować ten krótki kod żeby skrypt przestał działać, ale najlepiej pozbyć się ze źródła obu. Po zapisaniu zmian pozostaje sprawdzenie czy wszystko nadal generuje się dobrze. Jeżeli tak, problem rozwiązany, w przeciwnym razie trzeba będzie popracować jeszcze w CSS żeby doprowadzić wygląd posta na stronie głównej do ładu.

Na przykład mogą się zdublować miniatury, bo szablon wczytuje ją osobno a będzie ona także w treści wpisu. Jeżeli chcemy pozostawić zdjęcie nad tekstem, w dodatku z przydatną opcją odsyłania do wpisu, to wystarczy do CSS dopisać taki kod:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
a w HTML to:

Kod

<div expr:id='&quot;summary&quot; + data:post.id'>
<data:post.body/>
</div>
zamienić na:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2021 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na gr   |  shoutbox
 
snapchat blogowicz instagram blogowicz