pequeninha
Blogger.Klub
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 12 Paź 2014 Posty: 133
|
Wysłany:
2014-10-28, 18:58 więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu??
|
|
|
Czy powinno się dążyć do minimalizmu na blogu?
Czy też wrzucać tam wszystkie gadżety/widgety, które wydają nam się coś warte?
Ostatnio weszłam na bloga (skądinąd bardzo ciekawego, tylko chyba na wpół porzuconego), na którym znalazłam w bocznym pasku: popularne posty, szukaj na blogu, trzy bannery, zdjęcie, śledź mnie na bloglovin', facebook boxa, obserwatorów Google, boxa z lubimy czytać, top commentators, chyba etykietki (w sumie nie wiem, co), dłuuuuuugi, naprawdę najdłuższy jaki w życiu widziałam blogroll, licznik (a jakże) i statystyki. Uff.
Z innych tematów na tym forum wynikałoby, że niektóre z tych gadżetów nie są warte uwagi (np. bloglovin', licznik, statystyki raczej na osobnej stronie, etc.). Ale w sumie zostaje sporo rzeczy, które warto mieć. Ja mam bardzo mało i i tak wkurza mnie dlugość paska bocznego, głównie pochłanianego przez popularne posty.
Z drugiej strony: przewrotnie, można powiedzieć, że jeśli ktoś się Tobą zainteresuje, to znajdzie Cię i na Google +, i na fejsie, i na twitterze, i sam zapisze się na feed za pośrednictwem jakiegoś feedly lub czegoś podobnego, i w ogóle wszystko zrobi sam Oczywiście, trochę tu przesadzam, ale rozumiecie, o co chodzi.
Więc jak Wy podejmujecie decyzje o tym, czy coś "wrzucić" czy nie?
|
|