Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
kamiira89 
Blogger.Klub

Dołączyła: 30 Lip 2017
Posty: 0

Wysłany:    [Szablon Claire Pink] jak skasować / zmienić automatyczne 'r

Czy jest na sali ktoś, kto pomoże mi usunąć z szablonu opcję automatycznego zawijania postów? Znalazłam na tym forum wątki dotyczące podobnego tematu, ale w moim kodzie nie mogę znaleźć odpowiedniej formuły, bo jest tam strasznie namieszane wszystkiego.

kod szablonu w załączniku

[ Dodano: 2017-07-31, 17:07 ]
udało mi się, temat do zamknięcia. W moim przypadku wystarczyło przywrócić domyślne motywy widgetów
 
  podziel się tym postem na:






Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do społeczności na G+ --- Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Top Contributor
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 82
Imię: Arkadiusz (Arek)
Pomógł: 781 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8792
Miasto: Wroclove City

Wysłany: 2017-08-04, 05:48   Karografia Claire - edycja automatycznego "czytaj dalej

kamiira89 napisał/a:

W moim przypadku wystarczyło przywrócić domyślne motywy widgetów
ten zabieg rekomenduję tylko w ostateczności, kiedy inne rozwiązania są zbyt skomplikowane / czasochłonne.

W szablonie karografii o nazwie Claire mamy do czynienia z automatycznym tworzeniem zwijanych postów za pomocą javascript. W kodzie strony wygląda on następująco:

Kod

<script type='text/javascript'>
summary_count = 400;
//<![CDATA[
function removeHtmlTag(strx,chop){if(strx.indexOf("<")!=-1){var s = strx.split("<");for(var i=0;i<s.length;i++){if(s[i].indexOf(">")!=-1){s[i] = s[i].substring(s[i].indexOf(">")+1,s[i].length);}}strx = s.join("");}chop = (chop < strx.length-1) ? chop:strx.length-2;while(strx.charAt(chop-1)!=' ' && strx.indexOf(' ',chop)!=-1) chop++;strx = strx.substring(0,chop-1);return strx+'...';}function createsummary(pID){var div = document.getElementById(pID);var summ = summary_count;var summary = '<div class="summary">' + removeHtmlTag(div.innerHTML,summ) + '</div>';div.innerHTML = summary;}
//]]>
</script>
i znajduje się w head. Druga jego część, która wczytuje dane, umieszczona została w gadżecie Blog1, w miejscu generowania zawartości posta. Kod:

Kod

<script type='text/javascript'>
createsummary(&quot;summary<data:post.id/>&quot;);</script>


Wystarczy skasować ten krótki kod żeby skrypt przestał działać, ale najlepiej pozbyć się ze źródła obu. Po zapisaniu zmian pozostaje sprawdzenie czy wszystko nadal generuje się dobrze. Jeżeli tak, problem rozwiązany, w przeciwnym razie trzeba będzie popracować jeszcze w CSS żeby doprowadzić wygląd posta na stronie głównej do ładu.

Na przykład mogą się zdublować miniatury, bo szablon wczytuje ją osobno a będzie ona także w treści wpisu. Jeżeli chcemy pozostawić zdjęcie nad tekstem, w dodatku z przydatną opcją odsyłania do wpisu, to wystarczy do CSS dopisać taki kod:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
a w HTML to:

Kod

<div expr:id='&quot;summary&quot; + data:post.id'>
<data:post.body/>
</div>
zamienić na:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się dodając link do tego forum na swoim blogu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku lub dodać do obserwowanych na google+. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2017 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:
Dodaj na Google+:


Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz