Kiedyś przez jakiś okrez próbowałem osiągnąć stan OOB. Stosowałem wtedy kilka różnych technik (w tym, także z wyżej wymienionych) jednak nic z tego Niestety nie udało mi się. Ta cierpliwość jest najgorsza, to czekanie xd
Próbowałam tego dokonać, doświadczyć podróży astralnej, świadomego snu. Nie udało się. Czytałam wiele poradników, niektórym dopisuje szczęście, może i mi kiedyś się uda?
OOBE to nic innego jak "sztuczka" naszego umysłu. Wiem, że wiele osób dopisuje do tego tematu motywy religijne, dusze itp itd.
Chcąc osiągnąć oobe polecam rozpocząć tą tematykę od LD ( lucid dream ) inaczej świadome śnienie. Co to jest ? W skrócie, posiadamy kontrole nad wydarzeniami podczas naszych marzeń sennych. Osiągnięcie tego stanu jest w teorii proste lecz w praktyce nie do końca tak jest. Kluczem jest świadomość tego, że to co nas otacza jest snem a nie rzeczywistością. Problemem jest to, że śniąc, nasza część mózgu odpowiedzialna za logiczne myślenie jest wyłączona. Np. Idąc do sklepu kupić strzały do łuku aby polować na smoki nikogo nie dziwi i jest rzeczą normalna.
Wiem, ze istnieje wiele sposobów odzyskania świadomości i nie mam zamiaru się rozwodzić na ten temat bo można o nich książki pisać a wszystko jest w internecie.
Polecam natomiast prowadzić sennik. Wielu z nas podczas snu ma stale powtarzające się czynności np. pływanie w powietrzu, tracenie wzroku, oddychanie pod wodą itp.
Zapisując rano, to co nam się śniło, możemy po jakimś czasie zauważyć stale powtarzający się schemat, przez co gdy po raz kolejny coś takiego nam się zdarzy możemy z łatwością zorientować się, że śnimy.
Co do OOBE, jest to bardzo podobne do LD różni się tym, że widzimy siebie samego (swoje ciało) oczami osoby 3. Możemy przenikać przez ściany, przedmioty, latać itp.
Ale tak jak powiedziałem, to nie jest coś co się dzieje na prawdę, cała akcja toczy się w naszej głowie.
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 16:32
Cytat
Chcąc osiągnąć oobe polecam rozpocząć tą tematykę od LD ( lucid dream ) inaczej świadome śnienie
Dokładnie, swego czasu się tym jarałęm i chociaż OOBE nigdy osiągnąć nie chciałem to kilka udanych prób świadomego snu zaspokoiło moje najśmielsze oczekiwania. Do dziś żałuję że tego zaprzestałem, ale niestety - albo LD albo się wysypiasz.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Kiedyś próbowałem niestety mientka faja jestem, bo nie chciało mi się nigdy próbować tej metody 4+1, i zawsze próbowałem od razu po położeniu się spać. Coś tam się nawet działo, ale nic więcej jak szum w uszach, błyski światła, i poczucie, że już prawie i... Wtedy zawsze, ale to zawsze, orientowałem się, że muszę kontrolować oddychanie, albo przekręcić się na drugi bok i cały misterny plan poszedł :D
Ale z doświadczeń moich wynika, że to jest możliwe, i całkiem realne. Ale już nie próbuję, i tak za mało sypiam, żebym się jeszcze takie rzeczy bawił :P
Kiedyś próbowałam. Wychodziło mi, gdy śniło mi się, że spadam. Czułam wtedy mrowienie w całym ciele i jakby strach. Niestety wtedy szybko się budziłam, zalana zalana zimnym potem i z szybko bijącym sercem. Zrezygnowałam z tego, przez brak większych rezultatów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).